Flevoboys

Sportiefste netwerkclub in de Noordoostpolder

Marum – Flevo Boys

Zaterdag 2 december, aanvang 15:00 uur
Sportpark De Holten
Hoornweg 40 B, 9363EH MARUM

Voorbeschouwing Flevo Boys – SDC Putten

Na vijf duels ongeslagen te zijn gebleven, moest Flevo Boys afgelopen zaterdag voor het eerst in lange tijd weer een nederlaag slikken. RKAV Volendam bleek uiteindelijk nipt met 3-2 te sterk. Door die nederlaag zakte Flevo Boys weer onder de nacompetitiestreep. Komende zaterdag wacht thuis een zeer belangrijke wedstrijd: dan is SDC Putten namelijk de tegenstander. Zij staan één plekje hoger met slechts één punt meer.

Flevo Boys keek afgelopen zaterdag in Volendam al na een kwartier tegen een 1-0 achterstand aan. Nadat Madih Doufikar namens Flevo Boys eerst rakelings voorlangs had geschoten, lukte het Azzedine Sout wel om voor Volendam de openingstreffer aan te tekenen door keeper Rodney Rosink in de korte hoek te verrassen. Dit bleek ook de ruststand, mede omdat Marc Reussing na een halfuur zijn kopbal van de lijn gehaald zag worden.

Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en Flevo Boys had net na de pauze opnieuw op gelijke hoogte kunnen komen, maar Arnoud Post slaagde er niet in om de 1-1 op het bord te schieten. Flevo Boys moest daarna meer risico’s nemen in de zoektocht naar een resultaat en dat kwam de ploeg duur te staan. Jens Kras maakte in de 72ste minuut namelijk de 2-0 en zorgde drie minuten later voor de 3-0. Flevo Boys kwam via Frank Post en Timon Rorije nog wel terug tot 3-2, maar die laatste treffer viel in blessuretijd en kwam te laat voor een echt spannend slot en leverde dus geen punt op.

Dramatisch in 2020

Door de 3-2 nederlaag in Volendam zakte Flevo Boys weer tot onder de nacompetitiestreep. De ploeg heeft twintig punten, maar de verschillen onderin zijn nog steeds heel klein. Zo hebben nummer elf ASV De Dijk en nummer twaalf SDC Putten slechts één punt voorsprong. Laatstgenoemde is komende zaterdag de tegenstander van Flevo Boys op Sportpark Ervenbos. SDC Putten kwam dramatisch uit de winterstop en verloor de eerste zes wedstrijden van 2020 allemaal. Afgelopen zaterdag werd voor het eerst in het nieuwe jaar een punt gepakt. Thuis tegen nummer voorlaatst Purmersteijn werd het 2-2. Putten verspeelde in die wedstrijd een 2-0 voorsprong.

Beroerde start

Voor de winterstop ging het een stuk beter met SDC Putten en werden er nog zes overwinningen geboekt. Een daarvan was tegen Flevo Boys. Op 26 oktober won Putten in eigen huis met 3-1. De start van Flevo Boys in dat duel was beroerd, want na tien minuten stond Putten al met 2-0 voor. Yumé Ramos had het duel nog voor rust weer spannend kunnen maken, maar miste een strafschop. Putten liep in de tweede helft nog uit naar 3-0, waarna Flevo Boys via Ramos nog een eretreffer maakte die alleen voor de statistieken was.

Kansen

Flevo Boys heeft dit seizoen vaker punten gepakt tegen clubs die in de buurt staan op de ranglijst, zoals tegen Buitenpost, DETO en ASV De Dijk. Komende zaterdag zou SDC Putten aan die lijst toegevoegd kunnen worden. Bij een zege klimt Flevo Boys weer naar een veilige plaats in de stand. En gezien de slechte vorm van Putten sinds de winterstop zullen er voor Flevo Boys zeker kansen liggen. Aan de Emmeloorders de taak om voor het eerst sinds 14 december weer een keer voor eigen publiek te winnen.

Voorbeschouwing door: Mark Broersma

Door Peter Santbergen - 10 maart 2020