Flevoboys

Sportiefste netwerkclub in de Noordoostpolder

Rolder Boys – Flevo Boys

Zaterdag 16 december, aanvang 14:00 uur
Sportpark Boerbos
Nijlanderstraat 34, 9451BM ROLDE

Voorbeschouwing Flevo Boys – vv Hoogeveen

Vier wedstrijden had Flevo Boys moeten wachten, maar de droogte van overwinningen in de competitie is eindelijk voorbij. Afgelopen zaterdag werd uit met 1-2 gewonnen van concurrent SC Genemuiden en Flevo Boys klom daardoor op de ranglijst over hen heen. Komend weekend even geen voetbal in de Hoofdklasse B, want dat staat de kwartfinale in de districtsbeker op het programma. Tegenstander is zondaghoofdklasser Hoogeveen.

Na drie nederlagen op rij pakte Flevo Boys twee weken geleden een punt in de polderderby tegen Urk en zaterdag werd daar dus een overwinning tegen Genemuiden aan toegevoegd. Genemuiden had vier duels achter elkaar verloren, maar was in eigen huis de betere ploeg tegen Flevo Boys. Het lukte het team van trainer Jan van Raalte (ex-Flevo Boys) echter niet dat overwicht om te zetten in doelpunten. Flevo Boys kwam zelfs uit het niets op voorsprong. Genemuiden schreeuwde na iets meer dan een half uur om een penalty, maar kreeg deze niet. Direct daarna counterde Flevo Boys via Johan Tiems naar de 0-1 voorsprong. Dit was ook de ruststand.

Waar Genemuiden dus geen strafschop kreeg, kreeg Flevo Boys deze in de tweede helft wél. Na een uur werd Johan Tiems gevloerd en Aron Strengholt benutte de kans vanaf elf meter: 0-2. Erg lang kon Flevo Boys niet van deze ruime marge genieten, want drie minuten na die tweede Emmeloordse treffer zorgde Kay Velda alweer voor de aansluitingstreffer: 1-2. Genemuiden ging in het restant van de wedstrijd nog op zoek naar een punt, maar dat bleek tevergeefs. Flevo Boys won en klom over Genemuiden heen op de ranglijst naar de achtste plaats. Het gat met Buitenpost, dat onder de nacompetitiestreep staat, is zes punten. Al hebben de Friezen nog wel twee duels in te halen. De volgende competitiewedstrijd voor Flevo Boys is op zaterdag 6 april thuis tegen concurrent Berkum dat elfde staat.

Kampioenskandidaat

Maar eerst wacht dus nog de strijd om een plek in de halve finale van de districtsbeker. Hoogeveen is de tegenstander voor Flevo Boys. De ploeg uit Drenthe speelt ook in de Hoofdklasse, maar dan bij de zondagamateurs. In de Hoofdklasse A staan zij derde met 45 punten uit 21 duels. De achterstand op koploper SDO is slechts twee punten en bovendien heeft vv Hoogeveen twee duels minder gespeeld. De ploeg pakte eerder dit seizoen al een periodetitel. Afgelopen zondag won Hoogeveen thuis met 3-1 van MSC uit Meppel. Alle doelpunten vielen in de tweede helft. Hoogeveen kwam op een 0-1 achterstand, maar mede door twee goals van Tom Heerkes won het alsnog van de middenmoter.

Spektakelstuk

Beide ploegen wisten hun vorige ronde in de districtsbeker niet te winnen. Zowel Flevo Boys als Hoogeveen bleef in de achtste finales steken op 1-1 en ging uiteindelijk na strafschoppen door. Flevo Boys lukte dit tegen Buitenpost en had in eerdere rondes al met SVBO, VKW en VENO afgerekend. Hoogeveen won de strafschoppenreeks van HZVV en had daarvoor al gewonnen van SWZ Boso Sneek, Alcides en Dwingeloo. Flevo Boys en Hoogeveen kwamen elkaar al een keer eerder tegen in de districtsbeker, in het seizoen 2013/2014. Flevo Boys won dat spektakelstuk in Drenthe met 3-4 en ging door naar de kwartfinale. Frank Post en Arjen Spaan scoorden allebei twee keer. Arjen Postma had een strafschop gemist. Twintig minuten voor tijd stond Flevo Boys 1-4 voor, maar de Emmeloorders maakten het zichzelf nog onnodig moeilijk door in de laatste twee minuten nog twee goals weg te geven. In de blessuretijd wist Hoogeveen de comeback echter niet compleet te maken en bleef het 3-4.

Mooi affiche

Flevo Boys is gewaarschuwd voor komende zaterdag. De laatste bekerwedstrijden werden moeizaam na strafschoppen gewonnen tegen op papier mindere tegenstanders en dit keer staat met een titelkandidaat uit de Hoofdklasse een opponent van een heel ander kaliber aan de aftrap. Flevo Boys kan zich wel vasthouden aan de knappe overwinning tegen Genemuiden. Mocht Flevo Boys overigens van Hoogeveen winnen en als bekerhouder de halve finale bereiken, dan kan het daar zomaar het eigen tweede elftal tegenkomen. Flevo Boys 2 zit namelijk ook nog in de beker en speelt op 2 april thuis tegen Drachtster Boys. Loting heeft al uitgewezen dat het eerste en tweede van Flevo Boys elkaar treffen als zij allebei doorgaan. Dat kan een heel mooi affiche opleveren. Maar laten we niet te vroeg juichten, eerst moeten ze allebei hun kwartfinale nog maar eens zien te winnen.

Voorbeschouwing door: Mark Broersma

Door Peter Santbergen - 29 maart 2019