Flevoboys

Sportiefste netwerkclub in de Noordoostpolder

Rolder Boys – Flevo Boys

Zaterdag 16 december, aanvang 14:00 uur
Sportpark Boerbos
Nijlanderstraat 34, 9451BM ROLDE

Voorbeschouwing Noordscheschut – Flevo Boys

Flevo Boys blijft in eigen huis goed presteren. Met een ruime 4-0 overwinning op DETO zorgde de ploeg er afgelopen zaterdag voor dat Sportpark Ervenbos voorlopig een onneembare vesting blijft. Bovendien spoelde Flevo Boys de kater weg van het verlies in de Polderderby tegen Urk. Komend weekend wacht een uitwedstrijd tegen Noordscheschut, dat na een dramatische seizoenstart de eerste zege binnen heeft.

Voor eigen publiek begon Flevo Boys zaterdag overtuigend aan het duel met DETO, maar het lukte Yumé Ramos en Johan Tiems niet om voor de snelle openingstreffer te zorgen. Die kon echter niet uitblijven en na 25 minuten zorgde Tiems alsnog voor de 1-0. En nog voor rust verdubbelde Timon Rorije de voorsprong, nadat hij eerder nog een grote kans op 2-0 had gemist.

Na rust bleef de 2-0 lang op het bord staan, maar kwam Flevo Boys niet in de problemen. Het lukte keeper Winand Quartel, die een basisplaats had gekregen, simpel om zijn doel schoon te houden. Een kwartier voor tijd gooide Flevo Boys de wedstrijd in het slot toen Ramos de 3-0 aantekende. En in de slotfase zorgde Rorije voor het mooie slotakkoord door zijn tweede treffer van de middag te maken: 4-0. Door deze zege schoot Flevo Boys weer vijf plaatsen omhoog op de ranglijst, wat laat zien dat alle ploegen nog dicht in de buurt van elkaar staan.

Zwaarbevochten

Komende zaterdag om 14.30 uur speelt Flevo Boys uit in Drenthe tegen VV Noordscheschut. Die ploeg begon het seizoen dramatisch met nederlagen tegen Urk, Buitenpost, Berkum en Genemuiden, in die laatste wedstrijd werd het zelfs 7-0. Maar afgelopen zaterdag werd er eindelijk gewonnen. Noordscheschut boekte een zwaarbevochten 4-3 zege op ONS Sneek en is daardoor van de laatste plaats in de Hoofdklasse B af. Het deed de rode lantaarn over aan de nieuwe hekkensluiter SDC Putten, dat nu als enige ploeg nog niet wist te winnen dit seizoen.

Vorig seizoen

De laatste keer dat Flevo Boys en Noordscheschut elkaar troffen was in het begin van het vorige seizoen. Op 12 september 2020 won Flevo Boys in Emmeloord met 2-0. Na een slechte eerste helft brak invaller Younes El Ghamarti destijds de ban door de 1-0 te maken. Daarna kenden de Emmeloorders weinig problemen meer en maakte Ramos nog de 2-0. Het uitduel in Drenthe stond vorig seizoen gepland voor eind januari, maar werd door corona nooit gespeeld.

Lastig buiten Emmeloord

Gezien de stand op de ranglijst is Flevo Boys komende zaterdag de favoriet tegen Noordscheschut, dat wordt gezien als één van de degradatiekandidaten. Toch mag die ploeg niet onderschat worden, want na de 4-3 zege op ONS Sneek is het vertrouwen daar toegenomen. Flevo Boys heeft het bovendien lastig in uitwedstrijden dit seizoen. Thuis werd tot dusver alles gewonnen, maar uit is pas één punt gepakt. Dat moet dus beter. En dat kan deze zaterdag gebeuren door de eerste uitoverwinning bij te schrijven.

Voorbeschouwing door: Mark Broersma

Door Peter Santbergen - 5 oktober 2021