Flevoboys

Sportiefste netwerkclub in de Noordoostpolder

Rolder Boys – Flevo Boys

Zaterdag 16 december, aanvang 14:00 uur
Sportpark Boerbos
Nijlanderstraat 34, 9451BM ROLDE

Voorbeschouwing SDC Putten – Flevo Boys

Flevo Boys blijft voorlopig met lege handen staan in 2022. Ook de tweede competitiewedstrijd in het nieuwe jaar werd verloren. Afgelopen weekend bleek RKAV Volendam in Emmeloord met 1-2 te sterk. Flevo Boys blijft daardoor hangen in de grote middenmoot van de Hoofdklasse B, waar alle clubs dicht in elkaars buurt staan. Komende zaterdag wacht om 14.30 uur een uitwedstrijd tegen SDC Putten.

Flevo Boys kende tegen Volendam een droomstart, want na vijf minuten was het al 1-0. Opbouwen in de eigen zestien ging mis bij de bezoekers, waarna Yumé Ramos een schot van Timon Rorije op de doellijn binnentikte. Zijn zesde competitietreffer van dit seizoen. Tiems en Ramos kregen daarna kansjes om de score uit te breiden, maar dat gebeurde niet. Volendam kreeg ook een enorme kans op de 1-1, maar die bal rolde net naast. Tien minuten voor rust was het echter alsnog raak toen Iwan Tol een uitstekende counter afrondde.

Volendam was de betere ploeg in de tweede helft. Flevo Boys speelde vooral de lange bal, maar dat zorgde niet voor gevaar. Het bleef lang 1-1, tot Volendam tien minuten voor tijd tóch aan het langste eind trok na een treffer van Joey Tol. Een slotoffensief van Flevo Boys was ongevaarlijk en zo volgde na het verlies tegen Swift de tweede thuisnederlaag op rij in het nieuwe jaar.

Opgekrabbeld

Door de nederlaag tegen Volendam zakte Flevo Boys naar de negende plaats op de ranglijst. De teller blijft vooralsnog staan op zestien punten. Dat zijn er twee meer dan de tegenstander van komende zaterdag: SDC Putten. Die ploeg staat elfde, met één wedstrijd meer gespeeld. De laatste keer dat SDC Putten in actie kwam in de Hoofdklasse B was op 27 november vorig jaar. Toen won het uit met 2-3 van ASV De Dijk. Putten begon het seizoen nog dramatisch met vijf nederlagen in de eerste zes duels, maar krabbelde daarna langzaam op.

Laatste ontmoeting

Vorig seizoen werden de twee wedstrijden tussen Flevo Boys en SDC Putten niet gespeeld, toen de competitie vanwege corona al snel werd afgebroken. De laatste ontmoeting tussen beide clubs was in oktober 2019, toen Putten thuis al na een paar minuten op een 2-0 voorsprong stond. Uiteindelijk eindigde het duel in 3-1 voor de club uit Gelderland. De enige treffer van Flevo Boys kwam van Ramos, die eerder die wedstrijd nog een penalty had gemist.

Weg omhoog

Een overwinning op bezoek bij Putten zou zeer welkom zijn voor Flevo Boys. Hiermee kan de club het goede gevoel terugkrijgen en de weg omhoog proberen in te zetten. Want het gat met de nummer vijf is nu weliswaar slechts drie punten, Flevo Boys moet ook zeker naar onderen blijven kijken. Het heeft namelijk ook máár vier punten meer dan plek dertien. De ploeg die daar eindigt moet in de zomer nacompetitie spelen tegen degradatie. Het seizoen duurt echter nog lang.

Voorbeschouwing door: Mark Broersma

Door Peter Santbergen - 15 februari 2022