Flevoboys

Sportiefste netwerkclub in de Noordoostpolder

Marum – Flevo Boys

Zaterdag 2 december, aanvang 15:00 uur
Sportpark De Holten
Hoornweg 40 B, 9363EH MARUM

Voorbeschouwing Flevo Boys – DHSC

Een vliegende start van 2023 werd het niet, maar aan de eerste wedstrijd van de tweede seizoenshelft hield Flevo Boys een punt over. De ploeg is nu drie duels ongeslagen en hoopt komende zaterdag om 15.00 uur de eerste overwinning van het nieuwe jaar bij te schrijven. Tegenstander is DHSC uit Utrecht en daar wist Flevo Boys eerder dit seizoen in een waar doelpuntenspektakel van te winnen.

Op bezoek in Amsterdam bij de amateurtak van Ajax begon Flevo Boys prima. Na een gelijkwaardige openingsfase was het Aran Nijboer die na een kwartier spelen voor de 0-1 zorgde. Na iets minder dan een halfuur werd het bijna 0-2 via een eigen doelpunt, maar die mazzel had Flevo Boys niet. Het werd wel 1-1 toen Kaj de Jong fraai uithaalde en zo de ruststand op het scorebord zette.

Na de pauze waren er aan beide kanten kansen op de overwinning. Flevo Boys was een kwartier voor tijd via Timon Rorije dicht bij de voorsprong en in de laatste minuut via Johan Tiems nog een keer, maar telkens werd dat door de Ajax-keeper voorkomen. Voor Flevo Boys betekende deze 1-1 eindstand het derde gelijkspel van het seizoen, bij tegenstander Ajax was dit al de achtste keer. Flevo Boys blijft op de dertiende plaats staan met nu vijftien punten.

Lastige opgave

Flevo Boys speelt de eerste thuiswedstrijd van 2023 zaterdagmiddag tegen DHSC en dat zal een lastige opgave worden. De club uit Utrecht doet het dit seizoen namelijk uitstekend en bezet de tweede plaats in de Vierde divisie B, maar wel met een ruime achterstand van acht punten op koploper Eemdijk. DHSC won tien keer, waaronder afgelopen weekend tegen hekkensluiter d’Olde Veste. Het werd 3-0, waarbij de laatste twee goals pas in de slotfase vielen.

Bizar spektakelstuk

Voor de toeschouwers op Sportpark Ervenbos is het te hopen dat de wedstrijd tussen Flevo Boys en DHSC qua aantal doelpunten een herhaling wordt van de ontmoeting eerder dit seizoen in Utrecht. Op de tweede speeldag werd het 4-7 in het voordeel van Flevo Boys. In deze bizarre wedstrijd gaven de Emmeloorders tot drie keer toe een voorsprong weg. Bij rust stond het 2-2, mede door twee goals van Rorije. En na de pauze ging het spektakel door.

Binnen het uur liep Flevo Boys uit naar 2-4 door treffers van Tiems en Gerben Visser. DHSC knokte zich echter weer terug tot 4-4. Maar Flevo Boys wist de rug te rechten en alsnog de overwinning over de streep te trekken en bovendien nog drie doelpunten te produceren. Drie minuten voor tijd werd het via een eigen doelpunt 4-5, waarna diep in blessuretijd Visser vanaf de strafschopstip en Frits Dantuma ook nog scoorden.

Serie

De wedstrijd tegen Ajax was er voor Flevo Boys één zoals je die in de eerste seizoenshelft vaak zag: kansen op de winst, maar toch niet gewonnen. Maar met het derde resultaat op rij begint er wel langzamerhand iets van een kleine serie te ontstaan. De hoop is dat Flevo Boys voor eigen publiek een overwinning aan die reeks kan toevoegen, maar dat zal tegen de nummer twee van de ranglijst zeker geen eenvoudige klus worden.

Voorbeschouwing door: Mark Broersma

Door Peter Santbergen - 24 januari 2023