Flevoboys

Sportiefste netwerkclub in de Noordoostpolder

Rolder Boys – Flevo Boys

Zaterdag 16 december, aanvang 14:00 uur
Sportpark Boerbos
Nijlanderstraat 34, 9451BM ROLDE

Voorbeschouwing Flevo Boys – DETO Twenterand

Het lukte Flevo Boys afgelopen zaterdag niet om een goed vervolg te geven aan de 4-0 thuisoverwinning op Buitenpost van twee weken geleden. In de polderderby tegen Urk eindigde het zoals het begon: 0-0. Flevo Boys kon daar het meest tevreden mee zijn, aangezien Urk veruit de meeste kansen wist te creëren. Nummer twaalf Flevo Boys speelt komend weekend thuis tegen concurrent DETO, dat voorlaatste staat.

De wedstrijd tussen Urk en Flevo Boys begon zaterdag om 18:00 uur, zodat zoveel mogelijk mensen konden komen kijken naar de doorgaans spectaculaire derby. Het thuispubliek van Urk zag hun ploeg het betere van het spel hebben en bovenal de grote mogelijkheden. Nadat Flevo Boys via Yumé Ramos een vrije trap net naast had geschoten, volgden de kansen van Urk elkaar in rap tempo op. Gerrit Tol schoot op de lat en William de Boer zag zijn poging voorlangs gaan. De oud-spits van Flevo Boys kopte daarna nog twee voorzetten gevaarlijk richting het doel van de Emmeloorders, maar deze eindigden naast of in de handen van keeper Rodney Rosink. Bij de rust was er dan ook niet gescoord.

Na de pauze ging Urk vrolijk door met het creëren van kansen. Lucas Schraal begon aan een solo en prikte de bal naast en een poging van Tol werd door Arnoud Post voor de lijn weggehaald. Urk zette Flevo Boys onder druk en daar hadden de bezoekers moeite mee. Jelle de Boer kreeg in de tweede helft de beste kans op de openingstreffer, maar zag zijn kopbal uit een hoekschop op de kruising belanden. Pas in de slotfase noteerde Flevo Boys ook weer een mogelijkheid, maar Frank Post schoot voorlangs. Een doelpunt voor Flevo Boys zou ook niet terecht zijn geweest, gezien de kansenverhoudingen. Door het 0-0 gelijkspel bezet Flevo Boys nu de twaalfde plaats met zes punten. Urk heeft er vier meer en staat zevende.

Flinke tik

De volgende tegenstander van Flevo Boys is aanstaande zaterdag DETO Twenterand. Ook die ploeg wist twee weken geleden voor het eerst te winnen, tegen hekkensluiter ASV De Dijk werd het 1-0. Afgelopen zaterdag ging het echter helemaal mis voor DETO en werd het door NSC Nijkerk met 6-1 naar huis gestuurd. Redouan Hazzat, Jonathan Martina en Yordi Grovenstein scoorden allemaal twee keer voor NSC, dat overigens al na één minuut op voorsprong kwam. DETO eindigde het duel met tien man na rood voor Lesley Nahrwold, die er tegen Flevo Boys dus niet bij is. Maarten Jansen zorgde voor de eretreffer. Het was voor DETO de vijfde nederlaag dit seizoen, want ook de eerste vier duels deze competitie gingen verloren. De ploeg staat na deze flinke tik nog steeds voorlaatste met slechts drie punten.

Twee zeges

Vorig seizoen waren zowel Flevo Boys als DETO Twenterand twee nieuwe teams in de Hoofdklasse B, omdat zij allebei via de nacompetitie vanuit de Eerste klasse D waren gepromoveerd. Flevo Boys won dat seizoen de beide duels met DETO. In Vriezenveen won Flevo Boys met 0-1 door een treffer van Frank Post halverwege de eerste helft. In Emmeloord werd het 3-0. Na een eerste helft die geen doelpunten opleverde liep Flevo Boys in de tweede helft toch uit naar een ruime zege. Madih Doufikar opende vijf minuten na rust de score en Frank Post besliste het duel twintig minuten voor tijd met de 2-0. Hijzelf maakte vijf minuten voor tijd ook nog zijn tweede. Flevo Boys eindigde vorig seizoen als tiende, terwijl DETO als nummer dertien nacompetitie om handhaving moest spelen. Dat liep goed af.

Serie opbouwen

Nadat twee weken terug tegen Buitenpost de eerste overwinning van het seizoen werd geboekt, kon Flevo Boys gaan bouwen aan een serie. Met een knap gelijkspel tegen een gevaarlijk Urk bleef de ploeg opnieuw ongeslagen. Een zege op DETO kan die goede reeks verder vorm gaan geven. En gezien de harde tik die DETO tegen NSC Nijkerk kreeg en het feit dat zij al vijf keer verloren, laat zien dat er voor Flevo Boys zeker goede kansen liggen op opnieuw een overwinning. Bij drie punten kan er dan ook weer naar boven gekeken worden. Echter zal het elftal van trainer Kevin Waalderbos moeten waken voor onderschatting, omdat het verschil tussen Flevo Boys en DETO ook maar drie punten is.

Voorbeschouwing door: Mark Broersma

Door Peter Santbergen - 9 oktober 2019