Flevoboys

Sportiefste netwerkclub in de Noordoostpolder

Marum – Flevo Boys

Zaterdag 2 december, aanvang 15:00 uur
Sportpark De Holten
Hoornweg 40 B, 9363EH MARUM

Voorbeschouwing Flevo Boys – Berkum

Flevo Boys is nog steeds in de race om voor het tweede jaar op rij de districtsbeker te winnen. De Emmeloorders wonnen afgelopen zaterdag in de jacht op titelprolongatie in de kwartfinale van Hoogeveen: 2-0. Komend weekend moet Flevo Boys zich weer richten op de strijd om handhaving in de Hoofdklasse B. Directe concurrent Berkum komt op bezoek en dus kan één van de ploegen goede zaken doen.

Update: 2019-04-05

De bekerwedstrijd tegen Hoogeveen werd geen makkie. Dat is ook niet gek, want de ploeg uit Drenthe is niet voor niets een kanshebber op het kampioenschap in de Hoofdklasse A, terwijl Flevo Boys degradatie uit de Hoofdklasse B moet voorkomen. Beide teams waren zaterdagavond op Sportpark Ervenbos dan ook redelijk aan elkaar gewaagd. In de eerste helft had Flevo Boys wel een licht overwicht, maar grote kansen bleven uit. Na rust ging Flevo Boys nadrukkelijker op zoek naar de voorsprong en die vond het uiteindelijk ook, al duurde het wel even. Een kwartier voor tijd wist invaller Timon Rorije de bevrijdende 1-0 binnen te koppen. Het was lastig te zien of zijn kopbal over de lijn was, maar de goal telde.

Hoogeveen ging vervolgens op zoek naar de gelijkmaker om een kans op een plek in de halve finale levend te houden. Het stuitte echter constant op de lange Fariz Mesud, die Flevo Boys net als in voorgaande rondes op de been wist te houden. In de blessuretijd gooide de bekerhouder de wedstrijd definitief in het slot door een intikker van Madih Doufikar: 2-0. Door de zege mag Flevo Boys het in de halve finale gaan opnemen tegen Drachtster Boys, dat vierde staat in de Eerste klasse E. De Friezen wonnen in hun kwartfinale van het tweede elftal van Flevo Boys met 0-2 en dus bleef een Emmeloords onderonsje in de halve finale uit. De wedstrijd tegen Drachtster Boys voor een finaleplaats wordt gespeeld op dinsdag 7 mei 20:00 uur. De andere halve finale zal gaan tussen het VEV’67 en het  Groningse VV Winsum. Deze wedstrijd wordt ook 7 mei gespeeld.

Bekeruitschakeling

Flevo Boys hervat de competitie komende zaterdag met een thuiswedstrijd tegen Berkum. Die ploeg vinden we in de Hoofdklasse B terug op een elfde plaats met 28 punten, slechts één minder dan Flevo Boys dat negende staat. Berkum wist de laatste twee competitiewedstrijden niet te winnen, terwijl Flevo Boys twee weken geleden juist eindelijk weer een keer wist te zegevieren. Berkum kwam afgelopen zaterdag niet in actie in de beker, maar deze woensdag wel. In de districtsbeker Oost ging de ploeg met 2-3 onderuit in de kwartfinale tegen Rohda Raalte uit de Eerste klasse E van het zondagamateurvoetbal. Berkum kwam via een strafschop op voorsprong en twintig minuten voor tijd nog terug tot 2-2 na een 1-2 achterstand, maar de thuisploeg verloor uiteindelijk toch met 2-3 en liep zo een plekje in de halve finale mis.

Eerder bij Berkum

Eerder dit seizoen, op 17 november 2018, ging Flevo Boys in Zwolle met 4-2 onderuit tegen Berkum. De thuisploeg stond na een halfuur al met 2-0 voor door twee treffers van Johnsen Bacuna en drie minuten na de pauze maakte Michel van Aggele er zelfs nog 3-0 van. De wedstrijd leek gespeeld, maar Flevo Boys knokte zich terug: het had immers toch niks meer te verliezen. Vier minuten na de 3-0 maakte Timon Rorije er 3-1 van en twintig minuten voor tijd zorgde Madih Doufikar ervoor dat het weer helemaal spannend werd: 3-2. Het thuispubliek moest met samengeknepen billen de laatste fase bekijken en zag daarin hun Berkum alsnog aan het langste eind trekken. Jasper van der Stouw kopte vijf minuten voor tijd uit een corner de 4-2 binnen en bezorgde Berkum daarmee drie punten.

Eindelijk weer thuiswinst?

Flevo Boys zal proberen komende zaterdag wraak te nemen voor die uitnederlaag in Berkum. Met de overwinningen op Genemuiden en Hoogeveen in de tas heeft Flevo Boys de laatste weken aan vertrouwen gewonnen, iets wat het de weken daarvoor juist was kwijtgeraakt. Zaterdag kan een hele belangrijke stap gezet worden in de strijd om handhaving, want een zege op een directe concurrent vlak voor het einde van de competitie kan cruciaal zijn. Het thuispubliek zal de ploeg echter een handje moeten helpen, want in de Hoofdklasse B weet Flevo Boys niet meer hoe het is om thuis te winnen. De laatste competitiezege op het eigen sportpark dateert namelijk alweer van vorig jaar. Op 15 december werd thuis met 2-0 gewonnen van Excelsior’31 en sindsdien werd alleen tegen Urk (0-0) een resultaat geboekt.

Voorbeschouwing door: Mark Broersma

Door Peter Santbergen - 4 april 2019