Flevoboys

Sportiefste netwerkclub in de Noordoostpolder

Rolder Boys – Flevo Boys

Zaterdag 16 december, aanvang 14:00 uur
Sportpark Boerbos
Nijlanderstraat 34, 9451BM ROLDE

Voorbeschouwing SC Genemuiden – Flevo Boys

Koploper Flevo Boys blijft maar winnen in de Hoofdklasse B. Afgelopen zaterdag werd ASV De Dijk uit Amsterdam eenvoudig met 4-0 verslagen, waardoor Flevo Boys nog de enige ploeg is met de volle buit na vier competitiewedstrijden. Komend weekend staat een uitwedstrijd op het programma tegen SC Genemuiden, dat het seizoen met twee zeges en twee nederlagen wisselvallig is begonnen.

Al na een paar minuten leek Flevo Boys tegen ASV De Dijk de score te openen, maar de grensrechter stak een stokje voor de droomstart. De vroege treffer van Yumé Ramos werd wegens hands afgekeurd. Het liet meteen zien dat Flevo Boys scherp wilde beginnen, maar toch duurde het een halfuur voordat de openingstreffer op het scorebord stond. Yander Zandbergen zorgde met een prima schuiver voor de 1-0. Die score werd snel daarna verdubbeld door Aran Nijboer, die eerst hard op de keeper schoot en daarna simpel in het lege doel kon binnentikken. Nog voor rust werd het duel beslist: de 3-0 was een eigen doelpunt van De Dijk.

Na de pauze bleef Flevo Boys het overwicht houden, maar de kansen werden niet omgezet in nog meer doelpunten. Onder meer Ramos en Nijboer wisten hun mogelijkheden niet te verzilveren. Van ASV De Dijk had Flevo Boys niks te vrezen. De Amsterdammers produceerden enkel wat afstandsschoten en corners en werden niet gevaarlijk. Het slotakkoord was voor invaller Timon Rorije die twintig minuten voor tijd voor de 4-0 eindstand zorgde. Een ruime overwinning die meer dan terecht was en veel hoger had kunnen uitvallen.

Mooie cijfers

Door deze thuisoverwinning bleef Flevo Boys dit weekend koploper in de Hoofdklasse B met alle twaalf punten op zak. Bovendien wist het drie duels achter elkaar de nul te houden. Flevo Boys maakte tot dusver de meeste goals van de competitie (13) en kreeg er de minste tegen (2). Mooie cijfers dus. Komende zaterdag staat er een uitwedstrijd tegen SC Genemuiden op het programma. Zij zijn terug te vinden op de negende plaats met zes punten uit vier duels. Er werd gewonnen van Buitenpost (1-0) en SDC Putten (2-0) en verloren van AZSV (1-0) en afgelopen zaterdag van Berkum (3-0).

Vermakelijk

Vorig seizoen speelde Flevo Boys alleen thuis tegen Genemuiden. Het uitduel stond gepland voor eind april, maar werd door corona van de kalender geschrapt. In Emmeloord won Flevo Boys in december vorig jaar met 3-1 van Genemuiden. Dit was de laatste competitiewedstrijd van 2019. Arnoud Post zorgde al na twee minuten voor de 1-0, maar een paar minuten daarna maakte Kay Velda al de 1-1. Het was het startschot van een vermakelijke eerste helft waarin Flevo Boys nog twee keer zou scoren. Timon Rorije zorgde met een mooi schot voor de 2-1 en Aron Strengholt benutte na twintig minuten een strafschop: 3-1. Dit bleek ook de eindstand.

Eerste test

De start van Flevo Boys dit seizoen is fantastisch. Maar de vier zeges werden wel geboekt tegen clubs die hoogstwaarschijnlijk tegen degradatie gaan vechten. De sterke tegenstanders moeten nog komen, beseft ook trainer Arjen Postma. ‘Zin in de komende weken, daarin gaan we echt zien hoe we ervoor staan in de Hoofdklasse’, schreef de trainer dit weekend op Twitter. Het uitduel tegen Genemuiden van deze zaterdag kan worden gezien als een eerste belangrijke test.

Geen publiek

De nieuwe corona-maatregelen die het kabinet maandag 28 september bekend maakte, hebben ingrijpende gevolgen voor amateurclubs. Alle trainingen en wedstrijden vinden vooralsnog plaats zonder publiek.
De wedstrijd van aanstaande zaterdag is te volgen via een livestreamverbinding: https://breman.net/live

Voorbeschouwing door: Mark Broersma

Door Peter Santbergen - 29 september 2020