Flevoboys

Sportiefste netwerkclub in de Noordoostpolder

Alcides – Flevo Boys

Zaterdag 23 september, aanvang 18:00 uur
Sportpark Ezinge
Ezingerweg 58A, 7943AZ MEPPEL

Voorbeschouwing SDC Putten – Flevo Boys

Na een korte vakantie en wat oefenpotjes ontwaakt de competitie voor Flevo Boys komende zaterdag uit de winterslaap. De Emmeloorders sloten 2018 af als middenmoter en zullen in het nieuwe jaar proberen dat te blijven. Het eerste duel van 2019 is een uitwedstrijd tegen nummer elf SDC Putten, waar Flevo Boys eerder dit seizoen van won.

Flevo Boys kende een wisselvallige eerste seizoenshelft. Na een stormachtig begin bij de terugkeer in de Hoofdklasse werden overwinningen afgewisseld met nederlagen. Voordat het einde van december naderde volgden een aantal zwakke resultaten elkaar op, waardoor Flevo Boys wegzakte op de ranglijst. Toch wist de ploeg de rug te rechten en met zeven punten uit de laatste drie duels 2018 goed af te sluiten. Na een 1-1 gelijkspel tegen ACV volgden zeges op Buitenpost (1-3) en op de laatste speeldag van het vorige jaar een knappe 2-0 thuiszege op Excelsior’31.

De ploeg uit Rijssen stapte in Emmeloord het veld op als koploper en in het begin van de wedstrijd liet het meteen zien ook als winterkampioen de feestdagen in te willen gaan. Excelsior’31 opende sterk en Flevo Boys kon daar weinig tegen doen, behalve via spaarzame counters speldenprikjes uitdelen. Dat veranderde na een half uur. Johan Tiems kreeg een enorme kans, die nog werd gepakt door de keeper, maar daarna kwam Flevo Boys beter in de wedstrijd. Dit resulteerde tien minuten voor rust ook in de 1-0 voorsprong voor de thuisploeg, Timon Rorije kopte een voorzet van Arnoud Post binnen. Na rust ging Flevo Boys door met het creëren van kansen, uit met name counters. De 2-0 liet lang op zich wachten, waardoor het spannend bleef. Een kwartier voor tijd viel deze alsnog door toedoen van Johan Tiems. Het betekende de zesde zege voor Flevo Boys dit seizoen en daarmee bezet het de zevende plaats in de competitie met 22 punten. Het heeft een voorsprong van negen punten op de degradatiezone.

Vlekkeloos

Flevo Boys hervat de competitie met twee uitwedstrijden op rij. De eerste is komende zaterdag tegen SDC Putten. Zij staan vier punten en vier plaatsen onder Flevo Boys. Putten won vier wedstrijden dit seizoen, speelde er zes gelijk en verloor er vijf. De maanden november en december verliepen nagenoeg vlekkeloos voor de ploeg. In vijf duels achter elkaar werd gewonnen van DETO, Urk en Berkum en gelijkgespeeld tegen ACV en DUNO. Aan die mooie reeks kwam op de laatste wedstrijddag voor de winterstop een einde toen SDC Putten uit met 1-0 verloor van Buitenpost.

Eerder in Emmeloord

In de derde speelronde van dit seizoen speelden beide ploegen ook tegen elkaar. Dat duel in Emmeloord eindigde in een 2-1 zege voor Flevo Boys. Flevo Boys was de betere ploeg in de wedstrijd en kwam na elf minuten op voorsprong door een kopbal van Timon Rorije. Daarna werd naar een snelle 2-0 gezocht, maar kreeg Flevo Boys de deksel op de neus toen Putten naar 1-1 counterde via Rob Knul. Uiteindelijk trok Flevo Boys toch aan het langste eind en dat deed het op fraaie wijze. Linksback Roelof Strikwerda kwam mee naar voren en schoot twintig minuten voor tijd schitterend raak in de kruising en bezorgde zijn ploeg daarmee een driepunter.

Stapje voor stapje

Ondanks het feit dat Flevo Boys een middenmoter is in de Hoofdklasse B zal er nog wel naar onderen worden gekeken. Voor een promovendus is dat ook niet zo gek. Het verschil van negen punten op de nacompetitieplaatsen is riant, maar het seizoen is nog lang. Een goede start van 2019 met een nieuwe overwinning zal een goed gevoel en vertrouwen geven om stapje voor stapje handhaving in de Hoofdklasse te realiseren. Hoe eerder in het nieuwe jaar, hoe beter.

Voorbeschouwing door: Mark broersma

Door Peter Santbergen - 16 januari 2019