Flevoboys

Sportiefste netwerkclub in de Noordoostpolder

Rolder Boys – Flevo Boys

Zaterdag 16 december, aanvang 14:00 uur
Sportpark Boerbos
Nijlanderstraat 34, 9451BM ROLDE

Voorbeschouwing Flevo Boys – KHC

We zijn pas een paar wedstrijden onderweg, maar er tekent zich nu al een spannende strijd af bovenin de Eerste klasse I. Zes ploegen op slechts enkele punten van elkaar. Elke overwinning of misstap kan veel veranderen op de ranglijst, dat ondervond Flevo Boys afgelopen weekend zelf. En de onderlinge krakers volgen elkaar snel op. Komende zaterdag om 15.00 uur speelt Flevo Boys thuis tegen nummer twee KHC.

Foto: Annalies Klompe

Flevo Boys begon de vorige speelronde als koploper en moest nummer vijf d’Olde Veste van zich af zien te houden. Dat mislukte echter, waardoor Flevo Boys in Steenwijk de tweede nederlaag van het seizoen moest slikken. Na acht minuten kwam d’Olde Veste op 1-0 en nog voor rust wist het die voorsprong te verdubbelen. Flevo Boys had moeite om een vuist te maken en zelf grote kansen te creëren, waardoor het na de eerste helft al tegen een zeer lastige opgave aankeek.

Na rust begon het jagen op de aansluitingstreffer en die viel voor Flevo Boys gelukkig redelijk snel. Na iets meer dan een uur kreeg Flevo Boys een strafschop en deze werd uitstekend benut door Thom Bos. Flevo Boys probeerde daarna door te drukken en nam meer risico, maar tot de gelijkmaker leidde dit niet. Een paar minuten voor tijd gooide d’Olde Veste de wedstrijd in het slot door na een uitbraak de beslissende 3-1 te maken.

Kleine verschillen

Door deze nederlaag is Flevo Boys de koppositie kwijt. ONS Sneek staat nu bovenaan met 15 punten. Dat zijn er evenveel als nummer twee KHC, maar ONS Sneek heeft een beter doelsaldo. Een punt daaronder vinden we d’Olde Veste terug op de derde plaats en één punt daarachter staat nummer vier Flevo Boys met 13 punten. Flevo Boys heeft zelf één punt voorsprong op de nummers vijf en zes Go Ahead Kampen en Broekster Boys, maar die hebben allebei een wedstrijd minder gespeeld dan de bovenste vier clubs.

Komende zaterdag kan alles er weer heel anders uitzien. Koploper ONS Sneek gaat op bezoek bij nummer vijf Go Ahead Kampen en nummer vier Flevo Boys treft op Sportpark Ervenbos nummer twee KHC. De club uit Kampen won afgelopen zaterdag overtuigend met 5-1 van Blauw Wit’34. Dat was voor KHC een opsteker nadat het de twee duels daarvoor juist had verloren tegen d’Olde Veste en ONS Sneek.

Eerdere ontmoetingen

KHC speelt al een aantal jaren in de Eerste klasse en werd vorig seizoen vijfde. De laatste keer dat Flevo Boys en KHC elkaar troffen in competitieverband was in het seizoen 2017/2018 in de Eerste klasse D. Flevo Boys won dat seizoen beide onderlinge wedstrijden. Thuis in Emmeloord werd het 2-0 en uit in Kampen 1-4. Flevo Boys werd dat seizoen tweede en promoveerde via de nacompetitie. KHC eindigde destijds als zevende.

Concurrent

Tegen ONS Sneek en d’Olde Veste lukte het Flevo Boys niet om van een directe concurrent bovenin te winnen. Deze zaterdag krijgt het in eigen huis een nieuwe kans tegen KHC, dat net als Flevo Boys ook twee keer verloor dit seizoen. Met een zege op de club uit Kampen kan Flevo Boys weer stijgen op de ranglijst, maar bovenal het winnende gevoel terugkrijgen.

Voorbeschouwing door: Mark Broersma

Door Peter Santbergen - 15 november 2023