Flevoboys

Sportiefste netwerkclub in de Noordoostpolder

Marum – Flevo Boys

Zaterdag 2 december, aanvang 15:00 uur
Sportpark De Holten
Hoornweg 40 B, 9363EH MARUM

Voorbeschouwing Flevo Boys – Noordscheschut

Na een maandenlange onderbreking rolde afgelopen zaterdag de bal eindelijk weer voor Flevo Boys in de Hoofdklasse B. En het nieuwe seizoen begon meteen met een droomstart, namelijk drie punten op de eerste speeldag. Uit bij DETO werd met 2-3 gewonnen. Komend weekend wacht de eerste thuiswedstrijd van de nieuwe competitie tegen VV Noordscheschut op Sportpark Ervenbos, waar de nodige coronamaatregelen gelden.

De supporters die in Vriezenveen naar DETO tegen Flevo Boys waren komen kijken, konden op 1,5 meter afstand van elkaar genieten van een leuke openingsfase. Beide ploegen kregen kansen, waarbij DETO onder meer de buitenkant van de paal raakte en rakelings naast schoot. Toch kwam Flevo Boys na twintig minuten op voorsprong. DETO-verdediger Tim Bongers werd onder druk gezet en passeerde zijn eigen keeper: 0-1. Twee minuten later leek Flevo Boys de drie punten al in de tas te hebben toen Timon Rorije na een mooie combinatie met nieuweling Said Hassan de 0-2 binnen wist te tikken. Dit was ook de ruststand.

Toch nog spannend

Het eerste kwartier na de pauze verliep vrij probleemloos voor Flevo Boys, maar de voorsprong werd niet uitgebreid. En toen DETO na een uur via Ferdi ter Avest op 1-2 kwam, werd het toch nog spannend. Niet lang daarna voorkwam doelman Fariz Mesud met drie ingrepen direct achter elkaar zelfs dat de gelijkmaker op het bord kwam te staan.

Flevo Boys stelde twintig minuten voor tijd weer orde op zaken nadat een andere nieuwkomer, Ron Janzen, uit een corner voor de 1-3 zorgde. Over en sluiten, zou je zeggen. Nou, niet helemaal. Want tien minuten voor tijd kwam DETO wéér terug in de wedstrijd nadat Kai Wesselink na een afgeslagen corner met een afstandsschot voor de 2-3 tekende. Die aansluitingstreffer viel echter te laat en Flevo Boys nam de drie punten mee terug naar Emmeloord.

Historisch

Door de zege hoort Flevo Boys bij het groepje met acht clubs die hun eerste wedstrijd van het seizoen wonnen. Flevo Boys bezet op doelsaldo nu de zevende plaats. Komende zaterdag staat een thuiswedstrijd tegen VV Noordscheschut op het programma. De club uit het gelijknamige dorp in Drenthe speelde vorig seizoen nog in de Eerste klasse, maar promoveerde omdat de Derde Divisie werd uitgebreid en er dus een plekje in de Hoofdklasse vrij was gekomen. Voor Noordscheschut was het een historische promotie, want de club speelde nog nooit eerder op dit niveau.

Snel vergeten

Maar het debuut in de Hoofdklasse afgelopen zaterdag was er één om snel te vergeten. In eigen huis werd met 1-5 verloren van SDC Putten. Noordscheschut kwam in dat duel nog wel op een 1-0 voorsprong door Robin Sikken, maar Putten boog dat nog voor rust om in een 1-2 voorsprong. Na de pauze werd die voorsprong snel uitgebreid en na een uur stond het al 1-4. Noordscheschut eindigde het duel met tien man na een rode kaart voor Kevin Koster en in de slotfase bepaalde Putten de einstand op 1-5. Het levert Noordscheschut na één speelronde de voorlaatste plaats op in de Hoofdklasse B, met alleen ONS Sneek onder zich.

Coronamaatregelen  

Flevo Boys laat zich komend weekend voor het eerst in maanden weer zien aan het eigen publiek in een competitieduel. En dat zal op Sportpark Ervenbos onder speciale omstandigheden gaan vanwege de coronaregels. Fans moeten onderling 1,5 afstand houden, bezoekers zijn verplicht een registratieformulier in te vullen en er zijn looplijnen en andere hygiënemaatregelen. Ook mogen er maar een beperkt aantal bezoekers op de tribune zitten en naar de kantine gaan. Mondkapjes zijn niet verplicht. Mocht u het thuisduel van Flevo Boys zaterdag gaan bezoeken, dan moet u hier dus rekening mee houden. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

Voorbeschouwing door: Mark Broersma

Door Peter Santbergen - 9 september 2020