Flevoboys

Sportiefste netwerkclub in de Noordoostpolder

Flevo Boys – KHC

Zaterdag 25 november, aanvang 14:30 uur
Sportpark Ervenbos

Voorbeschouwing Flevo Boys – Excelsior’31

Deze wedstrijd mocht je absoluut niet verliezen, maar Flevo Boys deed het toch. Afgelopen zaterdag ging de ploeg redelijk kansloos onderuit tegen hekkensluiter ASV Dronten, de enige ploeg in de competitie die nog geen enkele van de tot dan toe 21 gespeelde wedstrijden wist te winnen. Het werd 3-0 en daarmee bewees Flevo Boys toch vooral zichzelf een hele slechte dienst. Directe handhaving is, met nog maar een paar duels te spelen, nog moeilijker geworden. En ook het behalen van de nacompetitie zal nog een hele klus worden. Aanstaande zaterdag wacht middenmoter Excelsior’31.

ASV Dronten wilde zaterdagavond op een goed gevuld sportpark de eerste driepunter van het seizoen pakken. Vanaf minuut één werd er gevochten om elke meter. Nadat Flevo Boys een treffer wegens buitenspel afgekeurd zag worden, kwam ASV Dronten na ongeveer een halfuur op voorsprong. Het doelpunt werd gemaakt door Rik Breemhaar. Deze avond lieten de Drontenaren, in tegenstelling tot in eerdere duels dit seizoen, het kaas niet van hun brood eten. Een kwartier voor tijd werd het 2-0 via Niek Telgen en uiteindelijk zelfs 3-0 via Ricardo Ntalu. Iedere speler van Dronten wilde winnen en dit resulteerde in een dik verdiende overwinning voor de thuisploeg. Ondanks de zege lijkt degradatie voor ASV Dronten bijna onafwendbaar. De ploeg is nog steeds hekkensluiter met maar acht punten uit 22 duels. Het verschil met Flevo Boys en met de plekken die recht geven op nacompetitie is tien punten. Flevo Boys werd door de nederlaag verder in het moeras geduwd.

Twaalf punten

Komende zaterdag speelt Flevo Boys thuis tegen Excelsior’31 uit Rijssen. Die ploeg staat veilig op de negende plaats. Het verschil met de nacompetitieplaatsen is aanzienlijk, namelijk twaalf punten. Datzelfde aantal punten staat de ploeg achter op de twee koplopers van de Hoofdklasse B, ACV en DOVO. Afgelopen zaterdag bewees Excelsior’31 Flevo Boys een grote dienst door thuis met 4-2 te winnen van Oranje Nassau. Helaas maakte Flevo Boys, zoals u weet, geen gebruik van die misstap. Het betekende de eerste driepunter na de winterstop voor Excelsior’31. De ploeg ging goed van start. Een foutieve uittrap van de doelman van Oranje Nassau werd rond de middenlijn opgepikt door het 18-jarige talent Jasper Veltkamp die zo de 1-0 maakte. Een slippertje van Excelsior’31-verdediger Jurriaan Seppenwoolde was er de oorzaak van dat de Rijssenaren maar kort van die voorsprong konden genieten. Marco van de Heide gaf de bal namens de Groningers het laatste zetje en liet daarbij doelman Melvin Koetsier kansloos. Excelsior’31 liet zich er echter niet door van de wijs brengen en via Hielke Penterman werd het 2-1.

Misschien wat tegen het spelbeeld in wist Oranje Nassau weer op gelijke hoogte te komen. Een aanval over meerdere schijven werd afgerond door Ifeayi Gorissen, 2-2. Wie had verwacht dat Excelsior’31 door deze tegenslag zou breken, zat er naast. Onder leiding van Patrick Gerritsen werd Oranje Nassau teruggedrongen. Het was Dylan Vosskuhler die bij een scrimmage voor het doel van Oranje Nassau het overzicht hield en de bal tegen de touwen joeg, 3-2. Dat Patrick Gerritsen de eindstand van 4-2 op het scorebord mocht zetten, was een bekroning voor zijn spel en de prima teamprestatie.

Eerder in Rijssen

Eerder dit seizoen troffen Flevo Boys en Excelsior’31 elkaar in Rijssen en de thuisploeg trok toen aan het langste eind. De fraaie openingstreffer in dat duel was van Michel Gerritsen Mulkes. Amper 120 seconden daarna bracht William de Boer met een bekeken vrije trap beide partijen echter weer op gelijke hoogte. Het was Niek Davina die in de zeventiende minuut de thuisploeg opnieuw op voorsprong schoot. Flevo Boys probeerde het daarna wel, maar was weinig gelukkig in de afwerking. Excelsior’31 domineerde nog nadrukkelijker na rust en Flevo Boys had het nakijken. Patrick Gerritsen liet met een fraaie schuiver de 3-1 aantekenen. Flevo Boys werd daarmee gedwongen het favoriete counterspelletje te laten vallen en nadrukkelijk risico’s te nemen. Het werd daarbij enigszins geholpen door een onfortuinlijke Melvin Veldhuis, die in de 52e minuut de bal volkomen onnodig achter zijn eigen doelman werkte. Hielke Penterman maakte echter aan alle onzekerheid een eind door een kwartier voor tijd de bevrijdende 4-2 binnen te schieten. De overwinning voor de Rijssenaren kwam daarna niet meer in gevaar.

Nog acht duels

Door een zege afgelopen zaterdag had Flevo Boys concurrenten Oranje Nassau en SDV Barneveld, die allebei verloren én nog duels extra te spelen hebben, voorbij kunnen gaan en had het nog goed zicht gehad op directe handhaving. Door de nederlaag zag het echter de andere naaste concurrent, NSC Nijkerk, verder weglopen en kwam het zelf dus niet dichterbij de rest. NSC won wel en staat nu boven de streep met een voorsprong van vijf punten op Flevo Boys. Een zege op Excelsior’31 komende zaterdag moet er dus echt komen, omdat het anders vrijwel onmogelijk wordt om je zonder de nacompetitie te handhaven. Er zijn nog acht duels te spelen.

Voorbeschouwing door: Mark Broersma

Pupil van de week: Lieve Baaten

1.    Hoe heet je en hoe oud ben je? Lieve Baaten en ik ben 9 jaar.

2.    In welk team speel je en op welke positie speel je het liefst? Ik speel in MO-11-1. Ik speel het liefst rechts op het middenveld.

3.    Wat vind je het leukst op de training? Ik vind allerlei loopoefeningen en een partijtje tijdens de training het leukst.

4.    Wat is je favoriete voetbalclub? Ajax

5.    Wie is je favoriete voetballer? Kasper Dolberg

6.    Wat eet je het liefst? Pizza

7.    Heb je nog andere hobby’s of sporten? Ik dans ook nog in een selectiegroep van danscentrum Artistique.

8.    Wat wil je later worden? Ik wil later graag in de musical de ‘Lion King’ spelen als Nala.

9.    Wat wordt de uitslag zaterdag tussen Flevo Boys en Excelsior ‘31? 1-0

10. Wat wil je zeggen tegen het eerste om ze aan te moedigen? Yell, yell, yell, net als de meisjes winnen jullie wel!

Door Peter Santbergen - 15 maart 2017