Flevoboys

Sportiefste netwerkclub in de Noordoostpolder

Rolder Boys – Flevo Boys

Zaterdag 16 december, aanvang 14:00 uur
Sportpark Boerbos
Nijlanderstraat 34, 9451BM ROLDE

Voorbeschouwing Flevo Boys – RKAV Volendam

Na zes wedstrijden op rij zonder zege kon Flevo Boys afgelopen zaterdag eindelijk weer een keer de smaak van een overwinning proeven. In Amsterdam schoot het ook meteen met scherp, want degradatieconcurrent ASV De Dijk werd met 1-5 zeer royaal verslagen. Komend weekend mag Flevo Boys proberen het gat met de ploegen boven zich verder te verkleinen, want het speelt dan thuis tegen RKAV Volendam, dat slechts twee plaatsen hoger staat.

Op 28 september werd door Flevo Boys de laatste overwinning geboekt en dus was het zaterdag noodzaak om tegen ASV De Dijk weer een keer drie punten te pakken, onder meer omdat die ploeg slechts twee punten minder had dan de Emmeloorders en Flevo Boys anders de aansluiting met de veilige plaatsen dreigde te verliezen. Waar het de laatste wedstrijden in aanvallend opzicht zeer stroef voor Flevo Boys liep, zo soepel ging het tegen De Dijk. Al na negen minuten zette Timon Rorije zijn ploeg op 0-1 en tien minuten voor rust verdubbelde Björn Adams de stand door een vrije trap goed te verlengen: 0-2. Dit was ook de ruststand.

Na de pauze ging Flevo Boys vrolijk verder met scoren en was te zien dat de ploeg vertrouwen had geput uit die twee doelpunten voor rust. Yumé Ramos zorgde in de 65ste minuut voor de 0-3 door van grote afstand de bal over de keeper te werken. Diezelfde Ramos was vlak daarna de aangever bij de 0-4 van Rorije, die met een intikker scoorde. Een kwartier voor tijd kreeg Flevo Boys nog meer goed nieuws toen Johan Tiems na een lange afwezigheid zijn rentree maakte. Hij zag echter twee minuten na zijn invalbeurt ASV De Dijk scoren. Flevo Boys sloot het duel gelukkig alsnog in stijl af door de 1-5 te maken na een mooie vrije trap van Ivar Span. Flevo Boys eindigde de wedstrijd overigens met tien man na een rode kaart voor Tomas Boer.

Inlopen

Door de zege blijft Flevo Boys op de dertiende plaats staan, met nu tien punten uit twaalf duels. Het nam verder afstand van concurrenten De Dijk en Buitenpost en loopt bovendien drie punten in op nummer twaalf Purmersteijn, dat dit weekend met 4-0 van Urk verloor. Die twaalfde plaats betekent aan het einde van het seizoen rechtstreekse handhaving. Een plek daarboven treffen we de komende tegenstander van Flevo Boys: RKAV Volendam. Zij hebben de resultaten dit seizoen eerlijk verdeeld. Er werd namelijk vier keer gewonnen, vier keer gelijkgespeeld en vier keer verloren. De Volendammers hebben zes punten meer dan Flevo Boys. Afgelopen weekend speelden zij 0-0 gelijk tegen koploper Eemdijk.

Verrassende prestatie

Flevo Boys en RKAV Volendam troffen elkaar recent niet in de competitie. Beide ploegen zijn de laatste jaren vaak in de Hoofdklasse te vinden geweest, maar werden simpelweg niet in dezelfde regio ingedeeld. Het had niet veel gescheeld of beide teams waren elkaar dit seizoen ook niet tegengekomen. Volendam was namelijk bijna gepromoveerd. Het eindigde vorig seizoen in de Hoofdklasse A als tweede achter kampioen Ter Leede, maar slaagde er in de nacompetitie niet in om promotie naar de Derde Divisie af te dwingen. De tweede plaats was sowieso al een verrassende prestatie, omdat Volendam dat seizoen als gepromoveerde club een ‘nieuwkomer’ was in de competitie.

Zelfvertrouwen

Ondanks die knappe prestatie van vorig seizoen is het in Volendam tot dusver vooral wisselvallig. Al zijn zij wel de laatste vijf duels ongeslagen. Flevo Boys zal er daarom komende zaterdag in eigen huis een zware kluif aan hebben om de tweede overwinning op rij te pakken. Bij winst doen zij wel goede zaken in de strijd om handhaving, want dan wordt het gat met Volendam teruggebracht tot drie punten. Met de terugkeer van een aantal geblesseerde basisspelers en een dikke overwinning op ASV De Dijk op zak is het zelfvertrouwen bij Flevo Boys voorlopig in ieder geval weer een stuk beter dan het de laatste weken was. Een zege op Volendam kan dat alleen nog maar verder laten groeien.

Voorbeschouwing door: Mark Broersma

Door Peter Santbergen - 4 december 2019