Flevoboys

Sportiefste netwerkclub in de Noordoostpolder

Rolder Boys – Flevo Boys

Zaterdag 16 december, aanvang 14:00 uur
Sportpark Boerbos
Nijlanderstraat 34, 9451BM ROLDE

Voorbeschouwing SDC Putten – Flevo Boys

Flevo Boys is er afgelopen zaterdag niet in geslaagd om de eerste zege van 2019 op SVZW van twee weken geleden een goed vervolg te geven. In de wedstrijd tegen degradatiekandidaat CSV Apeldoorn werd er bij vlagen goed gespeeld, maar ging de ploeg na een rode kaart uiteindelijk toch met 2-3 ten onder. Daardoor lukte het Flevo Boys niet om nog verder afstand te nemen van de degradatiezone, de ploeg staat nu negende. Komende zaterdag is er een nieuwe kans, dan speelt Flevo Boys een inhaalduel tegen nummer acht SDC Putten.

Afgelopen zaterdag had Flevo Boys in de eerste helft weinig te vrezen van nummer dertien CSV Apeldoorn. Binnen het kwartier kreeg de thuisploeg op het eigen Sportpark Ervenbos al een aantal grote kansen via onder meer Frank Post en Johan Tiems. Flevo Boys had het betere van het spel, maar beloonde zichzelf pas vlak voor rust. Johan Tiems was degene die na een goede pass van Madih Doufikar de bal meenam en keurig af wist te ronden: 1-0. Na rust veranderde het spelbeeld echter. CSV Apeldoorn kwam uitstekend uit de kleedkamer en vijf minuten na de pauze was het weer gelijk. Sander Krijns schoot fraai raak via een hakje. Flevo Boys liet zich niet van de wijs brengen en binnen een paar minuten was er meerdere keren spektakel. Eerst raakten zowel Doufikar als Tiems met hun inzet de paal en vlak daarna kreeg Flevo Boys een strafschop na hands. Aron Strengholt bleef rustig en maakte de 2-1.

Om opnieuw terug te komen van een achterstand wisselde CSV Apeldoorn aanvallend. De ploeg werd geholpen toen Flevo Boys 25 minuten voor tijd met tien man kwam te staan, nadat verdediger Marc Reussing een doorgebroken speler had neergelegd. Dat bleek uiteindelijk het kantelpunt in de wedstrijd. Vijf minuten na die rode kaart viel de 2-2 al via Steven van Es uit een corner. En vlak voor tijd zou CSV Apeldoorn er zelfs nog met de winst vandoor gaan. Vijf minuten voor het einde van de officiële speeltijd maakte Sander Krijns zijn tweede van de middag en bezorgde CSV Apeldoorn daarmee de volle buit. Flevo Boys bleef achter met een kater, want deze nederlaag was op basis van het spel totaal onnodig. Door het verlies is het gat voor Flevo Boys met de nacompetitieplaats, waar CSV Apeldoorn nu nog steeds staat, vijf punten in plaats van elf punten als Flevo Boys van de Apeldoorners had gewonnen.

Bekerwinst

Afgelopen woensdagavond kreeg Flevo Boys het goede gevoel alweer een beetje terug. Toen werd er namelijk gewonnen in de districtsbeker. Het ging moeizaam tegen SVBO uit Emmen, dat uitkomt in de Eerste klasse F van het zondagvoetbal. De gasten kwamen al na vijf minuten op voorsprong. Tien minuten na rust trok Timon Rorije de stand weer gelijk en dit bleek ook de eindstand. In de strafschoppenserie die direct daarna volgde won Flevo Boys uiteindelijk. Keeper Fariz Mesud stopte drie penalty’s en zag Bjorn Adams uiteindelijk de winnende maken: 5-4. In de achtste finales gaat gespeeld worden tegen competitiegenoot Buitenpost. Nu moet de focus echter meteen op de inhaalwedstrijd van komende zaterdag tegen SDC Putten. Dit duel zou eigenlijk op zaterdag 19 januari worden gespeeld, als eerste ontmoeting van het nieuwe jaar, maar het weer gooide toen roet in het eten.

Eerder in Emmeloord

In de derde speelronde van dit seizoen speelden Flevo Boys en SDC Putten ook tegen elkaar. Dat duel in Emmeloord eindigde in een 2-1 zege voor Flevo Boys. Flevo Boys was de betere ploeg in die wedstrijd en kwam na elf minuten op voorsprong door een kopbal van Timon Rorije. Daarna werd naar een snelle 2-0 gezocht, maar kreeg Flevo Boys de deksel op de neus toen Putten naar 1-1 counterde via Rob Knul. Uiteindelijk trok Flevo Boys toch aan het langste eind en dat deed het op fraaie wijze. Linksback Roelof Strikwerda kwam mee naar voren en schoot twintig minuten voor tijd schitterend raak in de kruising en bezorgde zijn ploeg daarmee een driepunter.

Reactie

Het verschil tussen Flevo Boys en SDC Putten op de ranglijst is één plek en maar twee punten. Voor beide ploegen is een overwinning belangrijk, omdat zij zo snel en zo ver mogelijk weg willen komen van die onderste regionen. Bij Flevo Boys is het afwachten wat de sportieve reactie is op de zure nederlaag tegen CSV Apeldoorn en wat de fysieke reactie is op de midweekse bekerwedstrijd. Het duel op Sportpark Putter Eng begint zaterdagmiddag om 14:30 uur.

Voorbeschouwing door: mark Broersma

Door Peter Santbergen - 21 februari 2019