Flevoboys

Sportiefste netwerkclub in de Noordoostpolder

Alcides – Flevo Boys

Zaterdag 23 september, aanvang 18:00 uur
Sportpark Ezinge
Ezingerweg 58A, 7943AZ MEPPEL

Voorbeschouwing Flevo Boys – NSC Nijkerk

De eerste overwinning was er al, net als de eerste nederlaag en nu heeft Flevo Boys ook het eerste gelijkspel van het nieuwe seizoen achter de naam staan. In Hoogeveen tegen HZVV bleef het afgelopen zaterdag bij 1-1. Met vier punten uit drie duels gaat Flevo Boys komend weekend op jacht naar de tweede thuisoverwinning. Tegenstander is NSC uit Nijkerk.

In de tweede uitwedstrijd van het nieuwe voetbalseizoen keek Flevo Boys deze zaterdag al heel vroeg tegen een 1-0 achterstand aan. In de eerste minuut had Noah ten Brinke namens HZVV namelijk al voor de openingstreffer gezorgd na slecht verdedigen van Flevo Boys. En dus konden de mannen van trainer Arjen Postma al meteen in de achtervolging. Helaas zonder snel succes. Het spel was slordig met veel balverlies en weinig echte kansen.

Terecht punt

Flevo Boys sloeg vlak voor rust echter toe toen Thomas Potters op aangeven van Yander Zandbergen voor de 1-1 zorgde. Hij passeerde voormalig Flevo Boys-keeper Rodney Rosink, die bij HZVV onder de lat stond. In de verder matige tweede helft kregen beide ploegen nog wel een kans op de overwinning, maar bleef de 1-1 uiteindelijk op het bord staan. Dat was op basis van de hele wedstrijd een terechte uitslag.

Tien man

Door het gelijkspel in Drenthe bezet Flevo Boys nu de tiende plaats in de Hoofdklasse B met vier punten uit drie wedstrijden. Een paar plaatsen lager op de ranglijst vinden we de tegenstander van komende zaterdag: NSC Nijkerk. Die ploeg staat veertiende na één overwinning en twee nederlagen dit seizoen. Er werd gewonnen van ASV De Dijk (0-2) en verloren van DETO (0-2). En afgelopen zaterdag volgde in eigen huis de tweede nederlaag (1-4) tegen AVV Swift, dat een uur met tien man speelde.

Vorige keer

Voor de laatste ontmoetingen tussen Flevo Boys en NSC Nijkerk in de competitie moeten we terug naar het seizoen 2019/2020. In Nijkerk verloor Flevo Boys met 2-0. En op Sportpark Ervenbos eindigde het duel destijds in een 1-1 gelijkspel. NSC kwam in die wedstrijd op voorsprong, maar met een fraaie treffer bezorgde Yumé Ramos Flevo Boys nog een punt. Afgelopen seizoen werden de wedstrijden tussen Flevo Boys en NSC Nijkerk niet gespeeld, omdat door corona de competitie na snel werd afgebroken.

Ongeslagen status

Dit weekend mag Flevo Boys gaan proberen om de ongeslagen status in thuiswedstrijden te behouden na de eerdere thuiszege op Berkum. Maar dan moet het dus wel eerst afrekenen met NSC Nijkerk dat juist buitenshuis de enige punten pakte dit seizoen. Het belooft een interessante confrontatie te worden, die zaterdagmiddag om 15.00 uur begint in Emmeloord.

Voorbeschouwing door: Mark Broersma

Door Peter Santbergen - 14 september 2021