Flevoboys

Sportiefste netwerkclub in de Noordoostpolder

Rolder Boys – Flevo Boys

Zaterdag 16 december, aanvang 14:00 uur
Sportpark Boerbos
Nijlanderstraat 34, 9451BM ROLDE

Voorbeschouwing Flevo Boys – Eemdijk

De wedstrijd van Flevo Boys duurde afgelopen zaterdag net een paar minuten te lang. De drie punten waren binnen handbereik tegen AVV Swift, maar de Amsterdammers kwamen in de slotfase toch nog langszij: 1-1. Door het gelijkspel en resultaten op de andere velden zakte Flevo Boys onder de nacompetitiestreep. De verschillen zijn echter klein. Komend weekend speelt Flevo Boys het lastige thuisduel tegen titelkandidaat Eemdijk.

Ondanks dat nummer vier Swift vooraf als de favoriet werd gezien, waren de eerste kansen in Amsterdam voor Flevo Boys. De bedrijvige Yumé Ramos had de Emmeloorders een goede start kunnen bezorgen, maar werkte zijn eerste twee pogingen respectievelijk over en rakelings naast. Het bleek de opmaat naar de openingstreffer voor Flevo Boys, die ongeveer tien minuten voor rust viel. Timon Rorije was de doelpuntenmaker: 0-1. Dat was tevens de ruststand.

In de tweede helft ging Flevo Boys verder met waar het gebleven was en bleef het dreigend. De beste kans was na iets meer dan een uur toen Arnoud Post na een goede voorzet van Rorije hard op de paal schoot. Het zat Flevo Boys toen niet mee. Swift werd nauwelijks gevaarlijk en waar dat al gebeurde lag keeper Rodney Rosink in de weg. Toch hield de thuisploeg een puntje over aan deze wedstrijd toen Barbosa José Nhoca vijf minuten voor het einde van de wedstrijd voor de gelijkmaker zorgde: 1-1.

Onder de streep

Bij een overwinning had Flevo Boys een stapje omhoog kunnen maken op de ranglijst, maar door het late gelijkspel zakt de ploeg juist een plaatsje. Dit kwam door de overwinning van concurrent ASV De Dijk tegen DETO (3-1). Flevo Boys staat nu dertiende, een plek die aan het einde van dit seizoen nacompetitievoetbal om handhaving oplevert. Flevo Boys heeft nu twee punten minder dan de nummers 11 en 12: De Dijk en SDC Putten. Laatstgenoemde verloor zaterdag met 3-2 op bezoek bij Eemdijk, dat komend weekend de tegenstander van Flevo Boys is. Eemdijk staat tweede met 39 punten, twee minder dan koploper Staphorst.

Zure middag

Eerder dit seizoen, op 21 september om precies te zijn, speelden Eemdijk en Flevo Boys ook tegen elkaar, toen in Bunschoten. Het werd een zure middag voor Flevo Boys. Het zag namelijk zelf een goal van Ramos afgekeurd worden en in de zesde minuut van de blessuretijd maakte Eemdijk uit een counter de winnende treffer, nadat Flevo Boys een overtalsituatie slecht uitspeelde. Die late 1-0 kwam van de voet van Bas Buimer en betekende destijds dat Flevo Boys na vier competitiewedstrijden in het nieuwe seizoen nog niet had gewonnen.

Bonuspunten

Eemdijk is dit seizoen één van de titelkandidaten in de Hoofdklasse B en dat is ook niet zo gek, aangezien de club vorig seizoen nog in de Derde Divisie speelde. Dit seizoen legde de ploeg ook al beslag op de eerste periodetitel en dus zal Flevo Boys zaterdag alles uit de kast moeten trekken om een resultaat te behalen. En dat zou voor Flevo Boys bonuspunten betekenen. Motivatie om tegen Eemdijk alles te geven zal in ieder geval genoeg aanwezig zijn, gezien de vervelende manier waarop de tegenstander eerder dit seizoen de zege pakte.

Voorbeschouwing door: Mark Broersma

Door Peter Santbergen - 11 februari 2020