Flevoboys

Sportiefste netwerkclub in de Noordoostpolder

Marum – Flevo Boys

Zaterdag 2 december, aanvang 15:00 uur
Sportpark De Holten
Hoornweg 40 B, 9363EH MARUM

Voorbeschouwing Flevo Boys – Staphorst

Even wat rust voor de spelers van Flevo Boys afgelopen zaterdag. Vanwege een inhaalprogramma lag de Hoofdklasse B voor het grootste gedeelte stil. Komende zaterdag rolt de bal verder en hoopt Flevo Boys eindelijk weer een goed resultaat neer te zetten na drie nederlagen op rij in de competitie. Makkelijk zal dat echter niet worden, want tegenstander is nummer drie Staphorst. De kampioenskandidaat is vijf duels ongeslagen.

Doordat afgelopen weekend dus niet werd gevoetbald, moeten we terug naar zaterdag 9 november om een blik te werpen op de laatste wedstrijd die Flevo Boys speelde. Op bezoek bij NSC Nijkerk werd met 2-0 verloren. Beide treffers kwamen op naam van Jonathan Martina. Vlak voor rust rondde hij een voorzet af, nadat keeper Rodney Rosink was omspeeld en een kwartier voor tijd was hij opnieuw uit een voorzet trefzeker.

De uitnederlaag betekende de derde verliespartij op rij voor Flevo Boys. Eerder was er ook al van Berkum (2-3) en SDC Putten (2-0) verloren. De laatste zege dateert van 28 september, toen Buitenpost met 4-0 werd geklopt. Door de nederlagen blijft Flevo Boys in de degradatiezone hangen. Het staat dertiende met zeven punten. Die drie ploegen daaronder, ASV De Dijk, DETO Twenterand en Buitenpost, hebben ieder twee punten minder dan de Emmeloorders. De verschillen zijn dus klein.

Strijd bovenin

Niet alleen onderin is er na tien wedstrijden al een spannende stand, ook bovenin ontlopen de ploegen elkaar nauwelijks. Eemdijk is koploper met 22 punten. Dat zijn er evenveel als Swift, maar zij hebben een minder doelsaldo. Achter die twee koplopers staat Staphorst, dat al twintig punten wist te verzamelen. Er werd zes keer gewonnen, twee keer gelijkgespeeld en drie keer verloren. Waar alle andere ploegen afgelopen weekend vrijaf waren, speelde Staphorst wel een wedstrijd. Thuis werd met 2-1 gewonnen van SC Genemuiden. Martin van ’t Ende en Stan Haanstra maakten de doelpunten en bogen daarmee een 0-1 achterstand om in een zege.

Vertrouwen putten

Staphorst is bezig aan een uitstekende reeks. De ploeg won de laatste twee duels en is al vijf wedstrijden achter elkaar ongeslagen. De laatste nederlaag was op 5 oktober tegen Eemdijk (2-0). Toch kan Flevo Boys vertrouwen putten uit de resultaten van vorig seizoen tegen Staphorst. Toen werd het namelijk twee keer 1-1. In Emmeloord scoorde Frank Post namens Flevo Boys en Mark Veldmate uit een strafschop namens de bezoekers. In Staphorst zette Ferdi ter Avest de thuisploeg op 1-0, maar redde Aran Nijboer vlak voor tijd nog een punt. Ook dat seizoen deed Staphorst mee om het kampioenschap. Het eindige uiteindelijk op slechts één punt achterstand van kampioen Excelsior’31. Flevo Boys haalde 27 punten minder dan Staphorst en werd tiende.

Waalderbos

In het blok wedstrijden dat er tot de winterstop aan zit te komen, wil Flevo Boys uit de degradatiezone klimmen. Verder dan dat hoeft de ploeg eerst ook nog niet te kijken. Maandagavond werd als voorbereiding met 5-2 van Jong Cambuur Leeuwarden gewonnen. Trainer Kevin Waalderbos sprak van een “energiek begin” van dat nieuwe blok met duels. Hij zal het meest van iedereen willen proberen de club zo snel mogelijk in veilige haven te loodsen en voor de Hoofdklasse te behouden. Dit weekend werd namelijk duidelijk dat hij Flevo Boys na dit seizoen zal gaan verlaten. En dan is er niets zo fijn als met een positief gevoel de deur achter je dicht kunnen doen.

Voorbeschouwing door: Mark Broersma

Door Peter Santbergen - 20 november 2019