Flevoboys

Sportiefste netwerkclub in de Noordoostpolder

Marum – Flevo Boys

Zaterdag 2 december, aanvang 15:00 uur
Sportpark De Holten
Hoornweg 40 B, 9363EH MARUM

Voorbeschouwing Flevo Boys – HZVV

Flevo Boys wil de start van het nieuwe seizoen in de Hoofdklasse B nu al zo snel mogelijk vergeten. Afgelopen zaterdag ging de ploeg namelijk hard onderuit tegen nieuwkomer Purmersteijn. Door de 4-0 nederlaag beginnen de Emmeloorders de eerste thuiswedstrijd komende zaterdag als hekkensluiter. HZVV is dan de tegenstander. Ook de ploeg uit Hoogeveen opende met een verliespartij.

Het nieuwe seizoen was nog geen vijf minuten oud of Flevo Boys keek afgelopen weekend al tegen een achterstand aan. Spits Daniël Schermer strafte namens Purmersteijn een fout van de defensie van Flevo Boys af en schoot de thuisploeg op 1-0. Schermer bleek een naam om te onthouden die middag. Flevo Boys herpakte zich enigszins en had veel de bal. De kansjes kwamen er ook, maar deze werden niet verzilverd. Onder meer aanwinst Yumé Ramos, Madih Doufikar en Johan Tiems kregen mogelijkheden en ook een flinke reeks corners zorgde niet voor succes.

Na een uur spelen verdubbelde Schermer uit het niets de voorsprong voor Purmersteijn. Dit deed hij na jammerlijk balverlies van Flevo Boys. In het restant van de wedstrijd liep de club, die tot vorig seizoen nog in het zondagvoetbal actief was, uit naar een ruimere overwinning. Het verzet van Flevo Boys was gebroken toen Schermer twintig minuten voor tijd ook zijn derde van de wedstrijd maakte. Een kwartier voor het einde maakte hij zijn onemanshow compleet door ook de 4-0 te maken. Door de ruime nederlaag draagt Flevo Boys na één speelronde nu de rode lantaarn als nummer laatst, terwijl Purmersteijn de eerste koploper is.

Ook verloren

Het duel tussen Flevo Boys en Purmersteijn werd als laatste van deze speelronde afgewerkt en dus zagen zij dat bijvoorbeeld HZVV eerder die middag ook had verloren. De aankomend tegenstander van Flevo Boys is één van de promovendi dit seizoen en begon thuis tegen kampioenskandidaat Staphorst. De bezoekers wonnen met 0-2 door doelpunten van Justin Benjamins en Mike Reuvers. Zo bezet HZVV, dat vorig seizoen kampioen van de Eerste klasse E werd, na één wedstrijd de twaalfde plaats in de Hoofdklasse B.

Bindingangst

HZVV is een ploeg met bindingsangst. De club uit Hoogeveen gaat de laatste jaren namelijk constant op en neer tussen de Hoofdklasse en de Eerste klasse. Als we dit nieuwe seizoen meetellen, speelde HZVV in de laatste tien seizoenen vijf keer in de Hoofdklasse en vijf keer in de Eerste klasse. De laatste keer dat HZVV in de Hoofdklasse speelde was in het seizoen 2017/2018. Flevo Boys speelde toen in de Eerste klasse en dus kwamen zij elkaar niet tegen.

De laatste onderlinge ontmoetingen in competitieverband waren in het seizoen 2015/2016 in de Hoofdklasse C. In Emmeloord werd het destijds 0-0 en in Hoogeveen won Flevo Boys met 1-2. In dat duel scoorden Arnoud en Frank Post namens Flevo Boys en Erwin Breukelman benutte een strafschop namens HZVV. Flevo Boys eindigde dat duel met negen man na rode kaarten voor Lars Klijnstra en Jarno van der Wal. De Emmeloorders sloten dat seizoen af als nummer zes, terwijl HZVV als twaalfde eindigde en via de nacompetitie degradeerde.

Revanche

Zowel Flevo Boys als HZVV maakten dus een valse start dit seizoen. Kevin Waalderbos vond dat zijn ploeg nederig moest zijn na zo’n ruime uitslag, maar vond Flevo Boys grote delen van de wedstrijd prima spelen. “In de Hoofdklasse is goed voetballen alleen niet voldoende”, blikte hij terug via Twitter. Voor eigen publiek heeft Flevo Boys komende zaterdag tegen HZVV de kans op revanche. En bij een zege kan de ploeg vervolgens zomaar weer hoog op de ranglijst terecht gaan komen, aangezien de verschillen natuurlijk nog klein zijn.

Voorbeschouwing door: Mark Broersma

Door Peter Santbergen - 4 september 2019