Flevoboys

Sportiefste netwerkclub in de Noordoostpolder

Rolder Boys – Flevo Boys

Zaterdag 16 december, aanvang 14:00 uur
Sportpark Boerbos
Nijlanderstraat 34, 9451BM ROLDE

Voorbeschouwing Flevo Boys – NSC Nijkerk

In de tweede wedstrijd van het nieuwe jaar lukte het Flevo Boys om de eerste zege van de tweede seizoenshelft bij te schrijven. Afgelopen zaterdag werd hekkensluiter Buitenpost in Friesland met 0-2 verslagen. Door de overwinning sloeg Flevo Boys een klein gaatje met de concurrentie onderin en komen ook de ploegen op plaats tien en elf weer in het vizier. Voor Flevo Boys is het zaak om nu op die goede weg door te gaan. Komende zaterdag speelt het de eerste thuiswedstrijd van 2020 tegen NSC Nijkerk.

Vooraf werd het duel tegen Buitenpost gezien als een wedstrijd die Flevo Boys eigenlijk gewoon moest winnen. Toch was het de nummer laatst dat het initiatief nam in de openingsfase. Zij deden zichzelf echter na twaalf minuten de das om toen Mark Huizinga de doorgebroken Aran Nijboer neerhaalde en met rood kon vertrekken. Zo mocht Flevo Boys het zeventig minuten lang tegen tien man proberen en de elf kwamen steeds iets beter in de wedstrijd, omdat het ondertal van Buitenpost verder inzakte. Toch duurde het lang voor de eerste goal viel. Nadat Yumé Ramos acht minuten voor rust alleen voor de keeper niet wist te scoren, kopte Timon Rorije even later alsnog de 0-1 binnen op aangeven van Ivar Span.

Na de pauze had Flevo Boys de taak om snel meer treffers te maken en het duel zo vroegtijdig te beslissen. Het omgekeerde gebeurde echter. Buitenpost kreeg wat kansjes in de counter, terwijl Flevo Boys moeite had tot goede aanvallen te komen. De opbouw strandde vaak vroegtijdig. Daardoor bleef Buitenpost zicht houden op een punt, waardoor de meegereisde supporters uit Emmeloord niet rustig achterover konden leunen. Dit kon pas acht minuten voor tijd toen Nijboer een voorzet keurig wist af te ronden: 0-2. De punten zaten in de tas en Flevo Boys kon de eerste overwinning van het nieuwe jaar noteren.

Klein gat

Door die zege sloeg Flevo Boys een gat van drie punten met Purmersteijn, dat voorafgaand aan deze speelronde nog alleen op doelsaldo onder Flevo Boys stond. Flevo Boys blijft twaalfde met nu zestien punten. Dat zijn er twee meer dan nummer dertien ASV De Dijk. Die ploeg wist zaterdag namelijk ook te winnen, waardoor de voorsprong van Flevo Boys op de nacompetitieplaatsen minimaal blijft. De volgende tegenstander, NSC Nijkerk, wist afgelopen weekend niet te winnen. Tegen Swift eindigde het in 2-2. NSC vinden we terug op de achtste plaats met 25 punten. De ploeg is de laatste drie duels ongeslagen.

Nederlaag in Nijkerk

Eerder dit seizoen verloor Flevo Boys op bezoek in Nijkerk met 2-0 van NSC. Flevo Boys had via Aron Strengholt en Ramos wel kansen, maar kreeg vlak voor rust de deksel op de neus toen Jonathan Martina na onnodig uitkomen van keeper Rodney Rosink voor 1-0 zorgde. Een kwartier voor het einde van de wedstrijd verdubbelde Martina zijn totaal en zette hij de 2-0 eindstand op het bord, nadat Flevo Boys eerder nog de lat had geraakt. De nederlaag in Nijkerk kwam tijdens een slechte serie van Flevo Boys, want het betekende destijds het derde verlies op rij.

Twee zeges op rij?

Komende zaterdag wordt een belangrijke test voor Flevo Boys. De club wist dit seizoen immers, op het duel tegen SC Genemuiden na, alleen maar wedstrijden te winnen tegen concurrenten onderin. En je zult ook van ploegen in de middenmoot of bovenin moeten winnen om jezelf snel veilig te spelen. NSC Nijkerk is als nummer acht een ploeg die in dat rijtje past. Kan Flevo Boys voor het eerst dit seizoen twee keer achter elkaar winnen en zo de maand februari goed beginnen? Het eerste competitieduel van 2020 op Sportpark Ervenbos begint zaterdag op de gebruikelijke tijd: 14:30 uur.

Voorbeschouwing door: Mark Broersma

Door Peter Santbergen - 28 januari 2020