Flevoboys

Sportiefste netwerkclub in de Noordoostpolder

Marum – Flevo Boys

Zaterdag 2 december, aanvang 15:00 uur
Sportpark De Holten
Hoornweg 40 B, 9363EH MARUM

Voorbeschouwing Flevo Boys – HZVV

Het was een paasweekend om heel snel te vergeten voor Flevo Boys. Twee nederlagen achter elkaar zorgen ervoor dat de club een pas op de plaats moet maken in de strijd om de vijfde plek op de ranglijst. In plaats daarvan moet Flevo Boys naar onderen blijven kijken en de komende weken punten gaan pakken om niet in de degradatiezone te belanden. Zaterdag staat er een thuisduel op het programma tegen HZVV.

Na de nederlaag van afgelopen zaterdag tegen Eemdijk stapte op paasmaandag ook Buitenpost als winnaar van het veld in de confrontatie met Flevo Boys. De thuisclub was beter en Flevo Boys kon daar weinig tegenin brengen. Na een halfuur opende Mike Visser de score. Er was wel wat dreiging van de Emmeloorders, maar grote kansen bleven uit. Vlak voor rust voorkwam keeper Matyas van Zorge de tweede Friese treffer.

Ook na rust kwam het meeste gevaar van Buitenpost, maar dat leverde geen treffers op. Daardoor bleef Flevo Boys in de wedstrijd en was er hoop op een resultaat. Helaas werd er simpelweg niet genoeg gecreëerd en konden ook de wissels het verschil niet maken. De 1-0 uit de eerste helft bleek ook de eindstand en dat betekende voor Flevo Boys de derde nederlaag op rij. De ploeg blijft op de achtste plaats staan in de Hoofdklasse B met 31 punten.

In vorm

Komende zaterdagmiddag om 15.00 uur komt HZVV op bezoek op Sportpark Ervenbos. De club uit Hoogeveen staat één plekje hoger dan Flevo Boys, namelijk op de zevende plaats. Het verschil is drie punten. HZVV won op paasmaandag met 3-0 van AVV Swift en is de laatste weken sowieso aardig in vorm. Van de vorige zeven duels wist HZVV er vijf te winnen en ging er slechts één verloren, dat was afgelopen zaterdag tegen Genemuiden.

Enige gelijkspel

De ontmoeting eerder dit seizoen tussen Flevo Boys en HZVV eindigde in een gelijkspel. Op 11 september, in de derde speelronde, werd het 1-1. Dat is tot nu toe nog steeds het enige gelijkspel van Flevo Boys in dit hele seizoen. Samen met ONS Sneek is dat het laagste aantal van alle clubs in de Hoofdklasse B. In dat duel kwam HZVV destijds al na één minuut op voorsprong. Vlak voor rust zorgde Thomas Potters voor de gelijkmaker.

Weken van de waarheid

De afgelopen weken leek het erop dat Flevo Boys een gooi zou doen naar de vijfde plaats, maar na drie nederlagen op rij is dat gat opgelopen tot acht punten. Er zijn nu hele andere zorgen. Flevo Boys heeft namelijk nog maar zes punten voorsprong op plaats dertien en die plek betekent eind dit seizoen nacompetitie tegen degradatie.

Het programma in de komende zeven duels is bovendien niet makkelijk. Flevo Boys treft nog drie ploegen die op dit moment in de top vijf staan, namelijk AZSV, RKAV Volendam en huidig koploper Genemuiden. Drie punten dit weekend tegen HZVV zouden dus meer dan welkom zijn.

Voorbeschouwing door: Mark Broersma

Door Peter Santbergen - 19 april 2022