Flevoboys

Sportiefste netwerkclub in de Noordoostpolder

Marum – Flevo Boys

Zaterdag 2 december, aanvang 15:00 uur
Sportpark De Holten
Hoornweg 40 B, 9363EH MARUM

Voorbeschouwing Flevo Boys – CSV Apeldoorn

Nadat de eerste twee wedstrijden van 2019 nog jammerlijk met 1-0 verloren gingen, kon Flevo Boys afgelopen zaterdag dan eindelijk de eerste overwinning van de tweede competitiehelft vieren. In Wierden werd hekkensluiter SVZW uiteindelijk in de slotfase aan de kant gezet: 1-2. Komend weekend kan Flevo Boys nog verder afstand nemen van de degradatiezone. Dan wacht namelijk een confrontatie met CSV Apeldoorn, dat onder de nacompetitiestreep staat.

Zowel SVZW als Flevo Boys ging zaterdag op zoek naar de eerste punten van het nieuwe jaar. De thuisploeg kreeg in de openingsfase meteen een serie kansen om de score te openen, maar profiteerde niet. Volgens de oude voetbalwet valt het doelpunt dan meestal aan de andere kant en dat was nu ook het geval. Frank Post kreeg het doelpunt op zijn naam, maar het zal niet de mooiste goal ooit uit de carrière van de spits zijn geweest. Bij het uitverdedigen schoot SVZW de bal namelijk tegen hem aan en zo viel de treffer. Flevo Boys maalde er uiteraard niet om: 0-1.

Die voorsprong bleef staan tot de rust, maar vijf minuten na de pauze werd het weer gelijk. Slecht verdedigen van Flevo Boys verschafte Frank Smit een vrije doortocht naar het doel en dat werd afgestraft. Het duel was daarna gelijkwaardig. Slordig verdedigen zorgde nu opnieuw voor het doelpunt, maar dan in het voordeel van Flevo Boys. Johan Tiems was vijf minuten voor tijd de maker en bezorgde Flevo Boys daardoor drie belangrijke punten. De Emmeloorders staan nu steviger in de middenmoot, namelijk op de achtste plaats met 25 punten.

Doelpuntenfestijn

Komende zaterdag speelt Flevo Boys een thuiswedstrijd tegen CSV Apeldoorn. Hen vinden we terug op plek dertien op de ranglijst met zeventien punten. De ploeg uit Apeldoorn is wisselvallig aan de tweede competitiehelft begonnen. Eerst werd er knap met 1-1 gelijkgespeeld uit bij ACV. Daarna werd er verloren van SDC Putten (1-2) en SC Genemuiden (1-0). Afgelopen zaterdag werd er voor het eerst gewonnen. De degradatiekraker tegen DETO Twenterand werd een doelpuntenfestijn (4-3). CSV Apeldoorn stond na iets meer dan een half uur op een 2-0 voorsprong door goals van Sander Krijns en Maikel Lange. Twee minuten voor rust kwam DETO terug tot 2-1, maar in de laatste minuut van de eerste helft werd het weer 3-1 via Steven van Es. Door een doelpunt van Jamarro Diks liep de thuisploeg na de pauze uit naar 4-1, maar zag het DETO toch terugkomen tot 4-3. Die derde goal viel twintig minuten voor tijd. Uiteindelijk hield CSV Apeldoorn stand in het restant van de wedstrijd en was er grote opluchting bij het laatste fluitsignaal.

Pijnlijke middag

Eerder dit seizoen kende Flevo Boys op bezoek in Apeldoorn een pijnlijke middag. Op 13 oktober vorig jaar werd met 3-0 verloren van CSV. Flevo Boys had in de beginfase meer de bal, maar kwam niet tot kansen. CSV Apeldoorn was een stuk effectiever en in de slotfase van de eerste helft stond het zomaar 2-0 door doelpunten van Bruce Schotman en Maikel Lange. Die twee goals vielen in een tijdsbestek van vier minuten en na rust kwam Flevo Boys deze klap niet meer te boven. Door een benutte strafschop van Steven van Es werd het later ook nog 3-0. Voor CSV Apeldoorn betekende dat destijds de eerste overwinning van het seizoen, voor Flevo Boys was het toen de tweede nederlaag op rij.

Heel belangrijk

Het thuisduel tegen CSV Apeldoorn van komende zaterdag is een hele belangrijke. Bij een overwinning kan Flevo Boys namelijk nog meer afstand gaan nemen van de degradatieplekken. CSV Apeldoorn staat nu dertiende. Die plek betekent aan het einde van dit seizoen nacompetitievoetbal om handhaving in de Hoofdklasse. Het verschil is nu acht punten in het voordeel van Flevo Boys, maar bij een nederlaag komt CSV Apeldoorn dus weer dichterbij. Flevo Boys zou zichzelf daarom een enorm goede dienst bewijzen door te winnen, wetende dat de ploeg ook nog een duel minder heeft gespeeld dan de Apeldoorners.

Voorbeschouwing door: Mark Broersma

Door Peter Santbergen - 13 februari 2019