Flevoboys

Sportiefste netwerkclub in de Noordoostpolder

Marum – Flevo Boys

Zaterdag 2 december, aanvang 15:00 uur
Sportpark De Holten
Hoornweg 40 B, 9363EH MARUM

Voorbeschouwing SV Urk – Flevo Boys

We hebben er bijna twee jaar op moeten wachten, maar komend weekend staat eindelijk weer de Polderderby tussen Flevo Boys en Urk op het programma. De twee buren ontmoeten elkaar deze zaterdag op Urk, waar beide ploegen willen proberen de goede seizoenstart een mooi vervolg te geven met een overwinning op de rivaal.

Het lukte Flevo Boys afgelopen zaterdag om de ongeslagen status in eigen huis te behouden. Na de eerdere zege op Berkum werd op Sportpark Ervenbos ook NSC Nijkerk op een nederlaag getrakteerd. En dat was een verdiende overwinning. Achterin gaf Flevo Boys nauwelijks iets weg en na twintig minuten opende Johan Tiems de score. Dit bleek ook de ruststand, want Flevo Boys vergat door te drukken.

Invaller maakt verschil

Pas na het inbrengen van Younes El Ghamarti nam Flevo Boys afstand. Na iets meer dan een uur zorgde hij met een bekeken balletje voor de 2-0, om vervolgens met een paar flitsende bewegingen nog meer gevaar te stichten. Tegenstander NSC Nijkerk werd wel dreigend, maar creëerde in het hele duel geen enkele echte kans. Invaller Yumé Ramos voerde in de absolute slotfase de score zelfs nog op naar 3-0. Met zeven punten uit vier duels nestelt Flevo Boys zich daarmee aan de bovenkant van de ranglijst, op de vijfde plaats.

Eerste puntverlies

Komende zaterdag gaat het om meer dan de plek in de stand. Dan is het namelijk tijd voor de Polderderby tegen Urk. Die ploeg is de koploper van de Hoofdklasse B met tien punten. Urk is als enige club nog ongeslagen. Na zeges op Noordscheschut (4-0), SDC Putten (0-1) en AZSV (2-0) leed Urk afgelopen weekend pas het eerste puntverlies. Op bezoek bij DETO kwam het niet verder dan 1-1. Johannes Schrijver maakte de treffer namens de Urkers.

Lang wachten

De wedstrijden tussen Flevo Boys en Urk staan elk seizoen rood omcirkeld in de agenda, maar veel fans hebben er een tijdje op moeten wachten. De beide derby’s van vorig seizoen gingen door corona niet door en dat gold ook voor de confrontatie in Emmeloord in het seizoen 2019/2020, ook die werd geschrapt. De laatste keer dat Flevo Boys en Urk elkaar troffen was op 5 oktober 2019. Dat duel op Urk eindigde teleurstellend in een 0-0 gelijkspel.

Motivatie

Zowel Flevo Boys als Urk kan spreken van een goede seizoenstart en dus valt het onderlinge duel van zaterdag ook wel te bestempelen als een kraker in de Hoofdklasse B, namelijk de nummer één tegen de nummer vijf. Al zal de ranglijst niet nodig zijn voor de spelers van beide clubs om zich op te peppen en vol voor de overwinning te gaan. Bij een derby komt er immers genoeg motivatie los om er hopelijk een gedenkwaardige wedstrijd van te maken, zeker na zo’n lange afwezigheid.

Voorbeschouwing door: Mark Broersma

Door Peter Santbergen - 21 september 2021