Flevoboys

Sportiefste netwerkclub in de Noordoostpolder

Alcides – Flevo Boys

Zaterdag 23 september, aanvang 18:00 uur
Sportpark Ezinge
Ezingerweg 58A, 7943AZ MEPPEL

Voorbeschouwing SC Genemuiden – Flevo Boys

Blije gezichten bij Flevo Boys nadat de ploeg afgelopen weekend een klinkende overwinning wist te boeken en alle concurrenten in de degradatiestrijd punten lieten liggen. Met vijf duels te gaan heeft Flevo Boys nog alle kans om directe degradatie te ontlopen. Al volgen er nu wel twee zware wedstrijden, te beginnen komende zaterdag om 14.30 uur uit tegen SC Genemuiden.

Foto Nynke Andringa

Tegen Buitenpost afgelopen zaterdag viel alles op z’n plek voor Flevo Boys, want binnen een kwartier was het al 2-0. Een lange bal van achteruit werd in één keer op de pantoffel genomen door Robin Zuidema en dat leverde na vijf minuten de fraaie openingstreffer op. Ivar Span verdubbelde tien minuten later de voorsprong met een mooi geplaatst schot van net buiten de zestien. Die stand bleef bij rust op het scorebord staan, ondanks kansen op meer goals.

De verdediging van Flevo Boys stond als een huis en gaf in de hele wedstrijd geen enkele grote kans weg. Ook dat zal het team van trainer Arjen Postma vertrouwen geven voor het restant van de competitie. In de tweede helft tegen Buitenpost gebeurde er weinig meer, al zorgde topscorer Timon Rorije nog wel voor een mooi slotakkoord door in blessuretijd voor de 3-0 te zorgen. Het betekende de zesde overwinning van Flevo Boys dit seizoen.

Puntverlies concurrentie

Alle concurrenten in de strijd tegen degradatie lieten afgelopen weekend punten liggen. HZVV en CSV Apeldoorn verloren en SDV Barneveld en d’ Olde Veste speelden gelijk. Flevo Boys staat nog steeds vijftiende, maar de achterstand op de twee nacompetitieplekken is inmiddels geslonken naar slechts één punt. Ook rechtstreekse handhaving is nog mogelijk. Het gat met de veilige twaalfde plaats is vier punten.

Er wachten nu twee zware wedstrijden voor Flevo Boys. Op 6 mei komt koploper Eemdijk op bezoek in Emmeloord en eerst staat nog het uitduel tegen SC Genemuiden op het programma. Die club vinden we terug op de derde plaats met 44 punten, twee minder dan nummer twee AVV Swift. Van de laatste vijf wedstrijden won Genemuiden er slechts eentje. Afgelopen zaterdag werd het 2-2 op bezoek bij d’Olde Veste.

Frustrerende middag

Eerder dit seizoen beleefde Flevo Boys een frustrerende middag tegen Genemuiden. In Emmeloord kwamen de bezoekers vlak voor rust op voorsprong. In de tweede helft kwam Flevo Boys via Thomas Potters terug tot 1-1. Een gelijkspel leek het terechte resultaat te gaan worden, maar diep in blessuretijd schoot Genemuiden toch nog de winnende 1-2 binnen en bleef Flevo Boys met lege handen achter.

Interessante krachtmeting

Zowel aanvallend als verdedigend kende Flevo Boys een uitstekende middag tegen Buitenpost, met dus een zeer verdiende 3-0 zege als beloning. Dat resultaat geeft een extra portie vertrouwen in aanloop naar de ontknoping van het seizoen. SC Genemuiden zal waarschijnlijk een krachtmeting van hoger niveau worden, waarbij het interessant wordt om te zien hoe Flevo Boys zich tegen die ploeg gaan wapenen.

Voorbeschouwing door: Mark Broersma

Door Peter Santbergen - 18 april 2023