Flevoboys

Sportiefste netwerkclub in de Noordoostpolder

Rolder Boys – Flevo Boys

Zaterdag 16 december, aanvang 14:00 uur
Sportpark Boerbos
Nijlanderstraat 34, 9451BM ROLDE

Voorbeschouwing Flevo Boys – AZSV

Een weekend zonder competitievoetbal voor Flevo Boys, maar wel één met een prima uitkomst. Door een 1-4 overwinning op Heerenveense Boys werd de volgende ronde van de districtsbeker bereikt. Met die ruime zege werkte Flevo Boys bovendien aan het zelfvertrouwen, nadat in de Vierde divisie B de laatste drie duels werden verloren. Komende zaterdag wacht een thuiswedstrijd tegen nummer vier AZSV.

Na een beginfase met kansjes aan beide kanten kwam Flevo Boys afgelopen weekend in Heerenveen na iets minder dan een kwartier op een 0-1 voorsprong dankzij spits Gerben Visser. Deze stand bleef tot de rust op het bord staan en werd vlak na de pauze door Flevo Boys verdubbeld via Giedo de Weert. De ploeg kon daar ongeveer tien minuten van genieten, want toen maakte Heerenveense Boys de aansluitingstreffer en werd het weer spannend.

Door een aantal wissels kreeg Flevo Boys meer grip op de wedstrijd tegen de derdeklasser uit Friesland. Twintig minuten voor tijd tekende Timon Rorije voor de 1-3 en op aangeven van diezelfde Rorije zorgde Aran Nijboer in de slotfase nog voor de 1-4, waardoor Flevo Boys zich verzekerde van een plaats in de volgende ronde van het bekertoernooi. Het betekende bovendien eindelijk weer een overwinning na drie competitienederlagen tegen achtereenvolgens CSV Apeldoorn (3-2), AVV Swift (0-1) en Berkum (1-0).

Prima begin

Deze zaterdag komt AZSV op bezoek op Sportpark Ervenbos. De club uit Aalten is prima aan het seizoen begonnen. Er werd vier keer gewonnen: van Berkum, SDV Barneveld, WV-HEDW en d’Olde Veste. De laatste drie competitieduels werden allemaal in winst omgezet. Daarnaast speelde AZSV tot nu toe twee keer met 0-0 gelijk, tegen Buitenpost en Genemuiden en werd alleen verloren van Ajax en Eemdijk. Dat resulteert in een keurige vierde plaats met veertien punten, vijf minder dan koploper Swift.

Hattrick

Flevo Boys en AZSV ontliepen elkaar vorig seizoen nauwelijks op de ranglijst. AZSV werd zesde met slechts drie punten meer dan nummer zeven Flevo Boys. In de twee onderlinge duels wonnen beide ploegen één keer. In Emmeloord ging AZSV er met de punten vandoor door een 0-2 zege, terwijl Flevo Boys in Aalten met 2-4 won. Timon Rorije maakte een hattrick en was daarmee de grote man van dat duel, waarin Flevo Boys wel twee eigen goals maakte.

Vertrouwen

Voor Flevo Boys is het zaak om snel de serie matige wedstrijden achter zich te laten en te klimmen op de ranglijst. Winst op AZSV kan een goede eerste stap zijn, maar dat zal gezien de vorm van de bezoekers geen makkelijke klus worden. De bekerwinst op Heerenveense Boys leverde Flevo Boys in ieder geval qua uitslag vertrouwen op en hopelijk kan dat zaterdagmiddag om 15.00 uur voor eigen publiek worden omgezet in opnieuw een goed resultaat.

Voorbeschouwing door: Mark Broersma

Door Peter Santbergen - 25 oktober 2022