Flevoboys

Sportiefste netwerkclub in de Noordoostpolder

Rolder Boys – Flevo Boys

Zaterdag 16 december, aanvang 14:00 uur
Sportpark Boerbos
Nijlanderstraat 34, 9451BM ROLDE

Voorbeschouwing Flevo Boys – WV-HEDW

Een enorme dreun, zo voelde het verlies voor Flevo Boys afgelopen weekend tegen directe concurrent SDV Barneveld. Hierdoor is de kans op rechtstreekse handhaving in de Vierde divisie B een flink stuk kleiner geworden. In de laatste twee duels van het seizoen moet in ieder geval directe degradatie worden voorkomen. Komende zaterdag staat om 15.00 uur de laatste thuiswedstrijd in de competitie op het programma, tegenstander is dan WV-HEDW.

Foto Annalies Klompe

Bij winst op Barneveld had Flevo Boys zaterdag voor het eerst in lange tijd boven de degradatiestreep kunnen komen, maar het liep anders. Na een goede voorzet en een rake kopbal sleepte Barneveld tien minuten voor tijd de 1-0 overwinning binnen. Zoals wel vaker dit seizoen viel het voor Flevo Boys net niet de goede kant op.

De grootste kans voor het elftal van trainer Arjen Postma was uiteindelijk een vrije trap van Ivar Span die tegen de paal eindigde. Door deze nederlaag blijft Flevo Boys op de veertiende plaats op de ranglijst staan, wat aan het einde van de rit nacompetitie tegen degradatie zou betekenen.

Stand van zaken onderin

In de strijd om lijfsbehoud verloren concurrenten d’Olde Veste en HZVV ook en speelde CSV Apeldoorn gelijk. Flevo Boys heeft nu drie punten minder dan nummer dertien CSV Apeldoorn en vijf minder dan nummer twaalf Buitenpost en nummer elf Barneveld. Met nog twee duels te gaan lijkt het verschil met deze twee veilige plekken voor Flevo Boys te groot om nog rechtstreekse handhaving te realiseren.

Flevo Boys heeft ook nog steeds slechts één punt meer dan nummer vijftien d’Olde Veste, waardoor ook directe degradatie nog een scenario is. De twee concurrenten ontmoeten elkaar op de laatste speeldag in Steenwijk. Eerst speelt Flevo Boys aankomende zaterdag nog de thuiswedstijd tegen WV-HEDW. De club uit Amsterdam staat op de achtste plaats en won de laatste twee wedstrijden, waaronder afgelopen zaterdag tegen d’Olde Veste: 3-0.

Eerder dit seizoen

Het duel tussen Flevo Boys en WV-HEDW eindigde eerder dit seizoen in een 2-2 gelijkspel. Via Aran Nijboer kwam Flevo Boys binnen een kwartier op voorsprong, maar nog voor rust keerde WV-HEDW het duel volledig om en stond het 2-1. Een fraaie aanval leverde Flevo Boys in de tweede helft de 2-2 op van Thomas Potters. Vlak daarna had Nijboer vanaf de penaltystip nog voor de 2-3 kunnen zorgen, maar zijn strafschop werd gered door de keeper.

Scenario’s

De opdracht voor Flevo Boys is simpel: de komende twee wedstrijden winnen. Als dat lukt is rechtstreekse degradatie sowieso afgewend. Ook een overwinning op WV-HEDW en een gelijkspel tegen d’Olde Veste zijn genoeg om op eigen kracht in ieder geval de onderste twee ploegen voor te blijven. Maar voor het vertrouwen in aanloop naar een eventuele nacompetitie zouden twee overwinningen natuurlijk het beste scenario zijn.

Voorbeschouwing door: Mark Broersma

Door Peter Santbergen - 16 mei 2023