Flevoboys

Sportiefste netwerkclub in de Noordoostpolder

Alcides – Flevo Boys

Zaterdag 23 september, aanvang 18:00 uur
Sportpark Ezinge
Ezingerweg 58A, 7943AZ MEPPEL

Voorbeschouwing Flevo Boys – SC Genemuiden

Lang leek Flevo Boys op weg om afgelopen weekend handhaving in de Hoofdklasse B definitief veilig te stellen, maar in de thuiswedstrijd tegen SDC Putten lukte het niet om een voorsprong vast te houden. Lijfsbehoud is met twee duels te gaan dus nog steeds niet honderd procent zeker. Komende zaterdag staat om 14.30 uur de laatste thuiswedstrijd van deze competitie op het programma en dat is een pittige. Tegenstander is nummer twee SC Genemuiden, dat nog volop in de race is voor het kampioenschap

Flevo Boys en Putten begonnen zaterdag afwachtend aan hun onderlinge ontmoeting. Later kwam de wedstrijd meer los en vielen ook de eerste kansjes te noteren. De beste mogelijkheid van de eerste helft was voor Putten toen een vrije trap tegen de paal werd geschoten, waarna de bal van de lijn werd gehaald. De teams zochten met een 0-0 ruststand de kleedkamer op.

In de tweede helft brak Flevo Boys de wedstrijd open toen topscorer Yumé Ramos met een slimme intikker voor de 1-0 zorgde op aangeven van Johan Tiems. Diezelfde Tiems kreeg in de slotfase nog een grote kans op 2-0, maar scoorde niet. Helaas viel de treffer even later wel aan de andere kant. Rob Buter maakte namens Putten de 1-1 en daar bleef het bij. Het is het tweede gelijkspel van Flevo Boys op rij. De ploeg blijft negende, nu met 36 punten.

Titelstrijd

De volgende tegenstander van Flevo Boys is Genemuiden, dat nog alle kans heeft op de titel. Zij staan nu op de tweede plaats met 55 punten, evenveel als nummer drie RKAV Volendam en één meer dan nummer vier Eemdijk. Genemuiden heeft wel twee punten minder dan koploper Urk, maar er zijn nog drie duels te spelen. Genemuiden speelt donderdag eerst nog thuis tegen AZSV, voordat het deze zaterdag afreist naar Emmeloord. Flevo Boys kan buurman Urk helpen in de titelstrijd door Genemuiden op puntverlies te trakteren.

Nipte nederlaag

Eerder dit seizoen verloor Flevo Boys op bezoek bij Genemuiden met 2-1. De thuisploeg kwam in dat duel al heel snel op voorsprong, maar na een vlotte aanval zette Ramos Flevo Boys ook snel weer op 1-1. In een open wedstrijd met veel kansen waren de twee teams aan elkaar gewaagd. Een gelijkspel was terecht geweest, maar Genemuiden trok vlak voor tijd toch aan het langste eind. Daar zat overigens wel een hoop mazzel bij, omdat het winnende schot van richting werd veranderd. Maar daar koop je niks voor.

Stand van zaken

Flevo Boys speelt nog twee duels: zaterdag tegen Genemuiden en op de laatste speeldag uit bij Swift. Het gat met plek veertien is nu zeven punten en het gat met plek dertien is zes punten. Dat zijn de twee nacompetitieplaatsen. Flevo Boys is echter nog niet veilig. Dit komt omdat de nummers dertien en veertien allebei een wedstrijd minder hebben gespeeld. Na hun duels van dinsdag en woensdag weet Flevo Boys wat de stand van zaken is.

Voorbeschouwing door: Mark Broersma

Door Peter Santbergen - 24 mei 2022