Flevoboys

Sportiefste netwerkclub in de Noordoostpolder

Marum – Flevo Boys

Zaterdag 2 december, aanvang 15:00 uur
Sportpark De Holten
Hoornweg 40 B, 9363EH MARUM

Voorbeschouwing HZVV – Flevo Boys

De competitie in de Hoofdklasse B lag een weekje stil, maar dat betekent niet dat het rustig was bij Flevo Boys. Er werd gevoetbald in de beker, er was veel spelersnieuws en de blik werd alvast gericht op de wedstrijd van komende zaterdag. Dan gaat Flevo Boys namelijk op bezoek bij HZVV uit Hoogeveen. Zij zijn dit seizoen één van de verrassingen, want na de promotie van afgelopen zomer staan ze nu op de vijfde plaats.

Flevo Boys trad afgelopen zaterdag aan in de districtsbeker. Tegenstander was Renado uit Sint Nicolaasga. Wie alleen de eerste helft was komen kijken, kon waarschijnlijk z’n ogen niet geloven toen na afloop de uitslag bekend werd. Bij rust was het namelijk 0-0, maar na negentig minuten stond er 1-7 op het scorebord. Flevo Boys had in eerste instantie moeite met het stroeve veld, maar kwam in de tweede helft op stoom. In de eerste zeven minuten na de pauze vielen er drie goals. Yumé Ramos was de grote man met drie treffers en ook Bjorn Adams, Aran Nijboer, Arnoud Post en Marc Reussing namen een goal voor hun rekening.

Door de zege treft Flevo Boys in de volgende ronde LAC Frisia 1883 uit Leeuwarden, dat uitkomt in de tweede klasse. Zij schakeleden, toch wel een beetje jammer, SC Emmeloord uit en voorkwamen zo een Emmeloordse bekerderby. Ook Flevo Boys 2 ging overigens door in het bekertoernooi door te winnen van Noordscheschut (4-0). In de achtste finales treffen zij ACV, dat derde staat in de Hoofdklasse B. Een hele kluif dus.

Contractnieuws

Tussen de laatste competitiewedstrijd tegen Eemdijk (0-0) en de bekerronde door, hielden ze zich bij Flevo Boys vooral bezig met volgend seizoen. Wederom werden met de ervaren verdedigers Ron Janzen (26) en Frits Dantuma (27) twee nieuwe spelers vastgelegd en daarnaast verlengden een hoop bekende namen hun verbintenis. Dit zijn Yumé Ramos, Appie Boundati, Fariz Mesud, Johan Tiems, Wesley Meijer, Marc Reussing, Ivar Span, Roelof Strikwerda, Aran Nijboer, Timon Rorije, Bas Bakker, Tomas Boer en Lars de Boer.

Verrassing

Zij hopen met Flevo Boys ook komend seizoen in de Hoofdklasse uit te komen. De volgende stap naar lijfsbehoud kan komende zaterdag worden gezet op bezoek in Drenthe bij HZVV. De gastheren van dit weekend staan vijfde met 34 punten en zijn daarmee dé verrassing van dit seizoen. Zij wonnen de laatste twee competitiewedstrijden van Purmersteijn en SDC Putten en maakten daarin in totaal zeven doelpunten. Afgelopen zaterdag had HZVV, in tegenstelling tot Flevo Boys, rust. Zij werden namelijk in de eerste ronde van de districtsbeker al uitgeschakeld door onze blauwe buren van SC Emmeloord (2-0).

Enige gelijkspel

HZVV speelde dit seizoen slechts één keer gelijk in negentien wedstrijden. Je zou dan ook niet meteen verwachten dat het duel tegen Flevo Boys komende zaterdag gelijk gaat eindigen. Alhoewel, het enige gelijkspel van HZVV dit seizoen was tégen Flevo Boys. Op de tweede speeldag in september vorig jaar werd het in Emmeloord 1-1. Sander Dzenidzic zette HZVV in dat duel na een halfuur op een 0-1 voorsprong na een fout van keeper Rodney Rosink. Flevo Boys kreeg daarna een stortvloed aan kansen, maar de treffer leek niet meer te gaan vallen. In de blessuretijd schoof Timon Rorije echter toch nog de verdiende 1-1 binnen en bezorgde Flevo Boys daardoor destijds het eerste punt van het nieuwe seizoen.

Stabieler

De verschillen onderin zijn zeer klein en dus kan Flevo Boys bij een goed resultaat komende zaterdag zomaar van de nacompetitieplaatsen afwippen richting de veilige elfde plaats. Tegen HZVV zal dat echter moeilijk worden. De promovendus presteert meer dan uitstekend en draait dus bovenin mee. Flevo Boys lijkt de laatste weken wel wat stabieler te zijn geworden, nadat eerder dit seizoen goede resultaten steeds werden afgewisseld met nederlagen. Nu is de ploeg echter al vier duels op rij ongeslagen. De dikke bekerzege zorgde bovendien nog voor extra vertrouwen richting het duel met HZVV, dat zaterdag overigens om 15:00 uur begint.

Voorbeschouwing door: Mark Broersma

Door Peter Santbergen - 27 februari 2020