Flevoboys

Sportiefste netwerkclub in de Noordoostpolder

Marum – Flevo Boys

Zaterdag 2 december, aanvang 15:00 uur
Sportpark De Holten
Hoornweg 40 B, 9363EH MARUM

Voorbeschouwing Flevo Boys – Buitenpost

Uitwedstrijden en Flevo Boys: het is dit seizoen nog niet echt een gelukkige combinatie. De 4-1 nederlaag van afgelopen weekend bij laagvlieger Noordscheschut was daar een voorbeeld van. Nu wacht Flevo Boys twee thuisduels achter elkaar, waarin het gaat proberen de ongeslagen status op Sportpark Ervenbos te handhaven. Buitenpost is komende zaterdag om 15.00 uur de eerste horde.

foto’s: Annelies Klompe

Tegen Noordscheschut had Flevo Boys veelal de bal en was het wel dreigend, maar grote kansen bleven uit. En daardoor kon het gebeuren dat Noordscheschut, de nummer voorlaatst, vlak voor rust op voorsprong kwam. Daarbij zag de achterhoede van de Emmeloorders, inclusief keeper, er niet goed uit. Gelukkig voor Flevo Boys werd de schade nog voor de pauze gerepareerd doordat Yumé Ramos een penalty feilloos binnenschoot: 1-1.

Flevo Boys was op papier de favoriet, gezien de stand op de ranglijst. Maar in de tweede helft ging het duel compleet de andere kant op en liep Noordscheschut via een kopbal uit een corner, een strafschop en een zeer fraai schot van afstand uit naar een 4-1 overwinning. Het betekende voor Flevo Boys de derde nederlaag van het seizoen. De ploeg zakte één plekje op de ranglijst en staat nu zesde met tien punten uit zeven duels.

Dipje

De volgende tegenstander in de Hoofdklasse B is Buitenpost. De Friese club staat één plekje lager dan Flevo Boys, maar heeft wel hetzelfde aantal punten en hetzelfde doelsaldo (+1). Buitenpost schoot dit seizoen uit de startblokken en stond begin deze maand nog tweede. Maar er is nu sprake van een dipje, want de laatste twee wedstrijden werden verloren. Afgelopen weekend ging het mis tegen RKAV Volendam dat Buitenpost op een 0-3 nederlaag trakteerde.

Overtuigend

De laatste keer dat Flevo Boys en Buitenpost elkaar troffen is ruim een jaar geleden, aan het begin van het vorige seizoen. Flevo Boys won die uitwedstrijd in Friesland overtuigend met 0-4. Bij rust stond het nog 0-0, maar na de thee nam Flevo Boys afstand. Yander Zandbergen, Robin Zuidema en Yumé Ramos maakten ieder een treffer en daarnaast werkte Buitenpost de bal nog een keer in eigen doel.

Goede gevoel

De reeks in uitwedstrijden mag dan belabberd zijn dit seizoen, thuis is Flevo Boys vooralsnog niet te kloppen. Er werd drie keer op Sportpark Ervenbos gespeeld en drie keer gewonnen: van Berkum, NSC Nijkerk en DETO. In die duels kreeg het bovendien maar één doelpunt tegen. Voor Flevo Boys is het zaak dat goede gevoel vast te houden en tegen Buitenpost de vierde thuiszege te boeken. En met een beetje mazzel vindt de ploeg zichzelf daarna ook nog terug in de top van de Hoofdklasse B, omdat alle clubs elkaar nu nog in de nek hijgen.

Voorbeschouwing door: Mark Broersma

Door Peter Santbergen - 14 oktober 2021