Flevoboys

Sportiefste netwerkclub in de Noordoostpolder

Rolder Boys – Flevo Boys

Zaterdag 16 december, aanvang 14:00 uur
Sportpark Boerbos
Nijlanderstraat 34, 9451BM ROLDE

Voorbeschouwing WHC – Flevo Boys

Bekerhouder Flevo Boys bereikte afgelopen zaterdag de kwartfinale van het toernooi om de districtsbeker en houdt daardoor dus zicht op de prolongatie van die titel eind dit seizoen. Wel ging het opnieuw met de hakken over de sloot. Nu moet de focus weer op de competitie. Komende zaterdag speelt Flevo Boys een uitermate belangrijke, misschien wel cruciale, wedstrijd in de strijd om handhaving. Tegenstander is nummer voorlaatst WHC uit Wezep.

Competitiegenoot Buitenpost moest voor Flevo Boys de volgende horde worden op weg naar de finale van de districtsbeker. Voor de tweede week op rij moest Flevo Boys in dit toernooi uitkomen en voor de tweede week op rij stond uiteindelijk ook na afloop precies dezelfde uitslag op het bord. In de vorige ronde werd het 1-1 tegen SVBO uit Drenthe en ging Flevo Boys door na strafschoppen. In die wedstrijd kwam Flevo Boys op achterstand, maar dat was afgelopen zaterdag niet het geval. Binnen twintig minuten had Flevo Boys namelijk de voorsprong gepakt. De keeper van Buitenpost speelde de bal in de voeten bij Johan Tiems en deze wist wel raak met dit buitenkansje: 0-1.

Na rust kreeg Buitenpost wel kansen, maar leek Flevo Boys de voorsprong over de streep te trekken. Dat lukte uiteindelijk echter niet, want zeven minuten voor tijd maakte Joran Olijve de gelijkmaker. Het werden dus weer strafschoppen. Keeper Fariz Mesud ontpopte zich in die strafschoppenreeks opnieuw tot held van Flevo Boys. Net als tegen SVBO stopte hij ook tegen Buitenpost drie strafschoppen en voorkwam daardoor dat de missers van Aran Nijboer en Bjorn Adams fataal bleken. Tomas Boer maakte de winnende en verzekerde Flevo Boys zo van een plek in de kwartfinale. Op zaterdag 13 maart zal de loting plaatsvinden.

Knappe winst

De blik kan nu weer op de hervatting van de competitie. Flevo Boys zit op z’n zachtst gezegd niet in de meest gelukkige periode qua resultaten in de Hoofdklasse B. Sinds de jaarwisseling werden vier van de vijf wedstrijden verloren, alleen tegen hekkensluiter SVZW werd met 1-2 gewonnen. Komende zaterdag wacht een duel tegen de ploeg die twee puntjes meer heeft dan die hekkensluiter, namelijk nummer voorlaatst WHC uit Wezep. De ploeg van trainer Wiljan Mossing Holsteyn (ex-Flevo Boys) staat onder de directe degradatiestreep met negen punten achterstand op de veilige twaalfde plaats. De ploeg zegevierde pas drie keer dit seizoen, waaronder afgelopen zaterdag. Toen werd thuis dankzij doelpunten van Mitchel Dijkhof en Jelle Post knap met 2-0 gewonnen van SC Genemuiden.

Eerder in Emmeloord

Eerder dit seizoen lukte het Flevo Boys in Emmeloord niet om van WHC te winnen, het werd 2-2. Via Aran Nijboer kwam Flevo Boys al na drie minuten op voorsprong, maar tien minuten later tekende Jonathan van Marle voor de 1-1. Vijf minuten voor de pauze kwam de thuisploeg weer op voorsprong toen Aron Strengholt een afstandsschot van Ivar Span uiteindelijk tot doelpunt verwerkte. Diezelfde Strengholt kreeg na rust de kans om uit een strafschop de marge te vergroten, maar hij mistte. Daardoor hield WHC hoop en gaf het Flevo Boys een kwartier voor tijd de deksel op de neus. Jochem Oude Booyink maakte de 2-2.

Cruciaal

Het lijkt voor Flevo Boys zaterdag de ideale kans om weer eens een goed resultaat te boeken na de matige serie van de afgelopen tijd. WHC is op papier één van de minste ploegen in de Hoofdklasse B en daarom zou een eventuele nederlaag zaterdag in Wezep Flevo Boys bijzonder slecht uitkomen, omdat de concurrentie dan opnieuw dichterbij kan komen. Het duel tegen WHC zou je dus best al als cruciaal kunnen bestempelen. Flevo Boys moet winnen om lucht te krijgen in de strijd om handhaving en om met vertrouwen toe te kunnen werken naar de polderderby van de week daarna tegen nummer twee SV Urk.

Voorbeschouwing door: Mark Broersma

Door Peter Santbergen - 7 maart 2019