Flevoboys

Sportiefste netwerkclub in de Noordoostpolder

Sparta Nijkerk – Flevo Boys

Zaterdag 26 januari 2019, aanvang 15:00 uur
Sportcomplex de Ebbenhorst

Voorbeschouwing KHC – Flevo Boys

Het was groot feest op Urk afgelopen woensdag. In de polderderby veegde Flevo Boys de rivalen van SV Urk met 0-4 van de mat en won zo de districtsbeker. Echt veel tijd om door te zakken was er niet, want de focus moet weer op de competitie. Zaterdag wacht namelijk de volgende horde in de titelstrijd, uit in Kampen is KHC de tegenstander.

In het eerste deel van de wedstrijd gebeurde er woensdag weinig op Urk, voor beide ploegen was het een beetje aftasten. Na een kwartier brak Flevo Boys de bekerfinale open. Frank Post werd neergehaald in de zestien en specialist Aron Strengholt benutte, zoals wel vaker dit seizoen, de toegekende strafschop. Na iets minder dan een half uur kwam Flevo Boys goed weg toen keeper Rodney Rosink hands maakte buiten de zestien en slechts geel kreeg, dit tot woede van de thuisploeg. Verder gebeurde er weinig meer in de eerste helft. De ruststand was 0-1 in het voordeel van Flevo Boys.

Na rust moest Flevo Boys de voorsprong weten vast te houden. Urk ging meer druk zetten en de wedstrijd werd harder. Het leverde de Urkers een rode kaart op, maar verder niks. Nadat de Urkers twee keer onterecht om een penalty schreeuwden, waar de scheidsrechter niet intrapte, besliste Frank Post na een goede actie van Madih Doufikar de wedstrijd in de slotfase. Na de 0-2 was het geloof bij Urk verdwenen en schroefde Flevo Boys de score nog verder op. Invaller Timon Rorije maakte een paar minuten na de 0-2 ook de 0-3 en in de slotminuut maakte Frank Post zijn tweede. Flevo Boys won hierdoor voor de tweede keer in de clubgeschiedenis de districtsbeker en is dus nog in de race voor de dubbel dit seizoen.

Moeizaam

De bekeroverwinning werd woensdagavond flink gevierd in Emmeloord, maar Flevo Boys zal nu weer de focus moeten leggen op de titelstrijd in de Eerste klasse D. Het verschil aan de top is, zoals u weet, nihil. Flevo Boys en SVZW hebben evenveel punten, maar Flevo Boys heeft één doelpunt meer. Er worden nog drie duels gespeeld. Flevo Boys won de laatste wedstrijd voor de bekerfinale thuis moeizaam met 2-1 van Vroomshoopse Boys. De ploeg boog in dat duel een 0-1 achterstand na rust om door treffers van Aran Nijboer en Frank Post. Flevo Boys speelt verder nog uit tegen KHC, thuis tegen SDV Barneveld en uit tegen Go Ahead Kampen. Concurrent SVZW neemt het nog op Go Ahead Kampen (uit), DETO (thuis) en Hierden (uit).

Eerder in Emmeloord

Aankomend tegenstander KHC uit Kampen staat negende met 27 punten en is nagenoeg veilig. Met nog drie wedstrijden te gaan en dus nog negen punten te verdelen, is de voorsprong op de nacompetitieplaatsen zeven punten. Eerder dit seizoen won Flevo Boys eind november thuis met 2-0 van KHC. In een vermakelijke wedstrijd met een aantal goede kansen maakte Tomas Boer 25 minuten voor tijd de 1-0 op aangeven van Arnoud Post. Vijf minuten voor tijd besliste Madih Doufikar de wedstrijd met een rake vrije trap.

Vermoeide benen

Het is voor Flevo Boys nog even de vraag welke gevolgen de midweekse bekerclash gaat hebben. De vermoeidheid van een extra wedstrijd in de week kan zijn tol gaan eisen, terwijl concurrent SVZW daar geen last van heeft. Aan de andere kant kan deze fantastische overwinning op SV Urk een grote boost voor het vertrouwen betekenen die ervoor zorgt dat de vermoeide benen geen probleem zijn. Voor Flevo Boys is het te hopen dat dat laatste komende zaterdag het geval zal zijn.

Voorbeschouwing door: Mark Broersma

Door Peter Santbergen - 11 mei 2018