Flevoboys

Sportiefste netwerkclub in de Noordoostpolder

Rolder Boys – Flevo Boys

Zaterdag 16 december, aanvang 14:00 uur
Sportpark Boerbos
Nijlanderstraat 34, 9451BM ROLDE

Voorbeschouwing Flevo Boys – Drachtster Boys

Met negen punten uit drie wedstrijden trekt Flevo Boys de uitstekende seizoenstart door. Na Alcides en Jubbega werd ook Broekster Boys verslagen en wederom werd er geen tegendoelpunt geïncasseerd. Met de eerste overwinning van de maand oktober in de pocket speelt koploper Flevo Boys komende zaterdag om 15.00 uur een thuiswedstrijd tegen Drachtster Boys.

Foto: Annalies Klompe

Flevo Boys kende een prettige start op bezoek bij Broekster Boys, want na zeven minuten stond de 0-1 al op het scorebord. Dit gebeurde toen Robin Zuidema met het hoofd een voorzet van Thomas Potters tot doelpunt promoveerde. Daarna ging het duel gelijk op. Zo raakte Broekster Boys een keer de lat en kreeg het meerdere kansen op de 1-1. Flevo Boys kreeg mogelijkheden om de score uit te breiden, maar liet dat na. Dus was het bij rust 0-1.

De tweede helft leek qua scenario haast een kopie van vorige week tegen Jubbega. Het bleef heel lang 0-1, waardoor Broekster Boys hoop bleef houden op een punt. Pas in de absolute slotfase stelde Flevo Boys de zege veilig. Net als vorige week maakte Wouter van der Velden vlak voor tijd de bevrijdende 0-2. In de blessuretijd liep Flevo Boys vervolgens – net als vorige week – nog uit naar 0-3. De derde treffer kwam op naam van Potters.

Door de 0-3 overwinning in Friesland is Flevo Boys nu de koploper van de Eerste klasse I. Het heeft een beter doelsaldo dan nummer twee KHC uit Kampen, dat ook negen punten pakte. Flevo Boys is de enige club in de competitie die na de eerste drie wedstrijden nog geen tegendoelpunten heeft. Ook is Flevo Boys met negen goals al goed op schot. Alleen Go Ahead Kampen wist een goal meer te maken.

Matige start

Komende zaterdagmiddag staat om 15.00 uur de tweede thuiswedstrijd van het seizoen op het programma. Drachtster Boys komt dan op bezoek op Sportpark Ervenbos. Drachtster Boys kent een matige start van het seizoen met slechts één punt uit drie duels. Op de eerste speeldag werd met 1-1 gelijkgespeeld tegen ONS Sneek. Daarna volgden nederlagen tegen d’Olde Veste (3-1) en afgelopen weekend tegen KHC (0-1). Hierdoor bezet Drachtster Boys nu de tiende plaats op de ranglijst.

In het verleden

Drachtster Boys is een bekende tegenstander voor Flevo Boys. Hoewel de Friese club nu voor het achtste seizoen op rij in de Eerste klasse actief is, speelde het in de jaren daarvoor meerdere seizoenen samen met Flevo Boys in de Hoofdklasse. De twee clubs troffen elkaar voor het laatst in competitieverband in het seizoen 2015/2016. In de toenmalige Hoofdklasse C won Flevo Boys thuis met 3-0. De uitwedstrijd eindigde destijds in 1-1.

Vol vertrouwen

De start van Flevo Boys met negen punten, negen doelpunten en nul tegengoals is waar je vooraf voor zou hebben getekend. Vol vertrouwen gaat de selectie van trainer Arjen Postma op weg naar de volgende wedstrijd in eigen huis. Op jacht naar een nieuwe driepunter. Waarbij je wel moet aantekenen dat er pas drie wedstrijden zijn gespeeld en dat je natuurlijk altijd moet waken voor onderschatting.

Voorbeschouwing door: Mark Broersma

Door Peter Santbergen - 11 oktober 2023