Flevoboys

Sportiefste netwerkclub in de Noordoostpolder

Rolder Boys – Flevo Boys

Zaterdag 16 december, aanvang 14:00 uur
Sportpark Boerbos
Nijlanderstraat 34, 9451BM ROLDE

Voorbeschouwing Flevo Boys – Buitenpost

Lange tijd leek het erop dat Flevo Boys voor de tweede speelronde op rij genoegen moest nemen met een punt na een doelpuntloos gelijkspel. Helaas voor de Emmeloorders liep het uitduel met Eemdijk van afgelopen zaterdag in de absolute slotfase toch nog uit op een nederlaag. En zo is er nog steeds die hatelijke nul als het gaat om overwinningen dit seizoen. Komende zaterdag een nieuwe kans tegen Buitenpost, dat één plek hoger staat.

De eerste helft tussen Eemdijk en Flevo Boys was afgelopen weekend niet om over naar huis te schrijven. Flevo Boys was slordig en koos te vaak voor de onnauwkeurige lange bal. Eemdijk, dat in het eerste bedrijf wel iets beter was dan Flevo Boys, wist echter ook nauwelijks gevaar te stichten. Uit de enige echte kans in de eerste helft kwam Flevo Boys wel op voorsprong toen Yumé Ramos een voorzet tot doelpunt promoveerde. Maar helaas voor hem en Flevo Boys werd deze treffer afgekeurd wegens buitenspel. Zo bleef het bij rust 0-0.

Flevo Boys kwam goed uit de kleedkamer en kreeg aan het begin van de tweede helft meteen twee kansen. Eerst voor Frank Post en later voor Arnoud Post, maar gescoord werd er niet. Na een uur kwam Rodney Rosink goed uit zijn doel om een kans voor Eemdijk onschadelijk te maken. De thuisploeg was gevaarlijk in de omschakeling en dat leverde in de blessuretijd zelfs nog een overwinning op. Flevo Boys stond met te veel spelers voor de bal en een vlijmscherpe counter werd afgerond door Bas Buimer: 1-0. Het was voor Flevo Boys de tweede nederlaag van het seizoen. Het blijft op de veertiende plaats staan met twee punten. Eemdijk staat tiende met zes punten.

Gevarenzone

De volgende ploeg tegen wie Flevo Boys moet proberen om de eerste zege van het seizoen te pakken is het Friese Buitenpost. Die ploeg staat één plekje hoger dan Flevo Boys en heeft twee punten meer. Buitenpost won één keer dit seizoen, dit gebeurde thuis tegen DETO Twenterand met 3-1. Het andere punt kwam tot stand tegen ACV, toen het 1-1 bleef. De overige twee duels gingen verloren. Dit gebeurde uit tegen SDC Putten (3-0) en afgelopen zaterdag thuis tegen Purmersteijn (0-3). De eerste goal van Purmersteijn viel vlak na rust via Daniël Schermer. Daarna mocht Buitenpost lang hopen op een punt, maar zeven minuten voor tijd maakte Schermer zijn tweede en was het duel beslist. Drie minuten voor tijd werd het ook nog 0-3 via Jordi Wigman en dus blijven de Friezen net als Flevo Boys in de gevarenzone.

Vorige keer

Vorig seizoen troffen Flevo Boys en Buitenpost elkaar ook in de Hoofdklasse B. In Emmeloord wist Buitenpost met 0-1 te winnen door een treffer van Rudmer Loonstra vlak voor rust. In Friesland pakte Flevo Boys de drie punten door met 1-3 te winnen. Johan Tiems maakte na drie minuten al de openingstreffer en verdubbelde die voorsprong vijf minuten na rust. Omdat Rob Dijkstra daarna snel iets terugdeed, bleef het duel heel lang spannend. In de tweede minuut van de blessuretijd werd de wedstrijd echter beslist door Aran Nijboer. Flevo Boys werd dat seizoen tiende, terwijl Buitenpost één plekje boven de nacompetitiestreep eindigde en twaalfde werd. Het verschil was zeven punten.

Bekersucces

Flevo Boys zal met vertrouwen toeleven naar de wedstrijd van zaterdag tegen Buitenpost. Deze woensdagavond wist de ploeg namelijk door te dringen tot het hoofdtoernooi van de KNVB-beker door na een urenlange busreis richting Limburg van EVV Echt te winnen. Na de officiële speeltijd én verlenging stond het nog 0-0, waarna Flevo Boys de strafschoppen beter nam dan de club uit de Derde Divisie. Keeper Rosink pakte de eerste vijandige strafschop en zag daarna niemand meer missen. Flevo Boys speelt in oktober in de eerste ronde van het bekertoernooi tegen VV Katwijk, dat in de Tweede Divisie speelt. Een zaterdagse zege op Buitenpost kan de positieve week dit weekend helemaal een goede afluister geven.

Voorbeschouwing door: Mark Broersma

Door Peter Santbergen - 26 september 2019