Flevoboys

Sportiefste netwerkclub in de Noordoostpolder

Rolder Boys – Flevo Boys

Zaterdag 16 december, aanvang 14:00 uur
Sportpark Boerbos
Nijlanderstraat 34, 9451BM ROLDE

Voorbeschouwing SDC Putten – Flevo Boys

Na een weekend vrij hervat Flevo Boys komende zaterdag weer de competitie in de Hoofdklasse B. De Emmeloorders gaan proberen de serie van drie duels op rij zonder nederlaag door te zetten en op die manier alvast een goed gevoel te krijgen voor de midweekse KNVB-bekerwedstrijd tegen VV Katwijk. Komend weekend staat een uitwedstijd tegen nummer vier SDC Putten op het programma.

Na een eerdere zege op Buitenpost en een gelijkspel tegen Urk bleef Flevo Boys twee weken geleden ook in de competitiewedstrijd tegen DETO Twenterand ongeslagen. Dat ging alleen wel met vrij veel moeite, want met de rust stond de nummer voorlaatst uit Vriezenveen op een 0-2 voorsprong. Na zwak verdedigen kopte Maarten Jansen na iets minder dan een kwartier de 0-1 binnen en nadat gelegenheidsrechtsback Ivar Span de bal veel te zacht op de keeper probeerde terug te koppen maakte Kevin Aman er tien minuten voor rust na een onderschepping 0-2 van.

Om de derde nederlaag van het seizoen af te wenden, moest Flevo Boys na rust uit een heel ander vaatje zien te stappen gezien het slechte spel in de eerste helft. En die boodschap had de thuisploeg goed begrepen, want drie minuten na de pauze had Flevo Boys de aansluitingstreffer al gevonden. Timon Rorije kopte de 2-1 binnen uit een voorzet van Yumé Ramos. In het restant van de tweede helft kregen beide ploegen kansen op het volgende doelpunt, maar bleef de stand spannend. In de hoop toch nog een gelijkmaker te forceren bracht trainer Kevin Waalderbos talent Marcel Schaapman, die normaal in JO19-1 speelt, en dat had succes. Twaalf minuten voor tijd poeierde hij de bal zeer fraai in de kruising en zette zo de 2-2 eindstand op het bord. Hierdoor bleef Flevo Boys voor de derde keer ongeslagen.

Harde tik

Na zeven wedstrijden vinden we Flevo Boys nu terug op de elfde plaats in de Hoofdklasse B met zeven punten. Komende zaterdag wacht een uitwedstrijd tegen SDC Putten dat acht punten meer heeft en vierde staat. SDC Putten wil zich dit weekend herstellen van de harde tik die het in de laatste wedstrijd kreeg. Na vier zeges op rij verloor de ploeg toen namelijk met maar liefst 6-1 van SC Genemuiden. Hierdoor moest Putten bovendien de koppositie afstaan aan Genemuiden, dat bij rust al op een 3-0 voorsprong stond. Na rust liep die stand verder op naar 6-0, waarna Putten vier minuten voor tijd via Kees Pluim nog een eretreffer wist te produceren.

Vorig seizoen doelpuntrijk

De twee ontmoetingen tussen Flevo Boys en SDC Putten van vorig seizoen leverden in totaal acht doelpunten op, waarbij de drie punten telkens eerlijk werden verdeeld. In Emmeloord won Flevo Boys met 2-1 door een kopbal van Rorije en een schitterend schot van Roelof Strikwerda. Putten scoorde via Rob Knul uit een counter. In Putten won de thuisploeg met 3-2. Flevo Boys kwam na negen minuten via Rorije nog wel op 1-0, maar zag die voorsprong later door goals van Knul en Jurian van den Brink verdampen tot 2-1. Via Johan Tiems werd het vijf minuten na rust toch weer 2-2, maar de 3-2 van Sander Duits namens Putten bleek uiteindelijk de winnende treffer te zijn.

Vertrouwen tanken

Flevo Boys en SDC Putten deden vorig seizoen weinig voor elkaar onder. Putten eindigde in de eindstand namelijk op de negende plaats met slechts drie punten meer dan nummer tien Flevo Boys. In het nieuwe seizoen is dat verschil echter al aardig opgelopen tot acht punten. Aan Flevo Boys dus de taak om te winnen en Putten tot op vijf punten te naderen en daarmee de weg omhoog verder in te zetten.

De spelers van Flevo Boys zullen vooral heelhuids de wedstrijd tegen Putten door willen komen, want volgende week dinsdag 29 oktober wacht op het eigen Sportpark Ervenbos de wedstrijd in de grote KNVB-beker tegen VV Katwijk. Deze zaterdag zouden drie punten daarom een goede opsteker zijn voor Flevo Boys. Want niets werkt beter aan het vertrouwen voor zo’n belangrijke bekerwedstrijd dan een overwinning in de competitie.

Voorbeschouwing door: Mark Broersma

Door Peter Santbergen - 23 oktober 2019