Flevoboys

Sportiefste netwerkclub in de Noordoostpolder

Rolder Boys – Flevo Boys

Zaterdag 16 december, aanvang 14:00 uur
Sportpark Boerbos
Nijlanderstraat 34, 9451BM ROLDE

Voorbeschouwing SC Genemuiden – Flevo Boys

Er staat Flevo Boys een drukke week te wachten. Na een weekend zonder voetbal speelt het nu twee duels kort achter elkaar. Komende zaterdag wacht een ontmoeting tegen NSC Nijkerk, maar eerst staat er nog een inhaalwedstrijd op het programma. Tegenstander is de huidige nummer vier SC Genemuiden.

Normaal gesproken blikken wij in deze voorbeschouwing altijd nog even terug op de wedstrijd van het afgelopen weekend. Maar daar kunnen we dit keer kort over zijn, want Flevo Boys kwam niet in actie. Er stond een krachtmeting met hekkensluiter Noordscheschut op het menu, maar door coronagevallen bij de club uit Drenthe werd dat duel afgelast. Dat Flevo Boys door corona niet in actie kon komen, is dit seizoen niet voor het eerst.

Op 20 november vorig jaar stond de uitwedstrijd tegen Genemuiden op het programma, maar ook die ontmoeting werd vanwege coronabesmettingen geschrapt. Het duel wordt komende dinsdag ingehaald op Sportpark De Wetering. Genemuiden kwam afgelopen zaterdag overigens ook niet in actie, want hun duel tegen Buitenpost werd ook afgelast. Corona bleek hier eveneens de spelbreker.

Inhaalduels

En dus staan dinsdag twee ploegen tegenover elkaar die een rustig weekend achter de rug hebben en in deze inhaalwedstrijd goede zaken willen doen. Flevo Boys staat nu negende met negentien punten en kan bij winst SDC Putten, Buitenpost en eventueel op doelsaldo DETO voorbij en doorstoten naar de zesde plaats.

Genemuiden staat nu vierde, maar kan bij het winnen van de twee inhaalduels tegen Flevo Boys en Buitenpost de koppositie overnemen. De club heeft nu 31 punten: één minder dan Volendam, twee minder dan Eemdijk en vier minder dan koploper Urk. Alles is dus nog mogelijk met een paar goede resultaten.

Geen goede herinnering

Flevo Boys heeft weinig goede herinneringen aan de laatste ontmoeting met Genemuiden. Dat leverde vorig seizoen namelijk de eerste nederlaag op na vier achtereenvolgende overwinningen. Het werd 5-2 voor Genemuiden. Binnen vijf minuten stond Flevo Boys al met 2-0 achter. Voor de Emmeloorders scoorden destijds Yander Zandbergen en Yumé Ramos. Later bleek dit duel de laatste wedstrijd van Flevo Boys te zijn in dat seizoen, toen er vanwege corona een streep door het amateurvoetbal ging.

Vertrouwen

Voor Flevo Boys is het zaak om in de inhaalwedstrijden toe te slaan en afstand te nemen van de onderste plekken en naar boven te kunnen kijken. Maar tegen Genemuiden zal het zeker geen gemakkelijke opgave worden, gezien het goede seizoen dat die ploeg doormaakt. Flevo Boys kan vertrouwen putten uit de wedstrijd die het recent speelde tegen nummer twee Eemdijk. Toen wist Flevo Boys namelijk in een uitwedstrijd tegen één van de topploegen de punten mee terug naar Emmeloord te nemen.

Voorbeschouwing door: Mark Broersma

Door Peter Santbergen - 6 maart 2022