Flevoboys

Sportiefste netwerkclub in de Noordoostpolder

Marum – Flevo Boys

Zaterdag 2 december, aanvang 15:00 uur
Sportpark De Holten
Hoornweg 40 B, 9363EH MARUM

Voorbeschouwing SC Genemuiden – Flevo Boys

Na drie nederlagen op rij kon Flevo Boys afgelopen zaterdag eindelijk weer een resultaat noteren in de Hoofdklasse B. In de polderderby tegen de buren van SV Urk werd niet gescoord: 0-0. Met nog acht wedstrijden te gaan is de nacompetitiestreep voor Flevo Boys echter nog lang niet uit het zicht en dus moet komende zaterdag weer een keer gewonnen worden. Tegenstander is nummer acht Genemuiden. Bij winst kan Flevo Boys over die ploeg heen klimmen op de ranglijst, want de verschillen zijn klein.

Vanwege onder meer de Zuiderzeerally werd de wedstrijd tussen Flevo Boys en Urk ’s avonds om 18:00 uur afgewerkt. Ondanks de koude wind waren er flink wat supporters op de burenruzie afgekomen, naar schatting zo’n 1200. Zij zagen dat beide ploegen in de eerste helft aan elkaar gewaagd waren, maar allebei moeite hadden met het creëren van grote kansen. Als er al gevaar dreigde, werd dit uiteindelijk een poging die op doel had gemoeten, maar er slechts in de buurt kwam. Een lobje van Timon Rorije, dat op het dak van het doel eindigde, was zo’n voorbeeld. Zoals je bij een derby mag verwachten was er veel strijd, met name op het middenveld, maar dat kwam het spelbeeld en dus met name de kansen niet ten goede.

In de tweede helft gingen beide ploegen voor de overwinning. Urk om mee te blijven doen bovenin en Flevo Boys om zo snel mogelijk onderin weg te komen. De grootste kans voor Flevo Boys kwam van de voet van Madih Doufikar, maar hij stuitte op aangeven van Johan Tiems op Urk-doelman Richard Strijker. Beide teams doken regelmatig in elkaars strafschopgebied op, maar de beste kansen waren voor Urk. Er waren onder andere schotkansen voor William de Boer, Lucas Nagel en Hessel Snoek, maar die troffen geen doel. Het slotoffensief kwam van de Urkers, maar Jan van Slooten zag Rodney Rosink zijn inzet over de lat tikken en Marinus Snoek ramde de laatste schietkans over. Daardoor eindigde het duel zoals het begon, in 0-0. De Urkers zakten een plaatsje op de stand en staan nu vijfde. Flevo Boys vinden we terug op de elfde plaats, drie punten boven de nacompetitiestreep.

Belabberde serie

De volgende tegenstander voor Flevo Boys in de jacht op lijfsbehoud is SC Genemuiden. Normaal gesproken een club die je bovenin verwacht, maar dit seizoen presteert de ploeg teleurstellend en staat het achtste. Het team van trainer Jan van Raalte (ex-Flevo Boys) is bezig aan een belabberde serie. Waar er in de eerste drie duels na de winterstop nog zeven punten werden gepakt, gingen de laatste vier juist allemaal verloren. Hekkensluiter SVZW was met 2-3 te sterk in Genemuiden, WHC (2-0) en Berkum (1-0) bezorgden Genemuiden twee uitnederlagen op rij en afgelopen zaterdag werd thuis met 1-3 van DUNO Doorwerth verloren. Genemuiden moet met die serie in het achterhoofd net als Flevo Boys ook nog oppassen voor nacompetitie. Het verschil met de gevreesde streep is maar vijf punten. Flevo Boys heeft slechts twee punten minder dan Genemuiden en kan hen zaterdag dus passeren.

Zure nederlaag

Eerder dit seizoen in Emmeloord verloor Flevo Boys uiterst onterecht en heel zuur met 2-3. De winnende treffer viel in de laatste minuut van de blessuretijd. Genemuiden was het eerste half uur de betere partij en kwam via Omar Kavak op 0-1. Johan Tiems maakte acht minuten voor rust de 1-1 en nog voor de thee had Timon Rorije Flevo Boys zelfs op voorsprong geschoten. Na rust kreeg Flevo Boys kansen om het duel te beslissen en tot overmaat van ramp voor Genemuiden kwamen zij ook nog met tien man te staan na een rode kaart voor Roelof de Jong. Erg lang hoefde Genemuiden niet te treuren, want een minuut na die rode kaart werd het via Frank Kuurman weer 2-2. Flevo Boys kreeg vervolgens drie tot vier honderd procent kansen op de zege, maar faalde in de afronding. Johan Tiems en Madih Doufikar gingen alleen op de keeper af, maar liepen elkaar in de weg en Doufikar raakte later nog de paal. Uiteindelijk bleef Flevo Boys met lege handen achter, want tegen de verhouding in maakte Jan Hooiveld er in minuut 93 toch nog 2-3 van, omdat één bal verkeerd viel.

Samengeknepen billen

Flevo Boys zal komende zaterdag dus wraak willen nemen voor deze nederlaag. De ploeg smacht echter net zo erg naar een overwinning als Genemuiden, dat net als Flevo Boys even niet meer weet hoe zo’n overwinning smaakt. Op papier is het een duel tussen twee middenmoters, maar in de werkelijkheid kun je het ook best bestempelen als een strijd tegen degradatie. Winnen betekent immers dat je weer wat lucht krijgt, maar een nederlaag kan zorgen voor samengeknepen billen tijdens de laatste zeven competitiewedstrijden.

Door Peter Santbergen - 20 maart 2019