Flevoboys

Sportiefste netwerkclub in de Noordoostpolder

Alcides – Flevo Boys

Zaterdag 23 september, aanvang 18:00 uur
Sportpark Ezinge
Ezingerweg 58A, 7943AZ MEPPEL

Voorbeschouwing Flevo Boys – Berkum

Flevo Boys kende een valse start van het nieuwe seizoen door afgelopen zaterdag op de openingsspeeldag met 4-2 te verliezen bij ONS Sneek. Nu moet de ploeg komend weekend proberen de eerste punten binnen te slepen als Berkum op bezoek komt in Emmeloord.

Voor het eerst sinds maanden verscheen Flevo Boys zaterdag aan de aftrap voor een competitiewedstrijd, maar het begin was dramatisch. Binnen 25 minuten stond Flevo Boys in Friesland al met 2-0 achter. Wesley Tankink zorgde uit een makkelijk gegeven strafschop voor de openingstreffer en Rick Weening verdubbelde die voorsprong na een fout van doelman Volken Huisman. Flevo Boys creëerde wel kansen via Timon Rorije en Yumé Ramos, maar de 2-0 bleef op het bord staan en was ook de ruststand.

Rode kaarten

Na de pauze deed Flevo Boys via Ramos wat terug, hij maakte met een intikker de aansluitingstreffer. Tien minuten later was het echter alweer 3-1. Daarna werd het onvriendelijker en kregen Gerben Visser van ONS Sneek en Ramos van Flevo Boys een rode kaart naar twee onnodige en domme overtredingen. Met tien tegen tien kwam Flevo Boys nog terug tot 3-2 via Rorije, maar een minuut na die treffer bepaalde ONS Sneek de eindstand op 4-2 en bezorgde het Flevo Boys daarmee de eerste competitienederlaag van dit prille seizoen.

Doelpuntloos

Flevo Boys bezet na één verloren duel nu de veertiende plaats in de Hoofdklasse B met NSC Nijkerk en Noordscheschut nog onder zich. Al zegt dat nu natuurlijk nog niks. Komende zaterdag wacht op Sportpark Ervenbos het thuisduel met nummer tien Berkum. De ploeg uit Zwolle opende het seizoen met een thuiswedstrijd, maar kwam daarin niet tot scoren. En omdat tegenstander AZSV dat ook niet deed eindigde het duel in een 0-0 gelijkspel.

De vorige keer

Berkum was koploper toen het vorige seizoen vanwege corona werd afgebroken. De wedstrijden tegen Flevo Boys stonden gepland voor november en maart en werden dus niet meer gespeeld. De laatste keer dat Flevo Boys en Berkum elkaar troffen was in het te vroeg afgebroken seizoen 2019/2020. Het thuisduel in Emmeloord eindigde in een 2-3 overwinning voor Berkum. Madih Doufikar en Bjorn Adams maakten de doelpunten voor Flevo Boys, maar dat was niet genoeg voor een resultaat.

Eigen publiek

Het werd afgelopen weekend niet de start waarop was gehoopt bij Flevo Boys. Maar de Hoofdklasse B is pas net weer begonnen, dus het kan natuurlijk nog alle kanten op. De volgende halte is Berkum en dat duel begint zaterdag om 15.00 uur. Het wordt voor het eerst in lange tijd weer een competitiewedstrijd voor eigen publiek in Emmeloord. En dat moet Flevo Boys genoeg motivatie geven om de eerste driepunter van het nieuwe seizoen bij te schrijven.

Voorbeschouwing door: Mark Broersma

Door Peter Santbergen - 31 augustus 2021