Flevoboys

Sportiefste netwerkclub in de Noordoostpolder

Marum – Flevo Boys

Zaterdag 2 december, aanvang 15:00 uur
Sportpark De Holten
Hoornweg 40 B, 9363EH MARUM

Waren de donkere wolken boven het sportpark een voorbode voor Flevo Boys

De degradatiekraker Flevo Boys - Berkum eindigde in een 0-2 eindstand

Foto’s Annalies Klompe & Nynke Andringa

Voor aanvang van de wedstrijd werd Aran Nijboer gehuldigd voor zijn 250e competitiewedstrijd in Flevo Boys 1. Dit was zeker een moment om aandacht aan te geven, maar al snel was de focus op de wedstrijd tegen Berkum. Al vrij vroeg in de wedstrijd is het gelijk raak voor Berkum. De eerste kans werd gelijk omgezet in een goal. Berkum combineerde door de verdediging van Flevo Boys en scoorde de 0-1. De eerste helft was redelijk in evenwicht, maar Flevo Boys creëerde te weinig om iets uit te richten. De 0-1 was tevens de ruststand.

De wil is er wel, maar het lukt niet

Er kwamen nog geen wissels bij aanvang van de tweede helft. De grootste kans in de tweede helft was een voorzet van Robin Zuidema, die door Yander Zandbergen werd gemist. Beide waren net in het veld gekomen.  Niet veel later moest Yander Zandbergen geblesseerd het veld verlaten. Naarmate de wedstrijd eindigde, nam trainer Arjen Postma meer risico door aanvallende wissels in te brengen. Diep in de tweede helft was het Johnsen Bacuna van Berkum die de 0-2 op zijn naam zette.

De degradatiekraker Flevo Boys tegen Berkum werd met 0-2 verloren. Met nog zeven wedstrijden te gaan,  worden de zorgen steeds groter voor trainer Arjen Postma.

Volgende week speelt Flevo Boys een uitwedstrijd tegen AZSV, aanvang 14.30 uur.

Door Peter Santbergen - 25 maart 2023