Flevoboys

Sportiefste netwerkclub in de Noordoostpolder

Rolder Boys – Flevo Boys

Zaterdag 16 december, aanvang 14:00 uur
Sportpark Boerbos
Nijlanderstraat 34, 9451BM ROLDE

Voorbeschouwing HZVV – Flevo Boys

Flevo Boys is er niet in geslaagd het publiek tijdens de eerste thuiswedstrijd van 2023 op drie punten te trakteren. Op eigen veld was het een maatje te klein voor nummer twee DHSC. In de strijd om handhaving in de Vierde divisie B wacht komende zaterdag om 15.00 uur een hele belangrijke wedstrijd. Tegenstander is namelijk directe concurrent HZVV, dat één plekje hoger staat op de ranglijst. Het verschil is één punt.

Met oud-topvoetballer Wesley Sneijder als aandachtig toeschouwer hoopte Flevo Boys zaterdag tegen DHSC op hetzelfde spektakel als eerder dit seizoen in Utrecht. Toen werd het 4-7 voor de Emmeloorders. Maar in de eerste helft op Sportpark Ervenbos waren de kansen schaars. Flevo Boys probeerde wel te voetballen, maar tot veel aanvallende dreiging leidde dat niet. De beste kans was voor Gerben Visser, die net langs de paal kopte. 0-0 was dan ook de ruststand.

Flevo Boys kwam in de eerste helft prima voor de dag, maar na rust waren de rollen omgedraaid. Na vijf minuten was de eerste kans voor DHSC meteen raak. Flevo Boys had daarna moeite om terug te komen in de wedstrijd en twintig minuten voor tijd verdubbelden de bezoekers via een vrije trap de voorsprong. De individuele kwaliteit van DHSC gaf de doorslag en dat leverde uiteindelijk een 0-3 eindstand op.

Directe concurrent

Door deze nederlaag zakte Flevo Boys een plaatsje op de ranglijst en staat het nu veertiende met vijftien punten. Dit weekend wacht de belangrijke wedstrijd tegen HZVV. De ploeg uit Hoogeveen staat één plek hoger dan Flevo Boys, met zestien punten. Dat zijn er evenveel als Berkum, dat op de veilige twaalfde plaats staat. HZVV is de laatste drie competitiewedstrijden ongeslagen en won afgelopen zaterdag met 1-3 op bezoek bij hekkensluiter d’Olde Veste.

Opvallend conflict

Eerder dit seizoen wist Flevo Boys in Emmeloord van HZVV te winnen. In de derde speelronde werd het 2-0. Die wedstrijd begon destijds anderhalf uur later vanwege een conflict tussen de scheidsrechter en één van zijn assistenten, die een onprofessionele houding werd verweten. Er moest een vervangende grensrechter worden geregeld, waardoor de aftrap werd uitgesteld. Flevo Boys won het duel uiteindelijk door treffers van Timon Rorije en Thomas Potters.

Vorm

Gezien de vorm van Flevo Boys dit seizoen is verliezen van de huidige nummer twee in de competitie geen schande. Een resultaat tegen DHSC had waarschijnlijk gevoeld als bonuspunt(en). Juist tegen directe concurrenten zal het moeten gebeuren, zoals zaterdag tegen HZVV. Maar winnen in uitwedstrijden is makkelijker gezegd dan gedaan, dat lukte Flevo Boys dit seizoen pas één keer. Op bezoek in Drenthe de taak om daar wat aan te veranderen.

Voorbeschouwing door: Mark Broersma

Door Peter Santbergen - 1 februari 2023