Flevoboys

Sportiefste netwerkclub in de Noordoostpolder

Marum – Flevo Boys

Zaterdag 2 december, aanvang 15:00 uur
Sportpark De Holten
Hoornweg 40 B, 9363EH MARUM

Voorbeschouwing SDV Barneveld – Flevo Boys

Met een klinkende overwinning op kampioen Eemdijk deed Flevo Boys afgelopen weekend uitstekende zaken in de degradatiestrijd. Er werd bovendien een extra lading vertrouwen getankt in aanloop naar de ontknoping van dit seizoen. Er volgen nog drie finales. De eerste is komende zaterdag om 15.00 uur op bezoek bij concurrent SDV Barneveld. Bij winst kan Flevo Boys voor het eerst in lange tijd boven de streep komen.

Foto Annalies Klompe

De start tegen Eemdijk was zaterdag dramatisch, want binnen twee minuten stond het al 0-1. Maar waar Flevo Boys eerder dit seizoen nog weleens compleet instortte, toonde het nu juist veerkracht. Na een kwartier maakte Robin Zuidema de 1-1 en drie minuten daarna zette Said Hassan op fraaie wijze de 2-1 op het scorebord. Via een benutte penalty van Thom Bos en een tweede goal van Hassan stond het bij rust zelfs 4-1.

Een ongekende luxe en zeker niet onverdiend. Flevo Boys haalde een hoog niveau, toonde veel inzet en maakte de kansen af. Tien minuten na rust zorgde Gianni Gieskens ervoor dat de voorsprong nog wat groter werd, hij tekende voor de 5-1. De score had zelfs nog hoger uit kunnen vallen, maar in het vervolg van de tweede helft scoorde alleen Eemdijk nog een eretreffer. De zege van Flevo Boys kwam geen moment in gevaar.

Stand van zaken onderin

Deze mooie overwinning levert Flevo Boys bonuspunten op in de degradatiestrijd. Concurrenten d’Olde Veste en SDV Barneveld speelden afgelopen weekend tegen elkaar en pakten allebei een punt (2-2). Ook CSV Apeldoorn speelde gelijk (1-1) en hekkensluiter HZVV won (1-0). Flevo Boys steeg een plekje op de ranglijst en staat als nummer 14 nu op een nacompetitieplaats. Het gat met de veilige 12e plek is twee punten.

Op die veilige 12e plaats staat op dit moment SDV Barneveld en dat is deze zaterdag de volgende tegenstander. Bij winst kan Flevo Boys de concurrent dus passeren en boven de streep komen. Dat laatste hangt dan wel af van het resultaat van CSV Apeldoorn, dat tegen Berkum speelt. Nummer 13 CSV Apeldoorn heeft net als Barneveld nu twee punten meer dan Flevo Boys.

Eerder in Emmeloord

Eerder dit seizoen verloor Flevo Boys thuis van Barneveld met 1-2. Na iets meer dan een kwartier kwamen de bezoekers op 0-1, maar vlak voor rust trok Flevo Boys de stand gelijk via Johan Tiems. Na een fout van keeper Matyas van Zorge kwam Barneveld snel na de pauze op 1-2. Flevo Boys kreeg daarna grote kansen op de gelijkmaker, maar die viel niet. In de blessuretijd werden vlak achter elkaar nog meerdere ballen van de lijn gehaald.

Wie deelt tik uit?

Ook SDV Barneveld vecht tegen degradatie en dus zal het onderlinge duel van komende zaterdag geen gemakkelijke opgave worden voor Flevo Boys. Andersom ook niet trouwens. Barneveld is de laatste drie wedstrijden ongeslagen en verloor er slechts één van de laatste zes. Bij winst kan Flevo Boys goede zaken doen, maar Barneveld natuurlijk ook. Het is de vraag wie van de twee een gevoelige tik uitdeelt aan de concurrent.

Voorbeschouwing door: Mark Broersma

Door Peter Santbergen - 10 mei 2023