Flevoboys

Sportiefste netwerkclub in de Noordoostpolder

Marum – Flevo Boys

Zaterdag 2 december, aanvang 15:00 uur
Sportpark De Holten
Hoornweg 40 B, 9363EH MARUM

Voorbeschouwing Sparta Nijkerk – Flevo Boys

Flevo Boys had afgelopen zaterdag een valse start van 2019 in de Hoofdklasse B. Niet vanwege het resultaat tegen SDC Putten, maar door het feit dat dat duel helemaal niet gespeeld werd. Het winterweer gooide roet in het eten. De kans dat dit morgen tegen Sparta Nijkerk ook zo zal zijn, is aanwezig. Maar zolang dat niet het geval is, leven wij toe naar het uitduel tegen de nummer vier.

Zowel Flevo Boys als Sparta Nijkerk speelde vorige week niet. In Putten en Staphorst was het veld niet goed bespeelbaar als gevolg van de weersomstandigheden. Deze duels zijn verplaatst naar zaterdag 23 februari. En dus hadden beide ploegen nog een weekend extra vrij en konden de spelers van het eerste elftal van Flevo Boys bijvoorbeeld de verrichtingen van het tweede volgen in de derby tegen Urk. Dit duel eindigde in een 1-1 gelijkspel. Daarna kon de focus alsnog op de hervatting van de competitie en dat moet dus morgen gaan gebeuren.

Eerder in Emmeloord

Flevo Boys bewaart slechte herinneringen aan de eerdere ontmoeting dit seizoen met Sparta Nijkerk in Emmeloord. Dit duel vond begin oktober vorig jaar plaats. In het eerste kwartier van de wedstrijd was Sparta Nijkerk de bovenliggende partij en drukte dit in de dertiende minuut ook uit op het scorebord. Na een goede actie schoof Janic Makizodila de 0-1 zeer beheerst binnen. Flevo Boys kwam daarna beter in de wedstrijd. In een verder gelijkwaardige pot met goed verzorgd voetbal van beide kanten gingen de ploegen wel rusten met deze 0-1 stand. In de tweede helft zocht Flevo Boys de aanval, maar dit resulteerde niet in grote kansen. De net ingevallen Oskar van Logtestijn schoot namens Sparta Nijkerk in de counter nog op de paal en was dus dicht bij de beslissing. Het bleef echter spannend. Flevo Boys zette in de slotfase aan en kreeg een aantal kopkansen, maar wist niet meer te scoren.

Morgen kan nummer zeven Flevo Boys dus revanche nemen op nummer vier Sparta Nijkerk door in koude omstandigheden de punten mee terug in de warme bus naar Emmeloord te nemen. De vraag is echter of die reis überhaupt wel gemaakt gaat worden. Vooralsnog is de helft van de wedstrijden in de Hoofdklasse B van dit weekend afgelast en gaat de andere helft nog door. Morgenochtend zal duidelijk worden of er ook echt een bal gaat rollen in Nijkerk.

Voorbeschouwing door: Mark Broersma

Door Peter Santbergen - 25 januari 2019