Flevoboys

Sportiefste netwerkclub in de Noordoostpolder

Rolder Boys – Flevo Boys

Zaterdag 16 december, aanvang 14:00 uur
Sportpark Boerbos
Nijlanderstraat 34, 9451BM ROLDE

Voorbeschouwing Flevo Boys – RKAV Volendam

Voor de tweede keer op rij hoefde Flevo Boys tijdens het voetbalweekend niet het veld op. Vanwege corona werd namelijk ook de confrontatie van afgelopen zaterdag met SC Genemuiden afgelast, nadat dat een week eerder tegen Swift ook al gebeurde. De vraag is of het duel van komend weekend wel doorgaat. Tegenstander is RKAV Volendam, dat de laatste twee wedstrijden wel gewoon speelde en allebei won.

Wederom bleek corona de spelbreker en ging er een streep door de nodige wedstrijden in de Hoofdklasse B. Ook bij Flevo Boys sloeg het virus toe, waardoor het duel tegen Genemuiden niet door kon gaan. Het was dus de tweede afgelaste wedstrijd achter elkaar en de vraag is hoeveel er nog gaan volgen. En gezien het oplopende aantal coronabesmettingen is de kans levensgroot dat publiek voorlopig nog niet langs de lijn mag staan.

Het levert een vertekende stand op de ranglijst op, waar Flevo Boys de vijfde plaats bezet met zestien punten. De Emmeloorders speelden tien wedstrijden, andere clubs elf of twaalf. De volgende tegenstander van Flevo Boys, RKAV Volendam, is één van de drie ploegen die ‘gewoon’ alle twaalf wedstrijden heeft gespeeld dit seizoen. De andere twee zijn SDC Putten en Noordscheschut.

Ongeslagen reeks

RKAV Volendam bezet nu de vierde plaats in de Hoofdklasse B met 23 punten, zeven meer dan Flevo Boys. Het verschil met koploper Urk is voor de Volendammers slechts twee punten, al heeft de top drie logischerwijs nog inhaalwedstrijden te spelen. RKAV Volendam is de laatste zes duels ongeslagen en won de laatste twee wedstrijden tegen ASV De Dijk (0-4) en afgelopen zaterdag thuis van SDC Putten (3-2).

Nipte nederlagen

De wedstrijden tussen Flevo Boys en RKAV Volendam werden vorig seizoen niet gespeeld. Een paar dagen voor de wedstrijd tussen beide clubs in Emmeloord, in de zesde speelronde, werd de competitie wegens corona stilgelegd en niet meer afgemaakt, zo bleek later. Voor de laatste ontmoetingen tussen de teams moeten we daarom terug naar het seizoen 2019/2020, maar daar heeft Flevo Boys weinig goede herinneringen aan. Het verloor namelijk twee keer, al was het nipt. In Emmeloord werd het 0-1 en in Volendam won de thuisploeg met 3-2.

Gaat het door?

Flevo Boys zal komende zaterdag een flinke kluif hebben aan RKAV Volendam. Die ploeg steekt immers in een prima vorm, terwijl Flevo Boys al twee weekenden niet in actie kwam. De vraag is of dat nog gevolgen gaat hebben voor het spel. Al moet er eerst maar eens gekeken worden of de wedstrijd überhaupt door kan gaan. Want met de huidige coronasituatie moet je niet gek opkijken als er weer geen bal gaat rollen.

Voorbeschouwing door: Mark Broersma

Door Peter Santbergen - 25 november 2021