Flevoboys

Sportiefste netwerkclub in de Noordoostpolder

Marum – Flevo Boys

Zaterdag 2 december, aanvang 15:00 uur
Sportpark De Holten
Hoornweg 40 B, 9363EH MARUM

Voorbeschouwing Flevo Boys – Eemdijk

Het doel van Flevo Boys voor de rest van dit seizoen is om zo hoog mogelijk te eindigen. Gezien de puntenaantallen is de vijfde plaats het hoogst haalbare en in die strijd verzuimde Flevo Boys afgelopen weekend om goede zaken te doen. Tegen Berkum leek het lang op weg naar één punt, maar het werden er uiteindelijk nul. Komende zaterdag speelt Flevo Boys om 15.00 uur thuis tegen Eemdijk, dat nog meedoet voor de titel en promotie.

De eerste kansen waren zaterdagmiddag voor Berkum, maar die leverden geen openingstreffer op. Die viel na iets meer dan een kwartier wel aan de andere kant toen topscorer Yumé Ramos op schitterende wijze de 0-1 maakte. Zijn schot van buiten de zestien eindigde fraai in de bovenhoek. Via diezelfde Ramos, Younes El Ghamarti, Thomas Potters en Timon Rorije had Flevo Boys genoeg mogelijkheden op de 0-2, maar die viel niet.

Al die gemiste kansen kwamen Flevo Boys duur te staan, want snel na rust zorgde Berkum voor de gelijkmaker via een mooie vrije trap. De ploeg uit Zwolle werd sterker en Flevo Boys moest steeds verder terug. Het kwam bovendien met tien man te staan na een tweede gele kaart voor Marc Reussing. Flevo Boys probeerde een punt over de streep te trekken, maar een paar minuten voor tijd sloeg Berkum alsnog toe: 2-1. Zo lukte het Flevo Boys niet om de zege in de polderderby tegen Urk een goed vervolg te geven.

Overtuigend

Door de nederlaag zakte Flevo Boys naar de achtste plaats op de ranglijst. Het heeft nu evenveel punten (31) als nummer zeven HZVV, twee minder dan nummer zes AZSV en drie minder dan nummer vijf DETO. De volgende tegenstander van Flevo Boys is Eemdijk. Die ploeg staat vierde met 42 punten, slechts vijf minder dan koploper Genemuiden. Eemdijk won afgelopen zaterdag overtuigend met 5-1 van hekkensluiter Noordscheschut.

Knappe overwinning

Eerder dit seizoen, op 26 februari, boekte Flevo Boys op bezoek bij Eemdijk een knappe 2-3 overwinning. In die wedstrijd kwam Flevo Boys twee keer op achterstand, maar wist het telkens de rug te rechten. Spits Ramos was de grote man met twee treffers, waarvan de winnende pas vlak voor tijd viel. Het andere doelpunt van Flevo Boys kwam op naam van verdediger Kelt Jager.

Vijfde plaats

Voor Flevo Boys staan er nog negen competitieduels op het programma. Het gat naar de degradatiezone lijkt nu groot genoeg om niet meer in de problemen te komen en aan de titelstrijd zal het niet meer deelnemen. Toch is er nog wel wat om voor te spelen en dat is de vijfde plaats. Je wilt als club immers zo hoog mogelijk eindigen. Die strijd ligt helemaal open en kan nog een mooi slot van het seizoen opleveren.

Voorbeschouwing door: Mark Broersma

Door Peter Santbergen - 12 april 2022