Flevoboys

Sportiefste netwerkclub in de Noordoostpolder

Rolder Boys – Flevo Boys

Zaterdag 16 december, aanvang 14:00 uur
Sportpark Boerbos
Nijlanderstraat 34, 9451BM ROLDE

Voorbeschouwing Purmersteijn – Flevo Boys

Na een zomer vol voorbereidingen opent Flevo Boys komende zaterdagmiddag 31 augustus in Noord-Holland het nieuwe seizoen in de Hoofdklasse B. De competitie heeft een flinke metamorfose ondergaan, in tegenstelling tot de selectie van Flevo Boys. Handhaving zal opnieuw het doel zijn en de eerste horde om dit zo snel mogelijk te realiseren is VPV Purmersteijn.

Ook dit jaar zal Flevo Boys weer met vijftien verschillende tegenstanders de strijd aan moeten gaan in de Hoofdklasse B. Het speelveld in deze competitie is wel aanzienlijk vernieuwd. Slechts negen clubs speelden vorig seizoen ook in de Hoofdklasse B. Naast Flevo Boys zelf zijn dit ACV, Berkum, Buitenpost, DETO Twenterand, Genemuiden, SDC Putten, Staphorst en Urk. De andere zeven clubs stellen we even kort voor. Twee teams daalden een niveau af, dit zijn ASV De Dijk en Eemdijk. Zij degradeerden uit de Derde Divisie. Twee teams promoveerden vanuit de Eerste Klasse, dit zijn oude bekenden HZVV en NSC Nijkerk. Tot slot komen drie clubs uit de Hoofdklasse A, namelijk AVV Swift, RKAV Volendam en VPV Purmersteijn. Laatstgenoemde club speelde eerder nog op zondag, maar nu dus niet meer.

Nieuwe gezichten

Waar de competitie dus veel nieuwe gezichten kent, is de selectie van Flevo Boys voor het overgrote deel hetzelfde gebleven. Trainer Kevin Waalderbos verwelkomde slechts drie nieuwe namen en zag er tevens drie vertrekken. Yumé Ramos moet voor doelpunten gaan zorgen in Emmeloord. De ervaren 32-jarige spits kwam over van ONS Sneek. In defensief opzicht maakten Bas Bakker en Wesley Meijer de zomer de stap naar het eerste elftal. Richard Scholten, Henry Huijsmans en Jarno van der Wal trokken de deur op Sportpark Ervenbos achter zich dicht.

De eerste tegenstander

Nu u op de hoogte bent van de veranderingen in de competitie en de selectie kan de focus op de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen. Komende zaterdag reist Flevo Boys af naar Purmerend voor de ontmoeting met VPV Purmersteijn. De club uit Noord-Holland heeft drie seizoenen ervaring in de Hoofdklasse. In het seizoen 2011/2012 maakten zij voor het eerst hun opwachting op dit niveau. In de Hoofdklasse A van het zondagvoetbal werden zij toen dertiende en volgde direct weer degradatie. In het seizoen 2017/2018 kwamen zij weer terug in de Hoofdklasse A en eindigde Purmersteijn als vijfde. Afgelopen seizoen werd de club negende. Nu wordt er dus overgestapt van het zondagvoetbal naar het zaterdagvoetbal in de Hoofdklasse B.

KNVB-beker

Flevo Boys heeft er in tegenstelling tot Purmersteijn al een officiële wedstrijd op zitten in dit nog prille seizoen. Want omdat de club vorig seizoen de districtsbeker wist te winnen, moest het twee weken geleden aantreden in de eerste voorronde van de KNVB-beker. Tegen Mierlo-Hout werd er met 2-3 gewonnen. Nieuwe aanwinst Ramos liet zich meteen gelden door de score te openen. Ook Aran Nijboer en Roelof Strikwerda kwamen op het scorebord terecht. De treffer van Strikwerda viel in de laatste minuut en betekende zo op de valreep dat Flevo Boys geen verlenging hoefde te spelen. Zaterdag is de loting voor de volgende ronde.

Nieuwe uitdagingen

Met een tiende plaats deed promovendus Flevo Boys het vorig seizoen meer dan uitstekend in de Hoofdklasse B. De voorsprong op de degradatiezone bedroeg uiteindelijk negen punten, een prestatie die de ploeg in dit nieuwe seizoen graag zou willen herhalen. Op weg naar nieuw succes zal Flevo Boys dus ook een flink aantal tegenstanders gaan treffen die het de laatste jaren niet is tegengekomen. Die reeks van nieuwe uitdagingen begint zaterdag op bezoek bij Purmersteijn en dit duel begint om 16:30 uur.

Voorbeschouwing door: Mark Broersma

Door Peter Santbergen - 28 augustus 2019