Flevoboys

Sportiefste netwerkclub in de Noordoostpolder

Rolder Boys – Flevo Boys

Zaterdag 16 december, aanvang 14:00 uur
Sportpark Boerbos
Nijlanderstraat 34, 9451BM ROLDE

Voorbeschouwing Flevo Boys – SDC Putten

Stapje voor stapje komt Flevo Boys dichter in de buurt van handhaving in de Hoofdklasse B. Door een gelijkspel afgelopen weekend sloeg het een aanval van concurrent ASV De Dijk af. Met nog drie duels te gaan staat Flevo Boys vijf punten boven de nacompetitiestreep. Komende zaterdag om 15.00 uur wacht opnieuw een hele belangrijke wedstrijd, met nummer twaalf SDC Putten als tegenstander

Op bezoek in Amsterdam kende Flevo Boys zaterdag een slechte start, want De Dijk kwam binnen een paar minuten al op 1-0. Toch lukte het de Emmeloorders om die opgelopen schade snel te repareren. Op aangeven van Said Hassan tekende Timon Rorije nog in de eerste helft met een kopbal voor de 1-1. Het was aan keeper Matyas van Zorge te danken dat die stand bij rust op het bord bleef staan, hij pakte namelijk een strafschop.

Flevo Boys ging in de tweede helft op jacht naar de voorsprong. Kansen waren er genoeg, maar het geluk ontbrak. Zo schoot Yumé Ramos tegen de paal en kopte invaller Robin Zuidema op de lat. Flevo Boys was de betere ploeg, maar kon dat niet uitdrukken in de score. Zo eindigde het uiteindelijk in 1-1. Het is pas het tweede gelijkspel van Flevo Boys dit seizoen. De club blijft negende en staat vijf punten boven de nacompetitiestreep.

Slechte reeks

De volgende tegenstander van Flevo Boys is nummer twaalf SDC Putten. Zij hebben op dit moment evenveel punten als nummer dertien ASV De Dijk (30) en staan alleen op doelsaldo boven die nacompetitieplaats. Van de laatste tien competitiewedstrijden verloor Putten er zeven, waaronder afgelopen zaterdag thuis tegen titelkandidaat Genemuiden: 0-2.

Forse nederlaag

Flevo Boys heeft nog wat goed te maken tegen SDC Putten, want eerder dit seizoen liep het in de uitwedstrijd in Gelderland tegen een forse nederlaag aan: 4-1. Na een snelle tegentreffer zorgde Ramos nog voor de 1-1, maar vlak voor rust volgde een nieuwe achterstand. Die kwam Flevo Boys in de tweede helft niet meer te boven, waarna Putten er nog twee treffers bij wist te maken. Flevo Boys eindigde het duel met tien man na twee gele kaarten voor Rorije.

Razend spannend

Het seizoen is bijna ten einde en twee beslissingen zijn al gevallen: Noordscheschut en NSC Nijkerk degraderen rechtstreeks naar de Eerste klasse. De strijd om de nacompetitie tegen degradatie te ontlopen is echter nog razend spannend en ook Flevo Boys is daar dus nog onderdeel van. Een overwinning komende zaterdag thuis tegen Putten betekent zo goed als zeker handhaving voor het elftal van trainer Arjen Postma.

Voorbeschouwing door: Mark Broersma

Door Peter Santbergen - 17 mei 2022