Flevoboys

Sportiefste netwerkclub in de Noordoostpolder

Marum – Flevo Boys

Zaterdag 2 december, aanvang 15:00 uur
Sportpark De Holten
Hoornweg 40 B, 9363EH MARUM

Voorbeschouwing Flevo Boys – Buitenpost

Het lukte Flevo Boys afgelopen zaterdag niet om de goede reeks van de weken daarvoor door te zetten en zich een stukje verder veilig te spelen in de Hoofdklasse B. Het verloor namelijk op eigen veld de wedstrijd tegen directe concurrent Berkum: 0-1. Komende zaterdag wacht een hele belangrijke thuiswedstrijd tegen het Friese Buitenpost. Die ploeg staat onder de nacompetitiestreep, maar heeft twee duels minder gespeeld dan Flevo Boys en dus is een Emmeloordse overwinning noodzakelijk.

De wedstrijd tussen Flevo Boys en Berkum was er niet één waar mensen later nog lang aan zullen terugdenken. Berkum loerde op de omschakeling en Flevo Boys mocht het spel maken. De thuisploeg had daar flinke moeite mee en dat zorgde ervoor dat er in de eerste helft weinig te genieten was. Beide ploegen kregen wel kansjes. De beste mogelijkheden waren voor de gasten uit Zwolle. Johnsen Bacuna kon een counter van Berkum niet verzilveren en aan de overkant schoot Ivar Span net naast op aangeven van Madih Doufikar. Rodney Rosink hield Flevo Boys daarna nog twee keer op de been door twee schoten te pakken. Vlak voor rust werd een schot van Doufikar nog net over de lat getikt door de Berkum-keeper.

Na rust begon Flevo Boys goed. Aran Nijboer zag zijn omhaal van de lijn gehaald worden. De enige treffer van de wedstrijd mocht Flevo Boys zichzelf zeer aanrekenen, want deze viel na een persoonlijke fout. Middenvelder Aron Strengholt speelde een bal dramatisch terug, Rosink kwam veel te snel en te ver uit en Bacuna kon de bal daardoor simpel in het lege doel schuiven voor de 0-1. Niet lang daarna kon Bacuna de wedstrijd beslissen, maar zijn wippertje over Rosink heen eindigde op de lat. In de slotfase lukte het Flevo Boys niet om een kans te creëren en de gelijkmaker zou dan ook niet terecht zijn geweest. Door de nederlaag zag Flevo Boys Berkum over zich heen klimmen op de ranglijst en daardoor staat Flevo Boys met zes wedstrijden te gaan nog altijd maar zes punten boven de nacompetitiestreep.

Dikke nederlaag

Onder die streep staat momenteel Buitenpost. Zij hebben 23 punten, maar wel twee wedstrijden minder gespeeld dan alle ploegen op de veilige plekken. Afgelopen zaterdag leed Buitenpost een dikke 1-4 nederlaag tegen nummer twee Sparta Nijkerk. De Friezen kwamen na twintig minuten via Rolf Dijk nog wel op een 1-0 voorsprong, maar vijf minuten voor rust trok Sparta Nijkerk de stand weer gelijk. Daarna ging het hard, want tien minuten na rust stonden de bezoekers ineens op een 1-3 voorsprong. Zeven minuten voor tijd werd de wedstrijd helemaal in het slot gegooid.

Twee eerdere ontmoetingen

Flevo Boys speelde dit seizoen al twee keer eerder tegen Buitenpost, één keer voor de competitie en één keer voor de districtsbeker. Op 8 december won Flevo Boys in Buitenpost de competitiewedstrijd met 1-3. Na drie minuten maakte Johan Tiems met een lobje al de 0-1. Tiems bleek de grote man deze wedstrijd, want vier minuten na rust maakte hij ook de 0-2. Erg lang kon Flevo Boys niet van die comfortabele voorsprong genieten, want drie minuten na de 0-2 zorgde Rob Dijkstra voor de aansluitingstreffer. Voor de ploeg uit Emmeloord werd het dus nog even billenknijpen toen Buitenpost een slotoffensief opzette, maar in de tweede minuut van de blessuretijd zorgde invaller Aran Nijboer voor de 1-3. Begin maart eindigde het duel tussen Buitenpost en Flevo Boys in de beker in 1-1. Tiems scoorde voor Flevo Boys en Joran Olijve voor Buitenpost. De strafschoppen nam Flevo Boys vervolgens net wat beter en daardoor gingen zij door naar de kwartfinale. Inmiddels staat de ploeg in de halve finale.

Cruciaal

In de slotfase van het seizoen kun je elke wedstrijd cruciaal noemen, maar het duel van komende zaterdag mag je met recht dat stempel geven. Als Flevo Boys wint speelt het zich zo goed als veilig en als het verliest komt het nog serieus in de problemen, omdat Buitenpost nog twee duels heeft in te halen. Die wedstrijden zijn tegen twee ploegen die onder Buitenpost staan en dus nog verder in de degradatiestress zitten. Om het seizoen een stuk rustiger te kunnen eindigen, moet Flevo Boys er dus voor zorgen dat de drie punten zaterdag in Emmeloord blijven.

Voorbeschouwing door: Mark Broersma

Door Peter Santbergen - 9 april 2019