Flevoboys

Sportiefste netwerkclub in de Noordoostpolder

Marum – Flevo Boys

Zaterdag 2 december, aanvang 15:00 uur
Sportpark De Holten
Hoornweg 40 B, 9363EH MARUM

Voorbeschouwing Flevo Boys – RKAV Volendam

Flevo Boys beleefde een teleurstellende hervatting van de competitie. De eerste wedstrijd na de lockdown werd thuis met 1-3 verloren van Swift uit Amsterdam. De ploeg zakte daardoor twee plekken op de ranglijst en moet zich komende zaterdag zien te herpakken. Dan speelt Flevo Boys om 15.00 uur opnieuw thuis. Nu staat er een inhaalwedstrijd tegen nummer vier RKAV Volendam op het programma.

Het duel tegen Swift zou je van de kant van Flevo Boys het beste kunnen omschrijven met het woord ‘onnodig’. De drie tegengoals had Flevo Boys namelijk volledig aan zichzelf te wijten. Bij de 0-1 werd een lange bal verkeerd ingeschat door de Emmeloordse defensie, waarna keeper Winand Quartel veel te ver uit zijn doel kwam en werd gepasseerd. Flevo Boys herpakte zich daarna wel toen Thomas Potters een vrije trap fraai binnenschoot: 1-1.

Swift zou echter nog voor rust afstand nemen. Fidel Yilmaz maakte zijn tweede treffer nadat de achterhoede van Flevo Boys een bal slecht wegwerkte en vervolgens de doelpuntenmaker vrij z’n gang liet gaan. Een paar minuten voor de pauze gaf Flevo Boys bovendien een strafschop weg die leidde tot de 1-3. Beide ploegen kregen in de tweede helft nog een paar mogelijkheden, maar dat veranderde niks meer aan de uitslag.

Naar boven én naar onderen kijken

Door de verdiende nederlaag tegen Swift zakte Flevo Boys twee plekken op de ranglijst en staat het nu achtste. Het heeft zestien punten en dat zijn er evenveel als nummer zeven DETO en nummer zes HZVV en maar één punt minder dan nummer vijf Buitenpost. Flevo Boys moet echter ook naar onderen kijken, want het heeft maar één puntje meer dan de nummers negen en tien. Daarna komt de degradatiezone in het zicht, waarbij wel moet worden gezegd dat de clubs onder Flevo Boys allemaal een wedstrijd meer hebben gespeeld.

Nipte nederlagen

De volgende tegenstander van Flevo Boys is nummer vier RKAV Volendam. Dat duel stond eerst gepland als laatste wedstrijd voor de winterstop, maar ging vanwege coronabesmettingen niet door. De wedstrijden tussen Flevo Boys en RKAV Volendam werden vorig seizoen niet gespeeld. Voor de laatste ontmoetingen tussen de teams moeten we daarom terug naar het seizoen 2019/2020. Flevo Boys verloor beide duels nipt (0-1 en 3-2).

Driepunter

Voor Flevo Boys is het zaak om zich te revancheren van de nederlaag tegen Swift en de drie punten tegen Volendam wél in eigen huis te houden. In dat geval blijft de ploeg meedraaien in het bovenste gedeelte van de Hoofdklasse B en neemt het afstand van de clubs in de staart van de ranglijst. Genoeg redenen dus om op jacht te gaan naar de eerste driepunter van 2022.

Voorbeschouwing door: Mark Broersma

Door Peter Santbergen - 8 februari 2022