Flevoboys

Sportiefste netwerkclub in de Noordoostpolder

Alcides – Flevo Boys

Zaterdag 23 september, aanvang 18:00 uur
Sportpark Ezinge
Ezingerweg 58A, 7943AZ MEPPEL

Voorbeschouwing Flevo Boys – csv Apeldoorn

Flevo Boys moet de rug zien te rechten nadat het op bezoek bij DETO een regelrechte horrormiddag beleefde en door een 5-0 nederlaag afzakte naar de laatste plaats op de ranglijst. Er zijn nog tien wedstrijden te gaan om degradatie af te wenden. De helft daarvan speelt Flevo Boys thuis, om te beginnen komende zaterdag om 15.00 uur tegen CSV Apeldoorn.

De wedstrijd tegen nummer vier DETO was afgelopen zaterdag al heel snel voorbij, binnen een kwartier om precies te zijn. Toen keek Flevo Boys namelijk al tegen een 3-0 achterstand aan. Trainer Arjen Postma sprak in de media na afloop van een ‘beschamende vertoning’ en ‘comedy goals’. Flevo Boys zelf produceerde voor rust slechts één enorme kans, maar achtereenvolgens Johan Tiems, Said Hassan en Aran Nijboer kregen de bal er niet in.

Tot overmaat van ramp werd het voor rust ook nog 4-0 voor DETO nadat er slecht werd verdedigd bij een corner. Na de pauze was het voor Flevo Boys zaak om de schade te beperken en misschien nog een eretreffer te maken. Uiteindelijk werd het twintig minuten voor tijd nog 5-0 en kwam die eretreffer van Flevo Boys er niet. Het was voor de ploeg na de 5-0 tegen Huizen de grootste nederlaag van het seizoen.

Laatste plaats

Flevo Boys zakte door deze zeperd af naar de laatste plaats op de ranglijst. Het zag namelijk concurrenten SDV Barneveld en d’Olde Veste wel winnen in hun duels tegen andere degradatiekandidaten Berkum en CSV Apeldoorn. Flevo Boys heeft met nog tien wedstrijden te gaan een achterstand van vier punten op de veilige twaalfde plaats.

Flevo Boys kreeg tot dusver de meeste goals tegen van alle clubs in de Vierde divisie B: 45 stuks. Dat zijn er drie meer dan d’Olde Veste en CSV Apeldoorn. Die laatste club is deze zaterdag de tegenstander op Sportpark Ervenbos. CSV Apeldoorn promoveerde vorig seizoen en staat nu na twintig wedstrijden op de elfde plaats met 22 punten. Er werd zes keer gewonnen, vier keer gelijkgespeeld en tien keer verloren, waaronder afgelopen zaterdag tegen d’Olde Veste (0-3).

Zure nederlaag

Eerder dit seizoen, in de zesde speelronde, verloor Flevo Boys op bezoek bij CSV Apeldoorn met 3-2. Na een 1-0 achterstand boog Flevo Boys de wedstijd door treffers van Rorije en Tiems om naar een 1-2 voorsprong en leek het drie punten mee naar huis te nemen. Maar het liep helemaal anders. Tien minuten voor tijd kwam CSV Apeldoorn terug tot 2-2 en diep in blessuretijd maakten zij ook nog de winnende treffer.

Besef

De verschillen in de staart van de ranglijst zijn klein en dus kan Flevo Boys bij een goed resultaat zaterdag zomaar weer een paar plekken stijgen. Maar daar zit precies het probleem, winnen blijkt zo lastig dit seizoen. Dat lukte pas vier keer. Toch zal Flevo Boys beseffen dat dat nu wel moet gaan gebeuren, wil degradatie nog worden ontlopen. Drie van die vier overwinningen dit seizoen werden overigens in thuiswedstrijden geboekt. Dat is dan nog iets om je aan vast te houden.

Voorbeschouwing door: Mark Broersma

Door Peter Santbergen - 1 maart 2023