Flevoboys

Sportiefste netwerkclub in de Noordoostpolder

Marum – Flevo Boys

Zaterdag 2 december, aanvang 15:00 uur
Sportpark De Holten
Hoornweg 40 B, 9363EH MARUM

Voorbeschouwing NSC Nijkerk – Flevo Boys

De kansen waren er, maar het lukte Flevo Boys afgelopen zaterdag niet om de tweede nederlaag op rij af te wenden. Op het eigen Sportpark Ervenbos wist het weliswaar twee keer te scoren, maar helaas deed Berkum dat één keer vaker en volgde een 2-3 nederlaag. Hierdoor blijft Flevo Boys in de degradatiezone steken. Komende zaterdag krijgt het elftal van trainer Kevin Waalderbos een nieuwe kans om omhoog te klimmen. Dan wacht namelijk een uitwedstrijd tegen nummer vijf NSC Nijkerk.

In de beginfase tegen Berkum kwam Flevo Boys een aantal keer goed weg, omdat de snelle aanvaller Johnsen Bacuna nog niet met scherp schoot. De Emmeloorders kwamen zelfs na negen minuten al op een 1-0 voorsprong, maar de treffer van Yumé Ramos werd wegens buitenspel afgekeurd. Niet lang daarna kon Flevo Boys alsnog juichen. Verdediger Bas Bakker gaf een lange bal op Ramos, die op zijn beurt Madih Doufikar bediende: 1-0. De voorsprong ging echter niet mee de rust in door toedoen van Flevo Boys zelf. Want na balverlies en een misverstand achterin schoot Bacuna nu wel raak namens Berkum: 1-1.

Aan het begin van de tweede helft kreeg Flevo Boys een aantal kansen op de hernieuwde voorsprong, er werd onder meer een bal van de lijn gehaald. Die sterke start werd echter teniet gedaan doordat Berkum na opnieuw een persoonlijke fout van Flevo Boys tot scoren kwam. Chris van der Meulen onderschepte een te korte terugspeelbal en maakte tien minuten na rust de 1-2. Flevo Boys kreeg daarna een aantal kansen op de gelijkmaker, maar tien minuten voor tijd gooide Berkum de wedstrijd op slot nadat Bacuna een vrije trap goed verlengde: 1-3. Diep in de blessuretijd scoorde Björn Adams met een kopbal nog de 2-3, maar het verdiende punt voor Flevo Boys kwam er niet en zo zakte de club naar plaats dertien in de Hoofdklasse B.

Veel doelpunten

De volgende tegenstander van Flevo Boys, NSC Nijkerk, is het seizoen een stuk beter begonnen. De promovendus staat na negen duels op een keurige vijfde plaats met zestien punten. Er werd vijf keer gewonnen, één keer gelijkgespeeld en drie keer verloren. NSC Nijkerk ziet de laatste weken veel doelpunten. Afgelopen zaterdag werd het tegen Eemdijk dan wel 0-0, maar de drie duels daarvoor die NSC speelde eindigden in 5-0 winst, 6-0 verlies en 6-1 winst. Niet voor niets is NSC na Staphorst de ploeg met de meeste goals van de hele competitie, er werden er al 24 gemaakt. Ter vergelijking, Flevo Boys scoorde er pas tien. Wel kreeg NSC meer doelpunten tegen dan Flevo Boys.

Felle strijd

De laatste keer dat Flevo Boys en NSC Nijkerk tegen elkaar speelden in competitieverband was in het seizoen 2016/2017. Beide ploegen waren met elkaar verwikkeld in een felle strijd om de nacompetitie om promotie/degradatie te ontlopen. Dit lukte nummer twaalf NSC Nijkerk uiteindelijk doordat het twee punten meer haalde dan nummer dertien Flevo Boys, dat later in die nacompetitie zou degraderen. NSC handhaafde zich nipt, maar degradeerde het jaar daarna en keerde dit seizoen als kampioen dus weer terug in de Hoofdklasse. In Emmeloord won Flevo Boys in het seizoen 2016/2017 met 3-1 door doelpunten van William de Boer, Aran Nijboer en Timon Rorije. In Nijkerk kwam Flevo Boys via Tjeerd Korf en Rorije op een 0-2 voorsprong, maar het verspeelde die compleet en verloor nog met 4-2.

Marges opbouwen

Tegen Berkum had een nederlaag zeker niet geleden hoeven worden, gezien de kansen die Flevo Boys kreeg. De realiteit is echter dat er weer geen punten werden gepakt, waardoor Flevo Boys in de gevarenzone blijft hangen. Maar omdat de concurrentie om Flevo Boys heen ook nog niet al te veel punten aan het verzamelen is, is het zeker nog geen ramp. Toch zou het voor Flevo Boys prettig zijn om al in het begin van het seizoen een marge op te bouwen ten opzichte van de andere ploegen in de staart van de ranglijst. De punten die je nu al pakt, kunnen later namelijk weer zeer goed van pas komen. De historie tegen aankomend tegenstander NSC Nijkerk, waarbij Flevo Boys dus op twee punten directe handhaving misliep, laten nog maar eens zien hoe belangrijk zo’n marge zou kunnen zijn.

Voorbeschouwing door: Mark Broersma

Door Peter Santbergen - 6 november 2019