Flevoboys

Sportiefste netwerkclub in de Noordoostpolder

Rolder Boys – Flevo Boys

Zaterdag 16 december, aanvang 14:00 uur
Sportpark Boerbos
Nijlanderstraat 34, 9451BM ROLDE

Voorbeschouwing Flevo Boys – DETO

Flevo Boys moet de knop omzetten na een middag om snel te vergeten. Op bezoek bij SV Huizen werd dit weekend met ruime cijfers de tweede nederlaag van het seizoen geleden: 5-0. Komende zaterdag is er de kans om revanche te nemen voor die afstraffing. DETO is om 15.00 uur de tegenstander in Emmeloord.

Het prille begin van de wedstrijd leek misschien nog hoopvol voor Flevo Boys, maar na iets meer dan een kwartier zag het er totaal anders uit. Nadat Flevo Boys een kans op de openingstreffer had laten liggen, kwam Huizen na tien minuten uit hun eerste mogelijkheid direct op 1-0. Zeven minuten later stond het 3-0, na persoonlijke fouten van Flevo Boys. De derde goal viel direct na de aftrap die Flevo Boys na de 2-0 moest nemen. Toen was de wedstrijd eigenlijk al beslist en nog in de eerste helft viel ook de 4-0.

In een poging nog iets te kunnen uitrichten begon Flevo Boys de tweede helft met vier wissels, maar ook zij konden het verschil niet maken. Een van de invallers, Yander Zandbergen, kreeg na iets meer dan een uur zelfs een rode kaart en dus eindigden de Emmeloorders het duel met tien man. Via een vrije trap bepaalde Huizen de einstand op 5-0. Door de forse nederlaag zakt Flevo Boys op de ranglijst van plaats twee naar plek acht.

Ruime overwinning

Om het goede gevoel terug te krijgen moet Flevo Boys deze zaterdag in eigen huis zien af te rekenen met DETO Twenterand. De ploeg uit Vriezenveen heeft net als Flevo Boys dit seizoen twee keer gewonnen en twee keer verloren. Het staat op basis van het doelsaldo één plekje hoger dan Flevo Boys, namelijk zevende.

DETO verloor van Eemdijk (2-1) en WV-HEDW (4-2) en won van SDV Barneveld (2-0) en afgelopen weekend ruim met 5-1 thuis van d’Olde Veste. Aanvaller Bas Postma was de grote man met drie treffers, waarvan twee strafschoppen. DETO is na DHSC tot nu toe de club met de meeste doelpunten in de Vierde divisie B: tien stuks na vier wedstrijden.

Wisselvallig

De prestaties van Flevo Boys tegen DETO waren vorig seizoen wisselvallig. In Emmeloord won Flevo Boys eenvoudig met 4-0. In dat duel hadden Johan Tiems en Timon Rorije in de eerste helft voor twee treffers gezorgd en na de pauze werd die voorsprong verder uitgebreid door doelpunten van Yumé Ramos en wederom Rorije. De uitwedstrijd tegen DETO ging verloren met 2-0. Uiteindelijk eindigde DETO afgelopen seizoen in de eindstand knap als vijfde, twaalf punten boven nummer zeven Flevo Boys.

Offday

Met 5-0 verliezen is nooit leuk, maar geen reden tot paniek bij Flevo Boys. De pijnlijke nederlaag tegen Huizen kan worden gezien als een offday, zoals elke club die tijdens een seizoen wel een keer heeft. Aan Flevo Boys is het nu de taak om de rug te rechten en in de thuiswedstrijd van zaterdag tegen DETO die zeperd van zich af te spelen.

Voorbeschouwing door: Mark Broersma

Door Peter Santbergen - 20 september 2022