Flevoboys

Sportiefste netwerkclub in de Noordoostpolder

Alcides – Flevo Boys

Zaterdag 23 september, aanvang 18:00 uur
Sportpark Ezinge
Ezingerweg 58A, 7943AZ MEPPEL

Voorbeschouwing Flevo Boys – Berkum

Het bekeravontuur van Flevo Boys blijft dit seizoen maar beperkt tot één ronde. VV Katwijk, dat uitkomt in de Tweede Divisie, bleek deze dinsdagavond met 0-3 simpelweg een maatje te groot. De focus kan nu dus weer op de competitie. Komende zaterdag wacht in de Hoofdklasse B een thuiswedstrijd tegen Berkum, dat drie plekken hoger op de ranglijst staat.

Het bekerduel tegen Katwijk werd afgelopen dinsdag eigenlijk nooit echt een wedstrijd. De bezoekers moesten aan het begin nog even zoeken, maar hadden na achttien minuten al de 0-1 voorsprong te pakken toen Jordy Hilterman met het hoofd scoorde. Twaalf minuten later herhaalde Raoul Esseboom dat kunstje door de 0-2 binnen te koppen achter doelman Rodney Rosink en leek de wedstrijd al beslist. Flevo Boys werd voor rust namelijk nauwelijks aanvallend gevaarlijk.

In de tweede helft beet Flevo Boys een stuk meer van zich af en kreeg het ook kansen op de aansluitingstreffer. Een lob van Yumé Ramos ging er net niet in en in het laatste deel van de wedstrijd waren ook invaller Marc Reussing en opnieuw Ramos niet trefzeker. Bovendien zag een andere invaller, Marcel Schaapman, zijn bal van de lijn gehaald worden. Vijf minuten voor tijd viel de definitieve beslissing toen Marouane Afakar de bal fraai in het doel krulde en zo de ietwat geflatteerde 0-3 op het scorebord zette. Zo gaat Katwijk in de koker voor de volgende ronde en is Flevo Boys uitgeschakeld.

Wisselvallig

Veel tijd om te treuren na de mislukte bekeravond had Flevo Boys niet, want de blik moest meteen weer op de hervatting van de competitie komende zaterdag thuis tegen Berkum. Nummer twaalf Flevo Boys heeft na acht duels pas zeven punten verzameld en kan dus wel weer een overwinning gebruiken, tot nu toe werd er namelijk pas één keer gewonnen. Afgelopen zaterdag werd er met 3-1 verloren van SDC Putten. Tegenstander Berkum staat negende en heeft vijf punten meer dan Flevo Boys. De club uit Zwolle won vorig weekend weer een keer, namelijk met 3-1 van Purmersteijn. De drie duels daarvoor gingen allemaal verloren. Bij Berkum is het dit seizoen vooral heel wisselvallig.

Twee keer verloren

Flevo Boys heeft weinig goede herinneringen aan de meest recente wedstrijden tegen Berkum, want vorig seizoen werd er twee keer verloren. In Zwolle won Berkum met 4-2. Aan het begin van de tweede helft stond het in dat duel al 3-0. Flevo Boys kwam via Timon Rorije en Madih Doufikar nog terug tot 3-2, maar vlak voor tijd gooide Berkum de wedstrijd in het slot. In Emmeloord won Berkum in april van dit jaar met 0-1 door een treffer van Johnsen Bacuna na een uur spelen. Op de ranglijst ontliepen Flevo Boys en Berkum elkaar dat seizoen niet al te veel. Flevo Boys werd tiende en Berkum zevende. Het verschil was vijf punten.

Kleine verschillen

Na acht wedstrijden dit seizoen zijn de verschillen in de competitie nog klein. Bij een paar goede resultaten op rij kun je je zomaar melden in de top van de Hoofdklasse B. Winst van Flevo Boys in eigen huis op Berkum zou daarom meteen een stap omhoog kunnen betekenen. Echter zijn de verschillen onderin ook klein. Flevo Boys heeft bijvoorbeeld maar drie punten meer dan nummer laatst DETO, waar een paar weken terug bijna van werd verloren. Voor Flevo Boys is het dus zaak om snel de tweede overwinning van het seizoen te boeken en iets verder weg te komen uit de degradatiezone. Komende zaterdag zou daar een mooi moment voor zijn.

Voorbeschouwing door: Mark Broersma

Door Peter Santbergen - 31 oktober 2019